plan

Har du overvejet en vedligeholdelsesplan for dit hus?

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Ifølge en undersøgelse lavet af YouGov i 2017 er det kun syv procent, der har en vedligeholdelsesplan. Og det er kun ni procent, der har en fast opsparing til vedligeholdelse. Vedligeholdelse af din bolig er noget, som du ikke kan undgå. Og det kan i fremtiden være med til at spare dig for udgifter til større skader, som opstår grundet dårlig vedligeholdelse.

Vedligeholdelse af din bolig er mange ting, og derfor kan det være en god ide med en opsparing hertil. Udgifterne til vedligeholdelse kan blive store i forbindelse med tagrenovering eller facaderenoveringer.

Hvad er en vedligeholdelsesplan?

En vedligeholdelsesplan er en rapport, der giver overblik over din boligs tilstand og vedligeholdelsesopgaver. Denne rapport bliver også kaldt drift- og vedligeholdelsesplan. Det er med til at give ejeren af boligen et overblik over, hvor der skal sættes ind.

Hvis du er husejer, ved du, at der er mange forhold at tage stilling til. Og det kan være svært at vide, hvor man skal starte og slutte. Og det er netop her, at vedligeholdelsesplanen kan hjælpe dig.

I en god vedligeholdelsesplan får du lagt et realistisk budget, der bliver prioriteret efter opgaver og deres omfang. Det vil sige, at den byggesagkyndige fastlægger et tidspunkt for, hvornår du skal have sparet op til den givne opgave.

Det er typisk en plan, der vil gælde for de næste 10 år. Det er en byggesagkyndig, der har til opgave at udføre byggetekniske undersøgelser og på denne baggrund udføre rapporten.

Hvornår er en rapport nødvendig?

For dig, som har købt et hus med gavltrekanter, vinduer og så videre i træ, er en plan en god ide. Det gælder også, hvis du har købt et hus, der er gammelt og til dels slidt. Du kan sagtens flytte alle dine ting i huset og udføre opgaverne løbende.

Når du flytter, kan det være en fordel at kontakte et flyttefirma som Havkrog, der er et flyttefirma i Århus. Det vil spare dig for en masse tid, som du kan bruge på at vurdere dit hus og dennes opgaver.

Hvis du bor i en nyere andelsbolig, er en vedligeholdelsesplan lovpligtig. I 2018 trådte en ny lov i kraft, som indebærer, at alle andelsboliger skal have en 15 års vedligeholdelsesplan.

Vedligeholdelsesrapport kan have negativ indvirkning

En vedligeholdelsesplan kan også have den omvendte virkning af at skabe overblik. Den kan også være en stressfaktor. Hvis planen fortæller dig, at du skal male vinduer om to år, og du ikke når det? Hvad så?

Her vil de fleste garanteret blive stresset. Og er du lige flyttet i nyt hus, går der en rum tid, før du er på plads. Og måske du endnu ikke har alle dine ting og møbler i det nye hus. Her skal du dog ikke stresse, da du altid kan ringe til et flyttefirma. Og et firma som Havkrog flytter alt fra pengeskabe til mindre ting.

Hvis du eksempelvis bor i en murermestervilla eller et andet murværkshus, er det stort set vedligeholdelsesfrit. Og dermed vil en plan ikke være aktuel for dig. Når du har boet i huset i nogle år, finder du hurtigt ud af, hvad der kræver vedligeholdelse.

Læs videre...

Idræt

Svendborg og Nyborg er for dig, der elsker idræt

Med en lejebolig i Svendborg eller Nyborg er du helt sikker på at få dig et nærområde med masser af mulighed for idræt. Der er omgivet af smukke udendørsområder så du kan tage dig en lang løbetur og nyde omgivelserne. Med en lejebolig i Svendborg bor du i Team Danmarks kommune, som oveni købet er kåret til den mest aktive kommune i 2008. Med en lejebolig i Nyborg er der også masser af gyldne muligheder for at dyrke sport. Generelt er området omkring Svendborg og Nyborg spækket med idræts- og fritidstilbud, så i som familie kan få en sjov og aktiv hverdag. Du kan på Sydfyn være sikker på en aktiv hverdag, ligegyldig om du er til det traditionelle eller mere ekstreme.

Svendborg – en aktiv kommune

Med en lejebolig i Svendborg er du sikret muligheden for, at sportsstjernen i dig og din familie kan blomstre og komme i form, da der er rigeligt med muligheder for at gribe løbeskoene og dyrke sport. Det kan både være en løbetur i den smukke fynske natur, eller du kan vove pelsen med lidt ekstrem sport.

I Svendborg kan du tage i gorillapark med hele familien. Her kan du højt oppe i træerne få det vildeste adrenalin kick og en god dag med familien. Det er en sjov og udfordrende måde at dyrke sport og familien og så ovenikøbet i smukke omgivelser. Det er lige noget for den familie, der altid har drømt om at lege Tarzan og være skovens konge. Du kan også boltre dig med kitesurfing eller dykning for at få adrenalinen helt i top.

Uanset om du vælger et normalt og traditionelt medlemskab, ekstremsport eller at løbe en tur i de smukke omgivelser, kan du være sikker på, at der vil være masser af gyldne muligheder for at leve et aktivt liv med sport og andre fritidsaktiviteter med en lejlighed i den aktive kommune Svendborg.

Find lejlighed i Svenborg her: https://www.facebook.com/lejebolig.svendborg

Elefanten – Nyborgs nye stjerne

Med en lejebolig i Nyborg har du glæden af at kunne blive medlem af motionsklubben Elefanten. Hos Motionsklubben Elefanten har du mulighed for både at pleje dit udseende og din sundhed i en god og tryk atmosfære med fokus på social tryghed. Der er smukke nye lokaler i top form med både løbebånd og andre træningsmaskiner. Motionsklubben Elefanten er åben for alle, der er fyldt 14 år og deres priser er formidable.

Motionsklubben Elefanten har også et kompetent team af instruktører som er klar til at hjælpe og guide dig hvis du skulle have behov for det, så du er helt sikker på at være i gode hænder.
Selvom elefanten er Nyborgs nye stjerne, hvad angår sport, er der dog også utallige andre muligheder, og med en lejebolig i Nyborg kan du være helt sikker på et liv, hvor du kan dyrke sport i smukke omgivelser med andre sportsentusiaster omkring dig. Endnu et plus er, at der ikke er mere end en time i bil til Svendborg, hvis du og familien skulle have lyst til en tur i gorillapark, så det er bare at komme afsted.

Læs mere her: https://www.facebook.com/lejebolig.nyborg

Læs videre...

indkørsel

Inspiration til din indkørsel og have

Har du tænkt over at få renoveret din indkørsel eller have for nyligt? Eller måske skal du til og i gang med at bygge en ny indkørsel eller have. Måske begge? Måske mangler du inspiration og ved ikke helt hvad du skal gøre? I så fald er du kommet til det rigtige sted at begynde. Der findes mange muligheder derude. Du er også fri til at lave dine helt egne muligheder. I hvert fald er der lidt inspiration her.

En indkørsel som er værd at køre ind i

Måske har du prøvet at køre ind i en af dine venners indkørsel og blevet helt jaloux. Måske ville du ønske du havde en lige så fin indkørsel. Måske ville du ønske at du havde den samme? Dette er ikke vejen du vil gå fremad. Hellere burde du bruge din energi på at finde din egen personlige indkørsel. En hvor dine venner vil køre ind og blive misundelig. Selvfølgelig må man lade sig inspirere. Intet bliver født fra ingenting. Alle originale ideer stammer fra noget andet. I hvert fald vil du gerne have din egen indkørsel.

Det første du bør overveje, er om du har lyst til at have herregårdsten i din indkørsel. Dem kan man for eksempel finde på herregårdstenene.dk til en rimelig pris. Man kan også få dem i flere forskellige farver, så det kan passe bedst muligt til dit hus og have. Man kan også købe forskellige sæt, hvis man gerne vil have lidt nuance i farverne. Noget som også ser virkelig pænt ud i en indkørsel, er hvis man fylder arealet rundt omkring stenene med mindre sten. Gerne i en anden farve, som matcher pænt til hinanden. På denne måde er det tydeligt hvor man skal køre ind henne og det kommer bare til at se lidt mere prestige fyldt ud end naboens. Og er det ikke den bedste måde at blive bemærket på? At skildre sig ud fra mængden?

Pæne haver som er værd at spendere tid i

Som kommer man til haven. Hvad skal man gøre her? Noget man kunne gøre, ligesom til indkørslen, er at investere i herregårdssten fra herregårdsstenene.dk. De ser også pæne ud ude i haven. Man kan forme det sådan, at man laver små stier, som man kan gå rundt på. Hvis man har mange planter og høje buskadser, så er det anbefalet at man på den ene eller anden måde, markere hvor man så må gå. Dette kunne gøres med herregårdssten. Hvis man er vild med planter og blomsterne, så kan man også forvandle sin have til en lille udstilling, som du kan tage dine gæster med ud på. Man kan også gå hele vejen og inkludere vand rundt omkring stenene. Det kommer helt an på, hvilken type have man sigter efter. Man kan også bruge herregårdstenene fra herregårdsstenene.dk til at indramme buskadser og andre former for blomster bede eller buske. Det kommer helt an på hvad man har og hvor meget man kan lide at bruge tid på sin have.

Læs videre...

gulve

Vinylgulve i hjemmet

Der kan være mange grunde til, at man ønsker at skifte gulv i hjemmet. Måske er det gamle slidt, og der trænger til nyt, måske bygger du eller bygger nyt og har i den forbindelse brug for nyt gulv. Uanset årsagen kan det være en idé at vælge vinylgulve i hjemmet. Flere og flere har fået øjnene op for anvendeligheden og mulighederne bag disse gulve og vælger det i højere grad nu end førhen. Nedenfor kan du læse mere om fordelene ved vinylgulve, råd og vejledning om hvordan vinylgulve lægges, samt fif til at finde den bedste pris.

Fordele ved vinylgulve

Der er mange årsager til at danskere i større og større grad vælger vinylgulve som deres foretrukne gulv. Mange er for det første vilde med, at de kan spare penge. Vinylgulve er et billigt alternativ til fx at lægge et rigtigt trægulv eller fliser. Materialet er syntetisk og meget holdbart, hvilket også er noget, de fleste kan se meningen med. Der er ikke noget værre end et sart gulv, som man hele tiden skal passe på. Med et vinylgulv behøver du ikke hele tiden tænke over din adfærd og ageren i forhold til gulvet, men kan leve livet i boligen. Løsningen er tilmed af et sådan materiale, at det er nemt at rengøre, og som udgangspunkt er vandafvisende.

Det behøver ikke være svært at finde et vinylgulv, der passer til stilen i dit hjem og din smag. Gulvene fås i alle tænkelige farver og forskellige mønstre. Der er sågar vinylgulve, der emitterer træ og fliser i deres grundstruktur. 

Sådan ligger du gulvet

Hvis du har hænderne rigtigt skruet på og er åben over for gør-det-selv projekter, vil du sikkert ikke se det som den store udfordring at lægge et vinylgulv. Der findes videoer på nettet, der kan guide dig i processen, og et vinylgulv er i det hele taget ikke det mest avancerede at lægge. Har du ikke noget, der minder om håndværksmæssige evner, og tør du derfor ikke give dig i kast med udfordringen, kan du ligeledes betale dig fra det og få nogen til at hjælpe med opgaven. På denne måde sikrer du samtidig, at opgaven bliver udført til perfektion, og at der ikke går noget galt undervejs.

Find de bedste priser på vinylgulve til dit hjem

Når man taler om de bedste priser, er det altid de billigste. En pris er god jo lavere den er, da ingen ønsker at betale for meget for deres ting. Her er vinylgulve ingen undtagelse. For at finde de bedste og dermed laveste priser på dit næste vinylgulv er fremgangsmåden, at du måler op, hvor mange kvadratmeter du skal bruge, bestemmer sig for farve, mønster m.m., og herefter indhenter nogle tilbud. For at få det bedst mulige udgangspunkt er råddet, at du minimum indhenter tilbud 3 forskellige steder fra. Ud af de tilbud du får, vælger du blot det billigste alternativ. Du kan evt. gå online og finde forhandlere og den vej igennem forespørge på et tilbud, der imødekommer dine behov og præferencer for vinylgulve.

Læs mere om vinylgulve og priser her.

Læs videre...

Bolig i Spanien

Skal du til at købe sommerhus?

At købe et sommerhus er en temmelig stor ting. Det betyder både, at du er kommet så langt i livet, at du har en stabil, sund økonomi, og så er det jo også dit nye, andet hjem, du skal ud og finde. Derfor er der mange store overvejelser forbundet med processen, og det kan være svært at overskue, hvor man skal starte. Først og fremmest er det dog fornuftigt at finde ud, hvor dit nye sommerhus skal ligge. Og her har vi et lidt utraditionelt forslag: har du nogensinde overvejet at købe sommerhus i udlandet? Hvis ikke så læs med her – du får nemlig forslag til to steder, som ikke er helt dårlige…

I Sverige får du meget plads til få penge

Der er en del danskere, som køber en hytte eller gammel skærgård i Sverige og tilbringer mange af deres somre i smukke, idylliske omgivelser. Det er en god mulighed, for der findes rigtig mange billige sommerboliger i Sverige. Ejendomsskatten er lav, og Sverige er som bekendt et populært feriemål for mange danskere, så du vil ofte kunne leje dit sommerhus ud, når du ikke bruger det.

Du husker sikkert de fine, røde træhuse fra Astrid Lindgrens historie, og sådan et kan altså blive dit, hvis du ikke har noget imod køreturen til vores naboland. Du bestemmer naturligvis selv, hvor langt du gerne vil op i Sverige. Det er dog typisk sådan, at mange af ferieboligerne bliver billigere, jo længere nordpå du kommer. Derfor kan det godt betale sig at vælge en placering, som befinder sig et par timer, eller fem, fra Danmark.

Sverige er perfekt for dig, som elsker natur og masser af plads. Det er som bekendt et stort land, og derfor kan du sagtens finde et sted, hvor der er langt til naboerne. Hvis du leder efter en feriebolig, der emmer af ro, fred og fordybelse, er Sverige derfor et godt sted at starte.

Feriebolig i Sydspanien – vejret er altid skønt

Hvis du er til Sydeuropa, og alt hvad det indebærer, er Sydspanien et godt sted at starte. Her finder du masser af skønne ferielejligheder, som ikke koster alt for meget. Der er mange hyggelige byer rundt omkring, som alle byder på alt de, vi danskere forbinder med ægte feriestemning.

I Spanien er vejret som bekendt en del bedre end i Danmark – i hvert fald hvis du elsker solskin. Derfor kan en feriebolig i Spanien garanterer dig, at du altid når at få en portion sommervejr i løbet af året. Selv hvis du kommer i efteråret eller det tidlige forår, vil du opleve, at vejret ligger til den gode side, og at der er rig mulighed for at sidde på terrassen.

Så er der selvfølgelig også det spanske køkken, som byder på mange lækre retter og skønne kolde drinks. Hvis du er særligt vild med den spanske madkultur, er det oplagt at overveje en sommerbolig i Spanien. På den måde vil du hvert år kunne glæde dig til de uger, hvor rugbrødet skiftes ud med tapas, og regnen skiftes ud med solskin.

Læs videre...

Tagrende

Passer du på dine tagrender med en tagrenderenser?

Har du gjort dine tagrender rene for nyligt? Måske har du slet ikke tænkt på, at de skulle gøres rene. Men det skal de altså og det kan være et stort bøvl at håndtere. Men det behøver det ikke at være. Vidste du at man kan få tagrenderenser? Specifikke rensere som er designet til at hjælpe dig med at rense dine tagrender. Gør livet nemmere for dig selv og finde et godt tagrenderenser tilbud.

Besværet der ligger i at gøre dine tagrende rene

Har du kigget i dine tagrender her på det seneste? Har du nogensinde kigget i dine tagrender? Hvis svaret er nej, vil du måske lægge mærke til, at der er samlet en del snavs der. Våde blade og hvad andet du har ude i din have. Og tagrender er vigtige for dit tag. Så det går ikke at ignorere dem. De skal gøres rene. Men før du begynder at finde stigen frem og en masse papir, så skal du huske på at tagrenderensere findes og de er nyttige. De er nemlig udstyret med et langt stik, så du ikke behøver at finde stigen frem. Alt du skal bruge, er din tagrenderenser!

Så hvorfor er en tagrenderenser smart i forhold til andet udstyr? Hvad gør dem til et bedre værktøj til at fjerne blade end andet? Hvorfor kan du ikke bare tage handskerne på og spanden frem og så bare gå i gang med at samle alle bladene op? Hvis du har set en tagrenderenser, så vil du forstå. De er designet smart ved hovedet, så det er nemt at samle blade op. Og som nævnt tidligere, så er de også lange, så du kan stå nede fra jorden af og nå op til dine tagrender. Så står du blot stærkt placeret på dine fødder og kører din tagrenderenser rundt med dine tagrender og så klarer den alt arbejdet med at samle alle blade op og ud. De er nemlig runde i en af siderne, så den nemt kan samle bladene med sig. Så er de også lavet i et stof og materiale som kan tåle vand, så du skal ikke være bange for, at de går i stykker.

Hvor kan man finde et tagrenderenser tilbud?

Hvis du ikke føler, at din lokale værktøjsforhandler har, hvad du har brug for, så er det perfekte sted at lede efter noget som helst internettet. Der kan du bogstaveligt talt finde hvad som helst. Så selvfølgelig kan du også finde et godt tilbud på en tagrenderenser. Det tager ikke mere end blot at søge tagrenderenser i dit søgefelt og så observer hvordan internettet levere side efter side med tagrenderenser tilbud. Sværere er det ikke. Og alle kan bruge internettet. Når det er sagt, så er det klart anbefalet at man bruger sin tid på at finde det bedste tilbud for dig. Man skal jo også holde øje leveringen. Bringer de den ud til dig eller skal du et sted hen og hente den?

Læs videre...

byggeplaner

Få fat i en byggesagkyndig

Et boligkøb- eller salg kan være ret så svært. Det er de færreste af os, som går derhjemme, der reelt ved særligt meget om boliger udover den, som vi bor i.

Og det kan faktisk blive en problematik, når man skal til at i gang med at købe eller sælge hus. For her kræves der tit en ret indgående viden i, hvordan det hele hænger sammen i en bolig. En byggesagkyndig kan være med til at give jer netop den viden, så salget eller købet bliver så let som muligt!

Slip for ubehagelige overraskelser

Vi har med garanti alle hørt skrækhistorierne. Hvad end det er familie eller venner, som fortæller dem, så handler de ofte om alle de ting, som var galt med boligen, men som man ikke så, før man købte den.

Netop her havde det været en rigtigt god idé at have en byggesagkyndig med. En byggesagkyndig kan nemlig med ekspertise sige, hvad der skulle være af eventuelle fejl og mangler med det hus, som man nu er i gang med at sælge eller købe.

Men dette er ikke bare til skræk og advarsel – det er for at give jer den vigtigste information. For dette betyder noget, hvis man vil købe og undgå ubehagelige overraskelser senere. Samtidig betyder det også noget for dig, som sælger, for det rart fra starten at vide, hvad man skal udbedre for at stimulere salget.

Derfor skal du have den byggesagkyndige med fra starten af byggeriet

Hvis du er en af de danskere, som gerne selv vil bygge hus fra bunden, så er det en helt fantastisk idé at få en byggesagkyndig med. For selvom der er professionelle inde over byggeriet, som sammensætter huset, så betyder det ikke, at alting er ligetil.

For det kan stadig ske, at der kommer til at være fejl og mangler. Og desværre, så er det ikke mange byggesagkyndige, som kan se inde i indmaden på huset og se, om problemerne er her. Derfor bliver det også, til en vis grænse, en visuel inspektion.

Ved at have den byggesagkyndige med fra start, så sikrer du dig, at der altid er et neutralt blik på selve bygningen. Og det er en rar følelse!

Den byggesagkyndige står for tilstandsrapporten

Tilstandsrapporter bliver udarbejdet af det, som man kalder en ”beskikket byggesagkyndig”. Det er en fagmand, som laver tilstandsrapporter, og som er underlagt ekstra strenge krav.

Og tilstandsrapporterne er, som du sikkert ved, enormt vigtige. De er simpelthen med til at sikre, at man som sælger eksempelvis, ikke skal hæfte for fejl og mangler, som den eventuelle køber skulle finde efter overdragelsen af huset.

Men samtidig er det også rigtigt godt for køber at have en tilstandsrapport. Det giver et systematisk overblik over, hvordan bygningen ser ud i forhold til andre lignende modeller. Det giver altså en vis sammenligningskraft, så man faktisk kan tage det mest informerede valg, når det kommer til købet.

Læs videre...

Seng

Hvilken seng skal du have?

At vælge en ny seng og vel og mærke den rigtige seng er vigtig for dit velvære. Alt for mange vågner op med ondt i ryggen, fordi deres seng ikke passer til deres kropstype. Herunder kommer der nogle af de ting du bør overveje, når du skal til at købe en ny seng. Husk vi tilbringer omkring en tredjedel af vores liv i sengen og en ordentlig søvn er vigtig i forhold til, hvordan vi har det resten af dagen. Hvad enten det er på vores arbejde eller i vores fritid

Størrelsen på sengen

Når der skal vælges en ny seng, er det vigtigt at kigge på dine behov. Sover du primært alene er en trekvartseng på 140×200 cm nok. Er i 2 bør i overveje en seng på 160 x 200 cm. eller 180 x200 cm. gerne delt op i 2 så jeres individuelle behov bliver tilgodeset. Ved at vælge 2 mindre senge sikre i at jeres forskellige størrelser, kropstyper og vægt.

En seng på 140×200 cm giver plads til at du kan brede dig og vil give dig som sover alene en harmonisk søvn.

Hvilken type seng skal jeg vælge?

Ordsproget ”one fits them all” passer ikke når det drejer sig om senge. Hvad der passer dig, passer nødvendigvis ikke din partner. Det kommer nemlig an på, hvilken kropstype du har og hvilke andre krav du ellers har til din seng

Er din kropstype at du er lille og rund, vil du som regel have behov for en hårdere madras end, hvis du er høj og slank, hvor du med fordel kan vælge en blødere madras.

Zoneinddelt madras er vigtig

En zoneinddelt madras er vigtig alt afhængig af, hvilken kropsform man har. Har du former. F.eks. en fyldig bagdel eller brede hofter kan du med fordel købe en madras, der tager højde for det. Årsagen til dette er at dine hofter, så vil kunne synke ned i madrassen, samtidig med at din rygsøjle, kan ligge vandret hvilke anbefales.

Valg af den rigtige topmadras

Det er mindst lige så vigtigt at fokusere på den rigtige topmadras, som det er at finde den rigtige madras. Det er topmadrassen der ligger øverst og dermed den madras, der har den direkte kontakt med din krop. Derfor er det vigtigt, at du vælger den topmadras, der passer til din kropstype.

Der findes 2 slags materialer inden for topmadrasser.

  • Latex

Latex er udviklet af gummitræer og giver en topmadras med en god fasthed. En latex madras er trykaflastende. En latex topmadras er allergivenlig og åndbar. En åndbar madras betyder, at den ikke bliver påvirket af din kropsvarme. Det betyder, at det er en god madras i sommervarmen eller hvis du sveder meget.

  • Memory Skum

Memory skum former sig efter kroppens former og vægt ved hjælp af kroppens varme. Memory skum bliver blødere ved hjælp af kroppens varme og tillader at din krop synker ned i de områder, hvor der er ekstra belastning. F.eks. ved skuldre og hofter. Især mennesker med rygproblemer, kan ved fordel benytte sig af Memory Skum.

Læs videre...

flytter

Alt hvad du skal have styr på, inden du flytter

Det siges at flytningen er en af de mest stressende ting et menneske kan udsættes for, i den moderne vestlige verden. Alle dine trygge rammer bliver revet op med rode, og du skal nu til at finde et nyt sted og vænne dig til nye omgivelser.

Inden selve flytningen er der også massere at have styr på. Så meget at det ofte bliver mere end en smule overvældende. Du er helt sikkert ikke den første der har villet ønske du kunne få lidt hjælp.

Du er til gengæld så heldig, at være faldet over denne artikel. For i nedenstående afsnit vil der blive gennemgået nogle af de ting det er vigtigst du har styr på inden du flytter ud til dit nye hjem.

Find dit flyttefirma

Trækker du hele hjemmet op med rode, er det mange ting du skal have flyttet fra det ene sted til det andet. Ofte overvældende mange ting. Og højst sandsynligt så mange ting at du ikke har plads til dem i din private bil, eller i en lejet trailer.

I sådan et tilfælde skal du have fat i et flyttefirma. Men hvordan finder man det der er bedst? Mange har været ude for ubehagelige oplevelser med dårlige flytte firmaer, der ikke har passet nok på de ting de transporterer. Møblerne har stået i vand, tallerkener er blevet smadrede og legetøj er blevet mast.

Det er hele indholdet af dit hjem der skal transporteres, så selvfølgelig skal der tages godt hånd om det. Det skal pakkes ordentligt ind, der skal køres ordentligt med det og det skal transporteres forsigtigt fra lastvognen ind i dit nye hjem. Det sidste kan du dog heldigvis også selv hjælpe lidt til med, så du kan være sikker på det kommer til at foregå ordentligt.

Find dit flyttefirma på flyttetilbud.dk

Gør flytningen så nem for dig selv som muligt

Som sagt er flytning meget stressende, og du spare derfor en masse stress på at bruge lidt ekstra kræfter, på at gøre det så nemt for dig selv som muligt i fremtiden. Det har aldrig skadet nogen at tænke fremad.

En nem måde du kan hjælpe dig selv på, er ved at tydeligt markere alle kasserne, så du er sikker på hvad der er i dem. Du behøves ikke skrive en hel liste. Det er ofte nok blot at markere med ”køkken”, ”soveværelse” eller ”udendørs ting” på siden af papkassen.

Når du så skal til at pakke ud, spare du en masse ting på at rode kasser igennem, da du allerede ved hvad der befinder sig hvor, og du kan skære en del ned på tiden det normalt tager at pakke ud og flytte ind.

Under selve flytningen kan du spare en del besvær ved at tage det stille og roligt. Lad være med at planlægge det så både nedpakning, flytning og indflytning skal tage en weekend. Så bliver du stresset og vil fuldstændig miste overblikket. Sæt i stedet god tid af til at pakke ned, så du er sikker på at få det hele med.

Læs videre...

Gode gaver til faren

Fars dag: Gode gaver til faren

Først kom mors dag, og senere kom fars dag. Efterhånden er der mærkedage, som fejrer hver en lille ting. Men vi beklager os ikke: det er nemlig rart at få den anerkendelse, man fortjener. Man vil selvfølgelig gerne støtte op om sine kære familiemedlemmer, og derfor er man med til fejringen af fars dag.

Der er forskellige traditioner fra familie til familie for hvad man laver på fars dag, men i mange tilfælde involverer det at forære farmand en gave eller to. Det kan dog sagtens være svært at finde frem til den bedste gave at give. Læs derfor med, og få serveret noget inspiration til gaver til fars dags.

Gave til far – giv en opleveren

Tiden hvor man kun fik bløde pakker er for længst ovre. Ja, der er så mange muligheder for at give en fed gave nu til dags, og det gør både det perfekte gavevalg nemmere og sværere. En god gave som de fleste fædre vil elske, er dog en oplevelsesgave. Oplevelsesgaver er geniale, fordi de forærer modtageren en oplevelse, som de måske ikke ville have prøvet, hvis ikke det var for at de fik den forærende i gave.

Læg derfor hjernen i blød og hit på den fedeste oplevelsesgave, som man kan give i gave til far. Måske har han drømt om at komme ud og flyve med helikopter, køre i racerbil, komme til ølsmagning – eller måske drømmer han simpelthen om en stor burgermenu med alt inkluderet. Lige meget hvad er du garanteret en glad far når du forærer ham en oplevelse, som han ikke kan modstå.

Giv ham det, som han netop står og mangler

Et andet godt bud på noget man kan købe i gaven til far, er noget som han netop står og mangler. Rigtig mange mangler nemlig et eller andet, som de alligevel ikke får taget sig sammen til at købe. Måske synes de det er en for stor luksus, eller at det er for dyrt.

Her er der en chance for en oplagt gaveidé. Kom derfor farmand i forkøbet og køb ham det, som han faktisk står og har brug for. Lige meget om det er et nyt fitness armbåndsur eller en skruemaskine, bliver han sikkert begejstret for at få sådan en fin og tiltrængt gave.

Hvis alt andet svigter, så byd ham på selvforkælelse

Er man løbet for bud på hvad man kan give far, er der heldigvis en klassiker som ikke svigter. Der er nemlig ikke nogen der kan stå for at blive budt på en omgang seriøs selvforkælelse. Hvad enten det er at invitere ham ud på hans yndlingsrestaurant eller en tur i spa, vil han sikkert elske dig for det. Det handler jo netop om at gøre noget med ham, som han er helt vild ved.

Måske er det et nyt og forkælende smykke så som et ur, der gør den store forskel, eller måske er det et nyt stykke værktøj, en flot skjorte eller noget fjerde, der får ham til at føle sig forkælet.

Læs videre...