Moderne træhus

Drømmer du om et moderne træhus? Sådan kommer du i gang

Når man snakker om træhuse, så er der nok mange, der forbinder denne type af bygninger med noget lidt forældet og gammeldags. De ser et Emil fra Lønneberg-lignende scenarie for sig, hvor svenske ødegårde i muntre farver befolkes af glade bønder.
Eller måske forestiller man sig nogle af de vindbidte og kedelige sommerhuse, som man kan se stå rigtig mange steder rundt omkring ved de danske kyster. Disse huse er hverken særlig inspirerende at se på eller særlig moderne i deres udtryk. Men det er faktisk muligt at skabe et både smukt og moderne træhus.

Appellen ved et træhus

Og når man tænker over det, så er der faktisk rigtig mange fede ting ved at vælge et hus, der er bygget af træ fremfor sten. Først og fremmest er der, hvis det bliver gjort rigtigt, en virkelig stor æstetisk gevinst.

Træ er nemlig et meget mere elegant og varieret materiale end de sten, som mange andre moderne huse er baseret på. Desuden er der de rent praktiske ting; for eksempel bidrager et skelet af træ ofte til et bedre og sundere indeklima. Ofte er det også nemmere at opvarme denne type af huse.

Få hjælp til at kreere det perfekte træhus

Går du og drømmer om, at dit næste hjem skal være et træhus? Så er der altså masser af gode grunde til at komme i gang med at realisere denne drøm. Men det er også en god idé at lægge en plan.
Med en ordentlig plan er chancen for, at det bliver lige det træhus, som du går og drømmer om, nemlig langt større. Og her er det bedst, hvis du allierer dig med forskellige professionelle, som har styr på både design, teknik og praktik.

Søg inspiration online

Et godt sted at starte er internettet. Her kan du til en start kigge efter inspiration. På den måde kan du danne dig en idé om, hvilken type af træhus, som du godt kunne tænke dig at bo i.

Men du kan også bruge internettet til at få konkret kontakt til nogle eksperter, som kan hjælpe dig i gang med din proces. For eksempel findes der hjemmesider, hvor du kan læse alt om moderne træhuse, se modeller af færdige huse og kontakte bygherrer og bygfirmaer. Her kan du også få et overblik over den endelige pris.

Få et godt håndværkertilbud

Når du har bedre styr på potentielle priser, design og praktisk information om træhuse, så kan du gå i gang med at indhente et håndværkertilbud. Her er det en rigtig god idé at kontakte flere håndværkere på én gang. På den måde er du sikker på, at du kan få den bedste service til den bedste pris.

Og det er faktisk utrolig nemt at få flere tilbud på samme ydelse. Igen er internettet din bedste ven, for her finder du flere hjemmesider, hvor en udbyder specialiserer sig i at give dig 3 eller flere håndværkertilbud i en samlet pakke.

Læs videre...

Moderne plakater

Dekorér din væg med forskellige typer af moderne plakater

Moderne plakater er en af de absolut bedste løsninger for dig, som skal pynte væggene i dit hjem. I modsætning til malerier er plakater nemlig både billige, nemme at skifte ud – og så er der ikke mindst et kæmpestort udvalg af plakater i butikkerne.

Men hvilken plakat skal du dog vælge? Det kan være rigtig svært at finde ud af, hvilken plakat der bør ende på væggen i netop dit hjem. Men en god idé er at tænke i det enkelte, stilfulde og moderne. Bevæger du dig inden for denne genre, er der nemlig størst chance for, at du ikke bliver træt af dit valg.

Hvad er en moderne plakat?

En moderne plakat er noget, som både rummer den moderne kultur og den moderne æstetik. Disse to ting kan være svære at forene, og det er langt fra alle kunstnere, som det lykkes for. Men nogle får skabt nogle rigtig sjove, smukke, spændende og provokerende værker.

Og det er disse, du bør gå efter. Der behøver hverken være et ikonisk motiv på plakaten eller et væld af farver. Men plakaten skal tale til dig, og så skal den passe godt in i dit hjem.

Forskellige typer af moderne plakater

En plakat kan selvfølgelig være moderne på en lang række af forskellige områder. Nogle moderne plakater er kendetegnet ved et meget enkelt design, bestående af geometriske mønstre, enkle farver og kubistiske former. Andre er i højere grad moderne, fordi de bruger ikoner fra moderne popkultur.

Andre igen er moderne, fordi de tør at provokere på en måde, som hører det enogtyvende århundrede til. Plakater som gør op med politik eller kendte personligheder kunne tælle ind under denne kategori, og kan være både sjove og opsigtsvækkende at hænge på din væg.

Find et stort udvalg af moderne plakater online

Når du skal finde lige præcis den moderne plakat, der tiltaler dig, så kan du med fordel bruge internettet som din søgemaskine. Selvom der findes plakatbutikker i de fleste byer, så er det nemlig på de online webshops, at du virkelig kan finde det store udvalg.

Fordelen ved at benytte internettet til at købe din plakat er også, at du her kan sammenligne priser. Ofte koster den samme plakat ikke nødvendigvis det samme hos de samme forhandlere, og du kan spare penge ved at lede efter den i lidt tid.

Find andre lækre ting til hjemmet online

Og mulighederne på internettet stopper bestemt ikke her. Der er nemlig mulighed for at finde en lang række fede ting online, som kan supplere din plakat i at dekorere dit hjem på en moderne, farverig og flot måde. Mulighederne er mange, og det er stort set kun din fantasi, som sætter grænser.

Hvad med en flot vase, som kan stå på bordet under plakaten? Eller et lækkert tæppe, som både kan varme dine fødder, men som også kan skabe en kontrast til motivet på væggen? Du kan finde inspiration på en række online boligsider.

Læs videre...

spejl

Derfor skal du bruge spejle som en del af din indretning

Mange af os bruger spejle til de helt basale ritualer som at klæde sig på om morgenen, og til at tjekke om ens makeup sidder som den skal. Men brugen af spejle har ændret sig over de senere år, hvor de er blevet mere specielle og dekorative, og bliver brugt i indretningen på en helt anden måde end tidligere. Spejle bruges ikke længere kun praktisk for at se sit eget spejlbillede, men er nu noget der også kan være pænt og dekorativt. Spejle er til for at kigge i, men også for at kigge på.

Dekorative spejle er en del af indretningen

Spejle med guldkanter, spejle med indbygget lys, spejle formet som skyer, stjerner eller måner til børneværelset. Der findes mange typer spejle, men det står klart at spejle efterhånden er blevet en vigtig del af danskernes indretning. De fleste har ikke længere kun det obligatoriske spejl på badeværelset, men bruger derimod flotte spejle rundt omkring i rummene, som en dekorativ og vigtig del af indretningen.

Spejle reflekterer lys og får rummet til at se større ud

Brugen af spejle i indretningen har længe været af praktiske årsager, og har derfor været placeret på badeværelset eller soveværelset. Men da et udvalg af spejle har den særlige egenskab at de reflekterer lys, kan de derfor få et rum til at virke større og lysere end det egentlig er. Har man et mørkt eller småt rum, der virker kedeligt eller måske ligefrem klaustrofobisk, kan et spejl muligvis være løsningen. Placér spejlet så det reflekterer det naturlige lys ud i rummet og bemærk om det gør en forskel for rummets lys og generelle energi.

Spejle ifølge Feng Shui

Ifølge Feng Shui kan spejle reflektere dårlig energi ud af et rum, hvis de placeres rigtigt og samtidig forstærke den gode energi, der allerede findes i rummet. Derfor bruges spejle meget i Feng Shui’ens verden, da spejle har mange positive egenskaber. Feng Shui har mange regler vedrørende spejle, og de kan virke svære og unødvendige at følge. En af reglerne er for eksempel at man ikke skal placere spejle foran hoveddøren, da energien så bliver reflekteret ud af hjemmet. Tror man ikke på Feng Shui, kan man tage grundessensen med sig i sin indretning: brug spejle, krystaller og blanke overflader i indretningen for at skabe mere lys og dybde i et rum.

Spejle er et indretningselement

I stedet for plakater og billeder kan et dekorativt spejl være en anderledes idé til væggen. Har man en billedvæg i stuen, kan et af billederne skiftes ud med et spejl for at bryde ensformigheden en smule. Mange spejle kan fås med guldoverflader eller måske messingindfatninger, og det kan give meget smukke spejle. En anden idé er at hænge spejle i rum, der normalt ikke har et spejl som fx køkkenet. Et lille spejl på væggen eller på hylden kan bryde looket, og skabe spil og lysreflektering i et så vigtigt rum som køkkenet. Mange bruger også små spejle i vindueskarme eller på bogreoler. Kun fantasien sætter grænser.

Læs videre...

Peberkværne

Skandinavisk boligindretning hylder naturlige materialer som træ

Skandinavisk boligindretning er en udbredt og anderkendt tendens i Danmark. Tendensen bringer natur ind i hjemmet i et samspil mellem lyse og mørke nuancer. Materialet træ er en vigtig del af boligindretningen. Træ ældes med ynde og spreder sjæl og varme til boligen. Læs her om tre populære valg af skandinavisk boligtilbehør i træ.

Skærebrætter af træ pryder køkkener

Skærebræt af træ har fundet vej til mange danske køkkener. Her står de ofte fremme på køkkenbordet eller hænger på væggen som en integreret del af indretningen.

De populære skærebræt af træ har flere funktioner. Ud over at blive brugt på traditionel vis under madlavning, bliver de også anvendt som serveringsfad. Her har de en praktisk og dekorativ funktion. Danskerne serverer blandt andet brød, tapas og osteanretninger på skærebrætterne.

Skærebrætter af træ fås i mange forskellige udgaver på det danske marked. De findes blandt andet i runde, rektangulære og ottekantede former. Skærebrætterne laves af én træsort eller af et miks af forskellige. Solide og anerkendte træsorter er blandt andet amerikansk valnød, eg og wengé. Amerikansk valnød kan kendes på den mørkebrune glød. Eg er kendt for en lys brun farve med tydelige og livlige årer. Wengé har en meget mørk og dyb brun farve.

Træure giver liv til vægge

Ure af træ bliver produceret i stort omfang i Danmark. De er blandt andet en del af indretninger af danske stuer, køkkener, soveværelser og entreer. Her bidrager de med varme og liv til rummene. Det gælder blandt andet egetræ, bøgetræ og amerikansk valnød. Ure i materialet træ er unikke i den forstand, at ingen ure er helt ens. Viserne til ure af træ findes i et utal af materialer såsom træ, guldbelagt metal og glas.

Et ur er noget, som de fleste kigger på mange gange i løbet af en dag. Derfor har det betydning for mange at vælge et stemningsfuldt og specielt ur af træ. For nogle har det også betydning, at et træur er et mere miljørigtigt valg end et ur af for eksempel metal eller plastik.

Salt- og peberkværn af træ får æstetisk funktion

Salt- og peberkværn af træ er ofte også noget, der bliver vist frem i danske boliger. De har en æstetisk og praktisk funktion, når de står fremme på spiseborde eller i nærheden af komfurer. Salt- og peberkværn af træ har typisk et minimalistisk udtryk. De bliver ofte, men ikke altid, mikset med andre materialer såsom metal eller marmor. På kværnens top er som regel udskåret et S for salt eller et P for peber. Med nogle kværn er det muligt at justere, hvor groft der skal kværnes.

Trækværne fremstillet i bastant træ har længst holdbarhed. Det kan for eksempel være massiv egetræ. Salt- og peberkværne findes i vidt forskellige størrelser.

Det ovenstående boligtilbehør af træ er ikke til at komme uden om i skandinavisk boligindretning.

Læs videre...

Tilstandsrapport

Få en tilstandsrapport til den rette pris

Er det blevet tid til at sælge sommerhuset, lejligheden eller huset? I dette tilfælde, skal du have udarbejdet en tilstandsrapport, og dette kan godt blive en dyr sag. Derfor er det vigtigt at finde den rette pris, så du ikke kommer til at betale mere end nødvendigt for din tilstandsrapport. Med de rette forbehold, kan du få lavet en tilstandsrapport nemt og smertefrit.

Hvad er en tilstandsrapport?

Hvis det er første gang, at du er involveret i salg af bolig, kan det være, at du er i tvivl om hvad en tilstandsrapport er. Helt formelt er en tilstandsrapport en byggeteknisk gennemgang af boligen og denne gennemgang skal foretages af en bygningssagkyndig. Helt konkret betyder dette, at tilstandsrapporten beskriver en bolig eller bygnings tilstand inklusiv eventuelle skader og andet. Denne rapport er vigtig at have med i handlen med boligen, så man ikke ender med at hæfte for fremtidige skader.

Formålet med en tilstandsrapport

Det er med god grund, at man skal overveje at lave en tilstandsrapport ved salg af bolig. Du er nemlig ansvarlig for eventuelle fejl og mangler i boligen i 10 år efter salget, medmindre du tager de rette forbehold. Du kan slippe for dette ansvar i boligen, hvis du får lavet en tilstandsrapport, en elinstallationsrapport samt får et tilbud på en ejerskifteforsikring.  Disse skal beskikkes af en bygningssagkyndig for at være gældende. Alt dette skal være ordnet, inden køberen kommer med et købstilbud eller skriver under på købsaftalen

Prisen på en tilstandsrapport

Prisen på en tilstandsrapport plejer at ligge mellem 3.000 og 10.000 kr. alt efter boligens størrelse og alder. Derfor er det en god ide at tjekke forskellige tilbud på tilstandsrapporter ud, inden man binder sig til noget. Priserne kan nemlig variere en hel del, og man skal nødigt ende med at betale for meget. De fleste boliger mellem 0 – 250 kvadratmater kan få udarbejdet en tilstandsrapport til 3.000 – 4.000 kr. Hvis man gerne vil undersøge de forskellige priser nærmere, findes der diverse hjemmesider, hvor prisen på tilstandsrapporter, alt efter boligens størrelse og alder, kan undersøges nærmere. Visse steder kan man også få gratis tilbud på tilstandsrapporter uden at skulle binde sig. Hermed kan man få sig en ide om den mulige pris på rapporten.

Kan det betale sig at få lavet en tilstandsrapport?

Det er ikke lovpligtigt at få udarbejdet en tilstandsrapport, men det kan i de fleste tilfælde betale sig. Stort set alle boligsælgere vælger at få lavet en tilstandsrapport, da de ikke ønsker at have ansvaret for fejl og mangler i boligen hængende over sig i 10 år. Det er rimelig sandsynligt, at der vil opstå skader i boligen i løbet af de næste 10 år. Disse skader kan nemt ende med at koste ligeså meget som tilstandsrapporten. Uden en tilstandsrapport, er der ikke noget at gøre, hvis der kommer skader i boligen. Du kan derfor dække dig godt ind med en tilstandsrapport og slippe for at skulle bekymre dig om pludselige udgifter fra din tidligere bolig.

Læs videre...

fliserens

Forny dine fliser med professionel fliserens

Vind og vejr kan være hårdt mod dine fliser, og med tiden mister de deres originale udseende. Dette kan være frustrerende, da det er dyrt at få lagt nye fliser. Hvis du gerne vil bevare dine flisers tilstand, så kan du prøve en professionel fliserens. Fliserensen bekæmper grågrønne alger, som mange fliser bliver ramt af.

Det er en hel del mere miljørigtigt, at bruge fliserens, frem for at lægge nye fliser. Det er desuden en mulighed for at spare penge. Læs videre, og få mere af vide om professionel fliserens.

Bekæmp alger med fliserens

Med en fliserens bekæmper du et kæmpe problem inden for fliser: Nemlig grågrønne alger. Disse alger er meget almindelige, og bliver for det meste til gennem vind og vejr. Det kan være frustrerende at der kommer en masse alger på dine fliser.

I Danmark forekommer pest i fliserne ofte. Dette er grundet af, at vi har en del fugt samtidig med at der er skiftevis sol. De grågrønne alger er altså et meget almindeligt problem, som mange mennesker vælger at finde sig i. Er du træt af alger på dine fliser, så kan du vælge en professionel fliserens.

Sådan fungerer det i praksis

Med professionel fliserens, kommer der nogle professionelle ud, og renser dine fliser. Denne rens fjerner det øverste lag af sten, så alt alge kommer væk. På den måde kommer fliserne til at se ud som helt nye. Fliserne kommer dog til at være meget følsomme efter det øverste lag er blevet fjernet. Derfor bliver der lagt en fliseimprægnering oven på den nye flise. Dette er et beskyttende, vandbaseret lag. Dette gør, at flisen ikke bliver inficeret med alger igen.

Billigere end at lægge nye fliser

Det er bestemt billigere at bruge en professionel fliserens, frem for at lægge nye fliser. I mange tilfælde er fliserne i grunden i ganske fin stand, det er blot det øverste lag, som har brug for at blive skiftet ud.

Det er også en del mere miljøvenligt, at bruge professionel fliserens, frem for at lægge nye fliser. På den måde sparer du en masse nye materialer og store mængder af vand. Fliserens er bionedbrydeligt, så det skåner miljøet for unødvendige kemikalier.

Giv din have nyt liv

Efter en fliserens ser dine fliser ud som nye. Så hvorfor ikke også pifte resten af udendørsarealet op? Du kan fx vælge at klippe hækken, at plante nye blomster, eller at sætte flotte krukker rundt omkring på de nye fliser. Du kan også vælge at investere i et ny borde bænke sæt, familien eller vennerne kan spise udendørs, eller side med et glas vin på de lange lyse sommeraftener. Der er mange ting man kan gøre, for at haven kommer til at se pænere ud.

Oplever du at din fliser er angrebet af alger, eller trænger dine fliser blot til et nyt liv? Så kan du altså ordne dine fliser med en professionel fliserens. Du kan ringe og få et tilbud i dag.

Læs videre...

facade

Fokus på din bolig

Mange bruge rigtig meget tid på deres bolig. Der bliver renoveret, forbedret og repareret i mindre eller større grad. Rum bliver shinet op. Eksisterende møbler og interiør får nyt liv. Boligens layout bliver ændret, så der er plads til nye drømme. Der bliver revet ned og bygget op. Der spartles, slibes, males, lakeres og tapetseres.

Der er kort sagt fuld gang i den, både indendørs og udendørs. Der kan være nogle områder, som er større poster på budgettet. For eksempel nyt tag, udskiftning af badeværelse eller køkken, udskiftning er ledninger og elinstallationer, ny kloakering eller en anden mere effektiv, økonomisk og miljøvenlig varmekilde.

Dit hjems ydre

Man kan også gå amok i haven. Anlægge bede, fælde træer, så græs, planter nye træer, buske og blomster med videre, så der opnås en dejlig have med hyggekroge, køkkenhave, steder til at slikke sol, legeområder med gyngestativ, sandkasse samt fodboldmål og selvfølgelig den perfekte terrasse i træ eller fliser med overdækning og plads til den uundværlige grill. Det hele bliver omkranset af et flot hegn eller herlig grøn hæk. Indkørslen kan være belagt med stabil grus eller brosten. Hvis der er plads til en carport, så kan man glædes mange gange i løbet af det ustabile danske vejr.

Så er rammerne i orden, når man ankommer til boligen.

Når nu haven og indkørsel med videre er i orden, så er det oplagt at selve den udvendige del af boligen selvfølgelig også fremstår bedst mulig. En ting er, at husets ydre af praktiske årsager bør vedligeholdes, så der ikke opstår skader for eksempel i form af revner og andre muligheder for forringelse og fugtindtrængning.

Men en bolig med en flot facade er prikken over i’et, og er samtidig en god langtidsinvestering både økonomisk og vedligeholdelsesmæssigt. Det giver stor tilfredsstillelse og et super godt førstehånds indtryk af dit hjem.

Facaderens kan gøre en stor forskel

Man kan rense facaden på sit hus på en effektiv måde med god hjælp fra fagfolk, som er eksperter i det. Før den endelige afrensning, så rengøre de det, således at snavs, alger og meget andet bliver grundigt fjernet. Det skaber et ordentligt og vedholdende grundlag for næste skridt i den videre proces. Nu bliver facaden så renset med specialiseret materialer og udstyr. Slutteligt får facaden en overfladebehandling, som beskytter og forlænger virkningen af afrensningen.

Man kan også få malet facaden op i samme omgang.

Samlet set bliver det rigtig flot og er en fornøjelse at opleve bagefter. Det gør virkelig underværker.

Man kan gå på internettet og finde flere firmaer, som tilbyder facaderens. Skriv og indhent tilbud fra 3 eller flere firmaer, så der er noget at sammenligne med. Sørg for at forklar og uddyb hvad der er brug for, for eksempel hvad facaden består af, omfanget og om der er ønske om farveskift.

Gennemgå tilbuddene og vælg det som føles bedst i forhold til opgavens omfang, pris og dygtighed. Dernæst er det bare at kaste sig ud i det og se facaden få nyt liv.

Læs videre...

flotte loftlamper

Indret boligen med fine lamper

Ofte kan det virke som en stor opgave at skulle indrette en hel bolig. Det skal man ofte, fordi man lige er flyttet ind, eller fordi man synes hele boligen trænger til en renovering – her er der måske endda kun tale om interiøret.

Men det behøver altså hverken være et stort eller besværligt projekt. Lamper kan nemlig gøre en kæmpe forskel for et rum. Så i stedet for at oveveje at skifte sofaen eller bordet ud, kan I med fordel overveje at pifte boligen op med nye lamper.

Gør stuen hyggelig

Især i stuen kan lamper være med til at gøre en kæmpe forskel. Både deres belysning og udseende påvirker et rum rigtig meget, og det kan man udnytte i stuen for at gøre den rigtig hyggelig.

Put forskellige lamper ind i stuen. Når man sidder i stuen og for eksempel ser en film, kan det være rart at have lidt lys, men ikke i den grad at man bliver blændet. Til en stue kan man derfor med fordel vælge en kraftig lyskilde til loftet, som giver rigtig meget lys. Herudover kan man så finde en masse små lamper, som kan være med til at skabe den hyggelige stemning med deres dæmpede belysning. De gør, at man let kan se en film eller have et selskab på besøg uden, at man sidder badet i kraftigt lys.

Men tænk også over deres udseende! Ikke bare lysets kraftighed har en indflydelse på, hvordan rummet bliver opfattet.

Til en stor stue kan man ofte uden problemer vælge en stor og majestætisk lampe til loftet. Her gør det ikke noget, at det er en såkaldt statement lampe. Den vil være med til at vise, hvor stor stuen i realiteten er. Udover det kan man tilføje små lamper i vindueskarmen og høje gulvlamper, så stuen føles varmere og mere velkommen.

Find unikke lamper på gladegaver.dk

Tilføj noget råt til hver rum

Hvis du har et meget minimalistisk eller moderne hjem, kan lamper især hjælpe med at tilføje lidt personlighed. I tilfælde af, at du ønsker at lamperne tilføjer noget ekstra, skal de selvfølgelig ikke falde i et med resten af huset. For at undgå dette kan du vælge, at lamperne skal være lidt rå eller have en særlig farve. Især den industrielle stil er på vej tilbage som bolig trend. Metal og blandt andet mørk træ er ofte en rigtig god kontrast til nyere huse. Det at tilføje noget gammelt til et nyt hus giver på en eller anden måde huset den sjæl, som mange kan føle mangler i nybyggeri.

Metal og lignende materialer står ofte meget ud i en moderne bolig, og man vil ligge mærke til det med det samme. Og det er kun en god ting! De tiltrækker rigtig meget god opmærksom, og det er efterhånden de færreste, som ikke er vilde med det.

Så prøv at indrette din bolig med en masse fine lamper. Du vil garanteret blive overrasket over, hvor meget en speciel lampe rent faktisk kan ændre dit rum til det bedre.

Læs videre...

udluftning

Få en luft til vandvarmepumpe installeret i huset

En luft til vandvarmepumpe er en økonomisk løsning, hvis du går med tanker om at opdatere dit hjem. Det betyder at du kan få varmet huset op, får varmt vand i hanerne og vaskemaskinen samt opvaskeren – alt sammen hentet fra luften.

Herunder kan du få svar på, hvorfor en luft til vand varmepumpe kan være et smart valg for dig, hvis du i dag opvarmer dig hus med en varmekilde, der kører på el, olie eller gas. Der er en lang række fordele ed at vælge at få denne form for pumpe installeret i dit hus, hvis du alligevel skal ud og investere i nyt.

Hvordan fungere en luft til vand varmepumpe?

Selve pumpen består af to dele. En indendørs og en udendørs del. Begge dele skal installeres og arbejder sammen for at give dig varm i huset og varmt vand i hanerne og bruseren.

Det er en varmekilde, der er let at betjene og er utroligt økonomisk velfunderet.

Pumpen fungerer ved, at der trækkes luft ind i den udendørs del af pumpen trækker luft ind og bruger den energi, der er i luften til at opvarme vandet, der føres ind i dine vandrør, så du har varmt vand i hanerne og bruseren.

Vil du finde den bedste luft til vand varmepumpe? Så se dem her.

Hvor stor er en luft til vandvarmepumpe?

Det kræver plads både indenfor og udenfor, hvis du ønsker at få denne form for pumpe installeret. Derfor er det en god ide at undersøge markedet inden du beslutter dig for, at det er denne form for opvarmning du ønsker at investere i.

Når det kommer til udedele kan du i dag købe eller lave finde kasser i træ til at dække for den, så du ikke skal have den stående frit, hvis ikke det passer ind i haven.

Den del, der skal stå indenfor er på størrelse med et mindre skab, derfor handler det om at finde et sted til den, hvor den ikke er i vejen men hvor I stadig kan komme til den, når den skal indstilles.

Rigtig mange vælger at stille den enten i kælderen eller i et bryggers.

Hvordan foregår installationen af en luft til vandvarmepumpe?

Som udgangspunkt er prisen for din nye pumpe inklusive installation. Det betyder at der kommer en ud og hjælper med at få stillet både den indendørs og den udendørs del op, så du kan være sikker på, at du får det bedste ud af det hele.

Den udendørs del kan lave lidt støj, derfor er det vigtigt, at den bliver placeret, hvor den ikke kommer til at generer.

Indendørsdelen skal kunne tilknyttes den udendørsdel, så de kan arbejde sammen om at sørge for varmt vand til at dække jeres behov i hele husstanden.

Det er bedst at få installeret denne form for pumpe om sommeren, for selve arbejdet kommer til at tage et par dage og udføres bedst og hurtigst i tørvejr og ikke for kolde temperaturer.

Når pumpen er installeret kan du med det samme tage den i brug.

Læs videre...

el-regning

Er du træt af din el-regning?

Er strømregningen løbet helt løbsk og ved du ikke hvorfor? Så finder du en række gode råd og ideer til, både hvordan du finder årsagen og effektivt skærer ned på elforbruget. Skal vi se at komme i gang?

Er elregningen løbet langt forbi dit budget, og ser det kun ud til at gå opad måned for måned. Så er det med at få gjort noget ved sagen. For oftest kan du rimelig nemt finde årsagen til dit store strømforbrug. Og med små midler, kan du skære helt op til 80 % af den del af elregningen, der går til belysning.

Tjek huset for elapparater på standby

Det første sted du bør sætte ind, er alle de elektriske apparater, der står på stand-by. Det har du sikkert hørt om for. For selv om producenterne bliver bedre og bedre til at reducere apparaternes strømforbrug, når de står på stand-by, så gør mange bække små som bekendt en stor år.

Det betyder, at du oftest kan skære helt op til et par kilowatt fra i timen, ved at slukke alle de apparater helt, som det ikke er tvingene nødvendigt står på stand-by hele tiden. Hvornår har du f.eks. set en dvd på dvd-afspilleren sidst?

Spor dig ind på strømslugerne

Kører måleren stadig hurtigt, kan dit næste træk være, at slå de enkelte sikringsgrupper fra på eltavlen. Før du begynder, holder du øje med hastigheden på måleren, for at få et indtryk af, hvor hurtigt den kører normalt. Gør det helst på et tidspunkt, hvor der bruges mest muligt strøm i boligen.

Det er lidt sværere i dag, hvor der er langt imellem de gammeldags målere, hvor der kører en synlig skive rundt hele tiden. Har du en elektronisk elmåler er du derfor nødt til at tage tid på, hvor længe der går mellem, at en af kontrollamperne på måleren blinker.

Sluk nu for de enkelte sikringsgrupper en efter en, og se hvad det gør ved elforbruget. Når du har taget tid på måleren, slår du gruppen til igen og tager så den næste. Går strømforbruget drastisk ned, når du slukker en bestemt gruppe, skal du lede efter synderen inden for denne gruppe.

Skift til LED-pærer

Vil du have en øjeblikkelig besparelse på din elregning, skal du udskifte samtlige pærer i boligen, så de anvender LED-teknologi. Det kan give dig en besparelse på op til 80 % på det enkelte lampested, alt efter hvilken type pærer som sidder i lampen.

Er det en gammel glødepære, er besparelsen oftest størst. Men også de nyere og meget varmeudviklende halogenpærer bør udskiftes. Det giver både en kontant besparelse på strømmen og nedsætter varmestrålingen fra lampen. Hvor en traditionel glødepære bruger f.eks. 60 W, kan du få samme lysstyrke med en 8-12 W LED-pære.

Samtidig gør LED-teknologien det muligt at sætte lys op der, hvor der ikke er plads med traditionelle pæretyper. For en LED-pære fylder ikke mere end den LED-kreds, der giver lyset. Med et produkt som LED-strips kan du således sætte effektiv belysning op under f.eks. trappetrin, langs fodpaneler eller på kanten af skabe.

Resultatet bliver en voldsom reduktion af elforbruget i boligen, der straks kan ses på jeres strømregning. Udskifter du alle pærer i husstanden, kan du faktisk få energitilskud til opgaven.

Læs mere om LED-pærer her.

Læs videre...