fliserens

Forny dine fliser med professionel fliserens

Vind og vejr kan være hårdt mod dine fliser, og med tiden mister de deres originale udseende. Dette kan være frustrerende, da det er dyrt at få lagt nye fliser. Hvis du gerne vil bevare dine flisers tilstand, så kan du prøve en professionel fliserens. Fliserensen bekæmper grågrønne alger, som mange fliser bliver ramt af.

Det er en hel del mere miljørigtigt, at bruge fliserens, frem for at lægge nye fliser. Det er desuden en mulighed for at spare penge. Læs videre, og få mere af vide om professionel fliserens.

Bekæmp alger med fliserens

Med en fliserens bekæmper du et kæmpe problem inden for fliser: Nemlig grågrønne alger. Disse alger er meget almindelige, og bliver for det meste til gennem vind og vejr. Det kan være frustrerende at der kommer en masse alger på dine fliser.

I Danmark forekommer pest i fliserne ofte. Dette er grundet af, at vi har en del fugt samtidig med at der er skiftevis sol. De grågrønne alger er altså et meget almindeligt problem, som mange mennesker vælger at finde sig i. Er du træt af alger på dine fliser, så kan du vælge en professionel fliserens.

Sådan fungerer det i praksis

Med professionel fliserens, kommer der nogle professionelle ud, og renser dine fliser. Denne rens fjerner det øverste lag af sten, så alt alge kommer væk. På den måde kommer fliserne til at se ud som helt nye. Fliserne kommer dog til at være meget følsomme efter det øverste lag er blevet fjernet. Derfor bliver der lagt en fliseimprægnering oven på den nye flise. Dette er et beskyttende, vandbaseret lag. Dette gør, at flisen ikke bliver inficeret med alger igen.

Billigere end at lægge nye fliser

Det er bestemt billigere at bruge en professionel fliserens, frem for at lægge nye fliser. I mange tilfælde er fliserne i grunden i ganske fin stand, det er blot det øverste lag, som har brug for at blive skiftet ud.

Det er også en del mere miljøvenligt, at bruge professionel fliserens, frem for at lægge nye fliser. På den måde sparer du en masse nye materialer og store mængder af vand. Fliserens er bionedbrydeligt, så det skåner miljøet for unødvendige kemikalier.

Giv din have nyt liv

Efter en fliserens ser dine fliser ud som nye. Så hvorfor ikke også pifte resten af udendørsarealet op? Du kan fx vælge at klippe hækken, at plante nye blomster, eller at sætte flotte krukker rundt omkring på de nye fliser. Du kan også vælge at investere i et ny borde bænke sæt, familien eller vennerne kan spise udendørs, eller side med et glas vin på de lange lyse sommeraftener. Der er mange ting man kan gøre, for at haven kommer til at se pænere ud.

Oplever du at din fliser er angrebet af alger, eller trænger dine fliser blot til et nyt liv? Så kan du altså ordne dine fliser med en professionel fliserens. Du kan ringe og få et tilbud i dag.

Læs videre...

facade

Fokus på din bolig

Mange bruge rigtig meget tid på deres bolig. Der bliver renoveret, forbedret og repareret i mindre eller større grad. Rum bliver shinet op. Eksisterende møbler og interiør får nyt liv. Boligens layout bliver ændret, så der er plads til nye drømme. Der bliver revet ned og bygget op. Der spartles, slibes, males, lakeres og tapetseres.

Der er kort sagt fuld gang i den, både indendørs og udendørs. Der kan være nogle områder, som er større poster på budgettet. For eksempel nyt tag, udskiftning af badeværelse eller køkken, udskiftning er ledninger og elinstallationer, ny kloakering eller en anden mere effektiv, økonomisk og miljøvenlig varmekilde.

Dit hjems ydre

Man kan også gå amok i haven. Anlægge bede, fælde træer, så græs, planter nye træer, buske og blomster med videre, så der opnås en dejlig have med hyggekroge, køkkenhave, steder til at slikke sol, legeområder med gyngestativ, sandkasse samt fodboldmål og selvfølgelig den perfekte terrasse i træ eller fliser med overdækning og plads til den uundværlige grill. Det hele bliver omkranset af et flot hegn eller herlig grøn hæk. Indkørslen kan være belagt med stabil grus eller brosten. Hvis der er plads til en carport, så kan man glædes mange gange i løbet af det ustabile danske vejr.

Så er rammerne i orden, når man ankommer til boligen.

Når nu haven og indkørsel med videre er i orden, så er det oplagt at selve den udvendige del af boligen selvfølgelig også fremstår bedst mulig. En ting er, at husets ydre af praktiske årsager bør vedligeholdes, så der ikke opstår skader for eksempel i form af revner og andre muligheder for forringelse og fugtindtrængning.

Men en bolig med en flot facade er prikken over i’et, og er samtidig en god langtidsinvestering både økonomisk og vedligeholdelsesmæssigt. Det giver stor tilfredsstillelse og et super godt førstehånds indtryk af dit hjem.

Facaderens kan gøre en stor forskel

Man kan rense facaden på sit hus på en effektiv måde med god hjælp fra fagfolk, som er eksperter i det. Før den endelige afrensning, så rengøre de det, således at snavs, alger og meget andet bliver grundigt fjernet. Det skaber et ordentligt og vedholdende grundlag for næste skridt i den videre proces. Nu bliver facaden så renset med specialiseret materialer og udstyr. Slutteligt får facaden en overfladebehandling, som beskytter og forlænger virkningen af afrensningen.

Man kan også få malet facaden op i samme omgang.

Samlet set bliver det rigtig flot og er en fornøjelse at opleve bagefter. Det gør virkelig underværker.

Man kan gå på internettet og finde flere firmaer, som tilbyder facaderens. Skriv og indhent tilbud fra 3 eller flere firmaer, så der er noget at sammenligne med. Sørg for at forklar og uddyb hvad der er brug for, for eksempel hvad facaden består af, omfanget og om der er ønske om farveskift.

Gennemgå tilbuddene og vælg det som føles bedst i forhold til opgavens omfang, pris og dygtighed. Dernæst er det bare at kaste sig ud i det og se facaden få nyt liv.

Læs videre...

flotte loftlamper

Indret boligen med fine lamper

Ofte kan det virke som en stor opgave at skulle indrette en hel bolig. Det skal man ofte, fordi man lige er flyttet ind, eller fordi man synes hele boligen trænger til en renovering – her er der måske endda kun tale om interiøret.

Men det behøver altså hverken være et stort eller besværligt projekt. Lamper kan nemlig gøre en kæmpe forskel for et rum. Så i stedet for at oveveje at skifte sofaen eller bordet ud, kan I med fordel overveje at pifte boligen op med nye lamper.

Gør stuen hyggelig

Især i stuen kan lamper være med til at gøre en kæmpe forskel. Både deres belysning og udseende påvirker et rum rigtig meget, og det kan man udnytte i stuen for at gøre den rigtig hyggelig.

Put forskellige lamper ind i stuen. Når man sidder i stuen og for eksempel ser en film, kan det være rart at have lidt lys, men ikke i den grad at man bliver blændet. Til en stue kan man derfor med fordel vælge en kraftig lyskilde til loftet, som giver rigtig meget lys. Herudover kan man så finde en masse små lamper, som kan være med til at skabe den hyggelige stemning med deres dæmpede belysning. De gør, at man let kan se en film eller have et selskab på besøg uden, at man sidder badet i kraftigt lys.

Men tænk også over deres udseende! Ikke bare lysets kraftighed har en indflydelse på, hvordan rummet bliver opfattet.

Til en stor stue kan man ofte uden problemer vælge en stor og majestætisk lampe til loftet. Her gør det ikke noget, at det er en såkaldt statement lampe. Den vil være med til at vise, hvor stor stuen i realiteten er. Udover det kan man tilføje små lamper i vindueskarmen og høje gulvlamper, så stuen føles varmere og mere velkommen.

Find unikke lamper på gladegaver.dk

Tilføj noget råt til hver rum

Hvis du har et meget minimalistisk eller moderne hjem, kan lamper især hjælpe med at tilføje lidt personlighed. I tilfælde af, at du ønsker at lamperne tilføjer noget ekstra, skal de selvfølgelig ikke falde i et med resten af huset. For at undgå dette kan du vælge, at lamperne skal være lidt rå eller have en særlig farve. Især den industrielle stil er på vej tilbage som bolig trend. Metal og blandt andet mørk træ er ofte en rigtig god kontrast til nyere huse. Det at tilføje noget gammelt til et nyt hus giver på en eller anden måde huset den sjæl, som mange kan føle mangler i nybyggeri.

Metal og lignende materialer står ofte meget ud i en moderne bolig, og man vil ligge mærke til det med det samme. Og det er kun en god ting! De tiltrækker rigtig meget god opmærksom, og det er efterhånden de færreste, som ikke er vilde med det.

Så prøv at indrette din bolig med en masse fine lamper. Du vil garanteret blive overrasket over, hvor meget en speciel lampe rent faktisk kan ændre dit rum til det bedre.

Læs videre...

udluftning

Få en luft til vandvarmepumpe installeret i huset

En luft til vandvarmepumpe er en økonomisk løsning, hvis du går med tanker om at opdatere dit hjem. Det betyder at du kan få varmet huset op, får varmt vand i hanerne og vaskemaskinen samt opvaskeren – alt sammen hentet fra luften.

Herunder kan du få svar på, hvorfor en luft til vand varmepumpe kan være et smart valg for dig, hvis du i dag opvarmer dig hus med en varmekilde, der kører på el, olie eller gas. Der er en lang række fordele ed at vælge at få denne form for pumpe installeret i dit hus, hvis du alligevel skal ud og investere i nyt.

Hvordan fungere en luft til vand varmepumpe?

Selve pumpen består af to dele. En indendørs og en udendørs del. Begge dele skal installeres og arbejder sammen for at give dig varm i huset og varmt vand i hanerne og bruseren.

Det er en varmekilde, der er let at betjene og er utroligt økonomisk velfunderet.

Pumpen fungerer ved, at der trækkes luft ind i den udendørs del af pumpen trækker luft ind og bruger den energi, der er i luften til at opvarme vandet, der føres ind i dine vandrør, så du har varmt vand i hanerne og bruseren.

Vil du finde den bedste luft til vand varmepumpe? Så se dem her.

Hvor stor er en luft til vandvarmepumpe?

Det kræver plads både indenfor og udenfor, hvis du ønsker at få denne form for pumpe installeret. Derfor er det en god ide at undersøge markedet inden du beslutter dig for, at det er denne form for opvarmning du ønsker at investere i.

Når det kommer til udedele kan du i dag købe eller lave finde kasser i træ til at dække for den, så du ikke skal have den stående frit, hvis ikke det passer ind i haven.

Den del, der skal stå indenfor er på størrelse med et mindre skab, derfor handler det om at finde et sted til den, hvor den ikke er i vejen men hvor I stadig kan komme til den, når den skal indstilles.

Rigtig mange vælger at stille den enten i kælderen eller i et bryggers.

Hvordan foregår installationen af en luft til vandvarmepumpe?

Som udgangspunkt er prisen for din nye pumpe inklusive installation. Det betyder at der kommer en ud og hjælper med at få stillet både den indendørs og den udendørs del op, så du kan være sikker på, at du får det bedste ud af det hele.

Den udendørs del kan lave lidt støj, derfor er det vigtigt, at den bliver placeret, hvor den ikke kommer til at generer.

Indendørsdelen skal kunne tilknyttes den udendørsdel, så de kan arbejde sammen om at sørge for varmt vand til at dække jeres behov i hele husstanden.

Det er bedst at få installeret denne form for pumpe om sommeren, for selve arbejdet kommer til at tage et par dage og udføres bedst og hurtigst i tørvejr og ikke for kolde temperaturer.

Når pumpen er installeret kan du med det samme tage den i brug.

Læs videre...

el-regning

Er du træt af din el-regning?

Er strømregningen løbet helt løbsk og ved du ikke hvorfor? Så finder du en række gode råd og ideer til, både hvordan du finder årsagen og effektivt skærer ned på elforbruget. Skal vi se at komme i gang?

Er elregningen løbet langt forbi dit budget, og ser det kun ud til at gå opad måned for måned. Så er det med at få gjort noget ved sagen. For oftest kan du rimelig nemt finde årsagen til dit store strømforbrug. Og med små midler, kan du skære helt op til 80 % af den del af elregningen, der går til belysning.

Tjek huset for elapparater på standby

Det første sted du bør sætte ind, er alle de elektriske apparater, der står på stand-by. Det har du sikkert hørt om for. For selv om producenterne bliver bedre og bedre til at reducere apparaternes strømforbrug, når de står på stand-by, så gør mange bække små som bekendt en stor år.

Det betyder, at du oftest kan skære helt op til et par kilowatt fra i timen, ved at slukke alle de apparater helt, som det ikke er tvingene nødvendigt står på stand-by hele tiden. Hvornår har du f.eks. set en dvd på dvd-afspilleren sidst?

Spor dig ind på strømslugerne

Kører måleren stadig hurtigt, kan dit næste træk være, at slå de enkelte sikringsgrupper fra på eltavlen. Før du begynder, holder du øje med hastigheden på måleren, for at få et indtryk af, hvor hurtigt den kører normalt. Gør det helst på et tidspunkt, hvor der bruges mest muligt strøm i boligen.

Det er lidt sværere i dag, hvor der er langt imellem de gammeldags målere, hvor der kører en synlig skive rundt hele tiden. Har du en elektronisk elmåler er du derfor nødt til at tage tid på, hvor længe der går mellem, at en af kontrollamperne på måleren blinker.

Sluk nu for de enkelte sikringsgrupper en efter en, og se hvad det gør ved elforbruget. Når du har taget tid på måleren, slår du gruppen til igen og tager så den næste. Går strømforbruget drastisk ned, når du slukker en bestemt gruppe, skal du lede efter synderen inden for denne gruppe.

Skift til LED-pærer

Vil du have en øjeblikkelig besparelse på din elregning, skal du udskifte samtlige pærer i boligen, så de anvender LED-teknologi. Det kan give dig en besparelse på op til 80 % på det enkelte lampested, alt efter hvilken type pærer som sidder i lampen.

Er det en gammel glødepære, er besparelsen oftest størst. Men også de nyere og meget varmeudviklende halogenpærer bør udskiftes. Det giver både en kontant besparelse på strømmen og nedsætter varmestrålingen fra lampen. Hvor en traditionel glødepære bruger f.eks. 60 W, kan du få samme lysstyrke med en 8-12 W LED-pære.

Samtidig gør LED-teknologien det muligt at sætte lys op der, hvor der ikke er plads med traditionelle pæretyper. For en LED-pære fylder ikke mere end den LED-kreds, der giver lyset. Med et produkt som LED-strips kan du således sætte effektiv belysning op under f.eks. trappetrin, langs fodpaneler eller på kanten af skabe.

Resultatet bliver en voldsom reduktion af elforbruget i boligen, der straks kan ses på jeres strømregning. Udskifter du alle pærer i husstanden, kan du faktisk få energitilskud til opgaven.

Læs mere om LED-pærer her.

Læs videre...

kloakarbejde

Underjordisk og rent – sørg for at vedligeholde kloakken!

Selvom vi ikke kan se rørene, så er dem, der findes i kloakken, nogle af de vigtigste for de danske hjem. De hjælper os med at få vand ind og spildevand væk, og derfor bør den fungere så optimalt som muligt. Hertil bruger man ofte professionelle håndværkere, som kommer fra lokalområdet, for eksempel Sakskøbing, som findes på Lolland-Falster. Det kan dog, før du vælger en kloakmester, være rart at forstå lidt mere om kloakken, og det arbejde, som håndværkerne udfører!

Tegn på, at kloakken skal tjekkes

Først og fremmest er det godt at vide, hvilke tegn, som ofte viser, at en kloak skal tjekkes. En af de helt klassiske er, hvis vandet i toilettet begynder at stige, når du skylder ud. Dette tyder nemlig på, at vandet ikke har mulighed for at komme væk. Dette kan også vise sig i vandhaner, hvis der ikke kommer noget ud af hanen. Fugt er også en rigtig god indikator for kloakproblemer. Har du tagbrønde, så vil fugt ved jorden og ved soklen ofte være tegnet på, at noget ikke fungerer rigtigt. Dette kan også mærkes i kældre. Er kælderen mere fugtig end normalt bør du måske kontakte en professionel.

Det er dog ikke alle tegn, som er så uskyldige. Skulle et kæledyr, eksempelvis en kat eller hund, komme i kamp med en rotte på grunden, så kan dette også være tegn på problemer. Begynder der at dukke rotter op i jeres hus eller på jeres grund, så er det nok en rigtigt god idé at kontakte en kloakmester.

Kloakrensning kan hjælpe på problemerne

Kloakrensning er én måde, hvorpå professionelle kan hjælpe problemerne på vej. Har du for eksempel et stoppet toilet eller en forstoppet vandhane, så kan en rensning være løsningen. Her er der mange håndværkere, som tilbyder flere forskellige typer. Du kan få renset selve kloakledninger, hvis disse skulle vise sig at være problemet. Det kan dog være skaden er mere lokal – så kan du eksempelvis få renset brønde eller toiletter.

Det er dog ikke kun efter problemerne opstår, at du kan ringe til en kloakmester. Kloakrensning kan nemlig også forebygge nogle af disse problemer. Skulle der eksempelvis være aflejringer i ledninger, så kan en forebyggende spuling gøre underværker.

Hvad er en TV inspektion?

TV inspektioner er en service, som alle kloakmestre kan tilbyde. De er nemlig utroligt vigtigt, og kan være med til at kortlægge nogle af de allerstørste problemer, som din kloak oplever. Med en TV inspektion undersøges kloakken med et kamera, således at man kan få et direkte indblik i rørene. Med denne ydelse, så er det reelt set muligt at finde ud af, om der er brud på kloakken og, i så fald, hvor disse brud skal findes. Disse inspektioner koster typisk imellem 2.500 kroner og 5.000 kroner. Dette kan lyde som meget, men de er med til at finde nogle af de store problemer, som bare skal løses. Derfor er det godt, hvis du forstår, hvornår disse inspektioner laves, og hvordan

Læs videre...

fliser

Få en brolægger til at forvandle haven til din drømmehave

Er haven blevet lidt træt og kedelig at se på? Eller har du lige købt nyt hus, hvor haven ikke just stemmer overens med dine drømme? Det er heldigvis et problem, du kan få hjælp til af en professionel brolægger. Bor du nær Brønderslev eller Hjørring, så har du en lokal brolægger ved hånden, som gerne står til rådighed med sin ekspertise. Brolæggeren udfører både arbejde for private, erhverv og det offentlige.

Når der skal anlægges ny have er første step at danne sige et overblik over haven, så opgaverne bliver udført i den korrekte rækkefølge. Det vil være en skam at anlægge et pænt bed, som en stor gravemaskine skal passere for at anlægge en terrasse. Gør dig nogle tanker om hvilke elementer du ønsker i drømmehaven, samt hvor de skal placeres.

  • Hvor mange terrasser skal der være?
  • Har du et læhegn, skal det så beskæres på en bestemt måde?
  • Skal der anlægges stier?
  • Hvor ønsker du buske og blomsterbede?
  • andre ønsker.

Vi kan anbefale dig at besøge dette firma, hvis du vil have hjælp til professionel brolægning.

Drømmehaven fra tanke til resultat

Skal der anlægges én eller flere terrasser? Gør dig tanker om det færdige resultat, så de forskellige elementer passer sammen. Hvor stor skal den enkelte terrasse være? Tænk også over størrelsen, farven og typen af fliser. Disse detaljer kan din brolægger også hjælpe dig med, samt give dig inspiration i forhold til det færdige resultat.

Det kan være besværligt og svært at udtynde et læhegn, som er groet vildt og meget. Brolæggeren har det rette udstyr, som gør det muligt at udtynde læhegnet og samtidig beskære det, så det står knivskarpt efter beskæringen.

Stier i haven kan give prikken over i´et og få haven til at minde om en blomsterpark eller et sted, hvor naturen er i fokus, alt efter hvordan resten af haven designes. Stier kan blive anlagt med grus eller fliser. Det kan være en udfordring at lægge fliserne korrekt, så de ikke ser usymmetriske ud med forkerte hældninger. Stier af grus er lagt af flere typer underlag, som tilsammen skaber den mest stabile trædeoverflade.

Skal du have anlagt store blomsterbede, kan det være et meget omfattende projekt med en skovl og en trillebør. Spar dig selv for en masse energi og hyr en til at klare det med en maskine. Der kan du få gravet toplaget af og hældt den ønskede type underlag på. Nogle af de mest anvendte typer af underlag i blomsterbede er muldjord, spagnum og flis. Læg mærke til om de planter, du har planer om at plante, trives bedst i bestemte typer af underlag.

Vælg en dygtig lokal brolægger til at realisere din drøm

Det vigtigste, når man skal have udført havearbejde er:

  • At brolæggeren anvender kvalitetsmaterialer, som holder i lang tid.
  • At opgaverne udføres med perfektion.
  • At opgaverne udføres til den aftalte tid.

Mindre virksomheder er ofte meget serviceminded over for den enkelte kunde sammenlignet med store virksomheder med mange ansatte. Det vil derfor være en fordel at vælge en lokal brolægger i Brønderslev eller Hjørring, som brænder for sin virksomhed og kundetilfredshed.

Læs videre...

belysning i hjemmet

De mange muligheder for belysning i hjemmet

God belysning i hjemmet er alfa omega. Dette fordi dårlig belysning kan få øjnene til at anstrenge sig mere for at se, men også fordi god belysning giver god energi. God energi kommer af at kunne se hvad du egentlig står og laver uden anstrengelser. Derfor er den gode belysning i hjemmet blandt andet ekstra vigtig i køkkenet, som er et arbejdsområde. I køkkenet må belysningen gerne være lidt kraftigere end i resten af hjemmet, da det her har en reel funktion. Køkkenbelysningen skal altså være funktionel. Det betyder dog ikke at man nødvendigvis skal gå på kompromis med lækkert design.

Besøg denne hjemmeside, hvis du vil se mange muligheder for belysning i netop dit hjem.

Vigtigheden af en god pære

Bor du i nærheden af Bredebro, Løgumkloster eller Tønder kan du tage et smut forbi Abild El-forretning som har et stort udvalg af designerlamper og belysning til hele hjemmet. Her kan du blandt andet finde halogenspots til køkkenet, hvis det er den type belysning du søger. Ellers kan du vælge mellem et bredt udvalg af blandet andet pendel og væglamper. Det er nemlig ikke nødvendigvis lampen, der har betydning for god belysning. Pæren spiller også en stor rolle. Man kan derfor sagtens vælge nogle lækre pendler til køkkenet uden frygt for at lyset bliver dårligere, idet man blot sætter en kraftigere pære i lampen. Det er selvfølgelig vigtigt at hænge lamperne i en højde, der giver det bedste lys for netop at udnytte pæren og lampens kvaliteter på bedste vis.

Snyd dig til mere plads med strategisks belysning

Det er dog ikke kun i køkkenet at belysningen spiller en stor rolle. I resten af boligen er det faktisk ligeså vigtigt at indrette med lys. Blot på andre præmisser. Lige meget om du bor småt eller ej kan det at indrette med lys og lamper få din bolig til at virke større. Tricket er egentlig simpelt. Det handler alt sammen om at placere lamper i boligens mørke kroge, for eksempel i hjørner. Ved at placere lamper i hjørner og kroge i din bolig snyder du øjet til at tro at den er mere rummelig. Lige netop fordi områder, der før var mørke nu i stedet bliver fremhævet. Næsten alle lamper kan anvendes til belysning disse steder.

Lamper giver liv og sjæl til hjemmet

Har du for eksempel en stor reol stående i hjørnet i stuen kan du give dette område mere liv ved at tilføje en bordlampe til et af reolens mange rum. Har du i stedet et helt tomt hjørne over sofaen kunne et par ophængte pendler være en mulighed. Det kunne også være at en lækker væglampe i stedet var sagen. Ved at vælge væglampen frem for pendlerne koncentrerer du lyset en smule mere i området, hvilket vil fungere rigtig godt som læselys. Pendlerne ville i stedet give mere lys til hele hjørneområdet. Ved at skifte pærerne og for eksempel isætte glødepærer kan du også ændre hele stemningen i dit hjem. God belysning er genvejen til et godt, funktionelt og ikke mindst hyggeligt hjem.

Læs videre...

icopal tag

Miljørigtigt tag der giver mulighed for arkitektoniske løsninger til din bolig

Hvis du går med renoverings- eller byggedrømme skal du læse med her. Når du skal renovere eller bygge er det vigtigt ikke at gå på kompromis med hverken kvalitet eller stil. Derfor skal du, når du vælger et tag, både tænke på hvordan det vil passe til resten af huset, men også kvaliteten af det tag du vælger. Udover disse to vigtige faktorer spiller prisen også altid en stor rolle når man er midt i et byggeprojekt, og de fleste stræber efter at få så god kvalitet som mulighed, så billigt som muligt.

Plads til arkitektonisk spil

Hvis du vælger et Icopal tag, giver det dig en masse muligheder. Icopal tagpap fås i en masse forskellige farver, så hvis du vil skille dig ud på villavejen, kan dette hjælpe dig. Icopal fås dog også i mange neutrale farver og nuancer, og hvis ikke du tidligere er stødt på lige netop den tone du gerne vil have dit tag i, så undersøg om ikke Icopal tagpap findes i netop den tone du ønsker. Udover en masse forskellige muligheder for farvevalg, giver Icopal tagpap også en masse arkitektonisk frihed, idet tagpappen har en smidighed, som ikke ofte findes hos andre typer af tag, og man kan vælge en af de mange markeringer og derved skabe lige præcis dét tag man ønsker til sit hus. Ydermere er Icopal tagpap også lavet af miljøvenlige materialer.

Et økonomisk og bæredygtigt valg

Som udgangspunkt kan Icopal tagpap lægges ovenpå det tag du allerede har, og dermed sparer du en masse penge, da du ikke skal skaffe dig af med dit gamle tag. Når man er midt i et renoverings- eller byggeprojekt er dette et kæmpe bonus, da udgifterne hurtigt kan stige, og da der som regel altid kommer ekstra udgifter i forbindelse med større projekter.

Sådan lægges Icopal tagpap

Typisk starter man med at lægge Icopal tagpap nedefra og op, ved at sømme fodblikket på. Fodblikket er lavet af aluminium, og leder regnvand ned i tagrenden. Derefter lægges den første bane af Icopal tagpap, og ved kanten mellem fodblikket og taget lægges tagklæber, som Icopal tagpap skal trykkes ned i, så samlingen mellem tag og fodblik er så tæt som den skal være. Når man skal lægge næste bane, skal man inden man går i gang sømme den klæbende flade fast til selve tagpladen. Her er forskudt-siddende papsøm at foretrække. Når dette er gjort, kan man nemt gå i gang med den næste bane Icopal tagpap.

Få hjælp til dit Icopal tag

Bor du i Kalundborg, Roskilde, Holbæk eller omegn kan du kontakte Rap Tag, og få hjælp og vejledning til dit Icopal tag. Grundet de mange års erfaring indenfor branchen, kan de vejlede og hjælpe dig til at finde ud af, hvad netop din løsning skal være. Du kan altid kontakte dem for at indhente et uforpligtende tilbud, og de er desuden omfattet af BYG garantiordningen, som garanterer dig et godt og sikkert resultat.

Læs videre...

energioptimering

Energioptimering der hjælper på miljøet og din økonomi

Når du skal renovere din bolig, så er det en god idé at tænke på energioptimering. Det er nemlig den form for renovering, som bedst betaler sig rent økonomisk.

Kan du få din bolig en klasse eller to op i energimærke, så er det virkelig noget, der vil forbedre din boligs værdi markant.

Samtidig sparer du løbende penge på dine energiudgifter, når du har lavet en god energioptimering af din bolig. På flere fronter hjælper det derfor din boligøkonomi, og samtidig får du er bedre indeklima og gør det mindre fodkoldt i boligen.

Det er altså ren win-win, når du prioriterer denne form for forbedring af din bolig. Og med den lave rente, så bliver det endnu hurtigere en god forretning.

Overvej en fuldentreprise

Når du skal have forbedret din boligs energiforbrug, så er det vigtigt at finde en håndværker eller en anden ekspert, som kan hjælpe dig til en plan for din bolig.

Der er nemlig meget som skal tænkes på, når man laver en energioptimering af boligen. Find derfor en ekspert, som har stor erfaring med lige netop dette.

Ofte kan du finde en fuldentreprise, hvor der bliver sørget for alt fra vejledning, til arbejdet og forsikringer mv. Her skal du ikke selv koordinere noget, hvilket er den store fordel ved en fuldentreprise.

Meget at spare på el

Hvis din bolig ikke trænger til at blive renoveret, men du stadig vil spare nogle penge på energioptimering, så kan du med fordel kigge på dit elforbrug. Her er der ofte meget at spare, og især hvis du har et stort forbrug til f.eks. virksomhed i hjemmet.

Tag gerne kontakt til en elinstallatør i dit lokalområde, så kan de komme og give et bud på smarte løsninger, som kan være med til at spare dig mange penge på dit elforbrug. Det kunne bl.a. være firmaet Filtenborg El.

Bor du omkring Møn eller Præstø, så kig i dette område først. De lokale håndværkere lever nemlig af de lokale kunder, hvorfor de ofte får en ekstra god service.

De ved nemlig godt, at du så vil anbefale dem til dine venner og bekendte i lokalområder. Det er altså win-win for alle parter, når du vælger den lokale håndværker.

Skattefradrag og flere tilbud

Energiforbedringer af boligen kan give et skattefradrag via håndværkerfradraget. På denne måde bliver et en endnu bedre forretning at få dette arbejde udført.

Du skal dog huske selv at angive dette på selvangivelsen og have en regning på arbejdet, hvis du vil gøre brug af dette fradrag.

Derudover er det altid en god idé at få flere tilbud på arbejdet, så er du mere sikker på at få den bedst mulige pris. Du kan jo stadig vælge de lokale håndværkere, og så bare indhente tilbud på måske 3 forskellige til arbejdet.

Ud fra disse tilbud kan du så forhandle yderligere, hvis du vil prøve at få prisen endnu længere ned. Der er potentielt mange penge sparet, når man indhenter tilbud og forhandler.

Læs videre...