Mørkt træ

De 8 største boligtrends

Står du og mangler inspiration til renoveringen af boligen, så får du her 8 trends, du skal holde øje med, hvis du renoverer bolig netop nu!

1. De mørke træsorter vender tilbage

Efter træsorter som eg, ask og birk i en længere periode har været de dominerende i forhold til boligen, vender de mørke træsorter nu tilbage. Det vil sige, at du med fordel kan bruge eksempelvis mahogni, ahorn og valnød både til gulve og til bordplader. De mørke træsorter skaber en følelse af varme og hygge, og de kan bruges både i køkkenet, på badeværelset og i soveværelset.

2. Leg med blanke fliser på gulve og vægge

De sidste mange år har de matte fliser været de mest populære, men den tid er tilsyneladende ovre. Nu skal der nemlig leges med blanke væg- og gulvfliser, som er med til at give et friskt pust til boligen. Fliserne kan både bruges som dekorative elementer eller kan dække større overfladearealer alt afhængigt af din personlige smag.

3. Rød, rød og atter rød

De hvide vægge er ikke længere et must, og faktisk er en farve som rød blevet meget populær inden for boligindretning. Det er ikke den voldsomme, postkasserøde nuance, der er kommet frem, men derimod de mørkere variationer som blomme, bordeaux og okker. Hvis du har mod på det, kan du altså med fordel forelske dig i en mørk, rød nuance og smække den op på en af husets vægge, nu du alligevel er i gang med at renovere.

4. Bryd rammerne med beton

Når du tænker trendy og luksuriøs boligindretning, tænker du måske ikke på beton. Dette materiale har imidlertid gennemgået en renæssance, og du kan derfor sagtens forsøge dig med beton på vægge i huset. Når det bliver lavet rigtigt, har den en dynamisk og rolig grå farve, som tilføjer noget nyt og anderledes til boligen.

5. Lad naturen flytte ind

Vi har i længere tid set en såkaldt botanikertrend, hvor både unge og gamle har hevet alverdens potteplanter ind i deres hjem. Denne trend fortsætter i stor stil, og generelt set skal boligen gerne fremstå naturlig. Det betyder altså ikke blot, at de store stueplanter fortsat vil være populære, men også at du i forhold til materialer skal finde inspiration i naturen. Brug derfor masser af træ og naturlige farver, og kombiner det så gerne med en stor stueplante eller fem af dem.

6. Den grønne farve spreder sig yderligere

Inden for de seneste år er grøn blevet en meget populær farve i boligindretningen. Det har hidtil mest vist sig i form at grønne pyntepuder, grønne tæpper og måske grønne lamper. Nu spreder tendensen sig dog yderligere, og det betyder, at du sagtens kan bruge de dybe, grønne nuancer på vægge, bordplader og skabe. For eksempel ville et køkken i en lækker, olivengrøn farve slet ikke kunne slå fejl.

7. Gør dit badeværelse smart med formede fliser

Vi har allerede været inde på fliser til badeværelset, men der er endnu en trend, man ikke kan komme uden om, nemlig de geometriske fliser. Det er ikke længere givet, at badeværelsesfliserne skal være firkantede, nu må de faktisk gerne være både runde, sekskantede og have form som skællene på en havfruehale! Der er masser af muligheder, og med anderledes fliser på badeværelset bliver det i hvert fald ikke kedeligt.

8. Flere farver og mere leg

Generelt set kan man sige om tidens boligtrends, at der bliver plads til mere leg og flere farver. De sikre hvide vægge bliver erstattet af farvede vægge, og der lægges op til leg med materialer i alle husets rum, så slå dig bare løs!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *