Luft til vand varmepumpe

Den bedste varmeløsning til dit nye hjem

Er du i gang med en renovering af dit hjem, eller er du måske i gang med et nybygningsprojekt? Så er du måske ved at tage stilling til varmekilden i dit hjem ­– og denne stillingtagen kan være problematisk, eftersom der findes mange forskellige muligheder. Skal du vælge den klassiske radiator, olie, gas, bio eller fjernvarme? Eller skal du måske vælge en dyrere men også mere miljørigtig løsning som en luft til vand varmepumpe fra Gidex? I denne artikel får du præsenteret de forskellige muligheder for varme til dit hjem, og dermed også hvilken af løsningerne der er billigst, mest miljørigtig, samt den løsning som fylder mindst i hjemmet.

Den aldrende radiator

Der findes mange forskellige afskygninger af den klassiske radiator: Den store og meget uhåndterbare model, som oftest findes i ældre boliger, samt de nyere og mere moderne versioner. En radiator er en traditionel varmekilde, som bruges til centralvarme, hvor den indeholder vand, som opvarmes og herigennem udleder varme. For at regulere varmen skal man skrue på siden af radiatoren, hvorefter den indstiller varmen automatisk. Mange synes, at specielt de ældre radiatorer er grimme og uhåndterbare – samt passer dårligt til et smart og moderne hjem. Hvis du arbejder på et nybyggerprojekt eller skal renovere varmecentralen i dit hjem, er radiatoren en billig her-og-nu-løsning, men den er hverken køn eller billig i drift. Det er derfor en god idé at undersøge alternativer – som du selvfølgelig kan læse mere om i denne artikel.

Luft til vand varmepumpe

En nyere og mere miljørigtig varmeløsning er en luft til vand varmepumpe. Under renovering af hjemmet udskifter mange radiatoren med en luft til vand varmepumpe, og i nyere boliger er luft til vand varmepumpen ligeledes en meget populær løsning. Foruden dens praktiske og diskrete format, som gør, at den kan placeres ved vægge eller under loftet, er der mange andre fordele ved en luft til vand varmepumpe. Luft til vand varmepumpen kan først og fremmest anvendes i alle former for huse og kan derfor også nemt monteres i dit nuværende hus eller under nybyg. Den indeholder den nyeste teknologi, som sikrer det, der kaldes for en høj SCOP-faktor. Dette ord indebærer et lille strømforbrug, en lille elregning samt stor effekt. Med andre ord kan den levere mere varme ved et mindre energiforbrug. Desuden skaber luft til vand varmepumpen et bedre indeklima, hvilket er vigtigt for dit og din families helbred. Varmen kan let reguleres ved hjælp af en smart og funktionel fjernbetjening. Herefter vil luft til vand varmepumpen opretholde den ønskede temperatur – både dag og nat.

Foruden dens positive virkning på varmeregningen er en luft til vand varmepumpe ligeledes en miljøvenlig varmeløsning. I fremtiden vil man mange steder se, at der kommer større fokus på de miljørigtige løsninger – og derfor er det vigtigt at tænke fremad, når man skal vælge varmeløsninger til hjemmet. Her vil luft til vand varmepumpen være en holdbar fremtidsløsning.

Hvad skal I vælge?

Der er fordele ved både den klassiske radiator og ved den moderne og højteknologiske luft til vand varmepumpe. Radiatoren er billig at anskaffe, hvorimod luft til vand varmepumpen er en smule dyrere. Dog er det nødvendigt at se på den langsigtede effekt – hvor luft til vand varmepumpen har et langt mindre energiforbrug og dermed er billigere end radiatoren. Du skal altså gøre op med dig selv, hvor mange penge du vil kaste efter denne investering, inden du vælger varmeløsningen. Der findes ligeledes en del andre løsninger, som kan bruges til opvarmning af dit hjem. Disse løsninger kan du blive klogere på ved at lave din egen research rundt omkring på internettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *