Tagrende

Passer du på dine tagrender med en tagrenderenser?

Har du gjort dine tagrender rene for nyligt? Måske har du slet ikke tænkt på, at de skulle gøres rene. Men det skal de altså og det kan være et stort bøvl at håndtere. Men det behøver det ikke at være. Vidste du at man kan få tagrenderenser? Specifikke rensere som er designet til at hjælpe dig med at rense dine tagrender. Gør livet nemmere for dig selv og finde et godt tagrenderenser tilbud.

Besværet der ligger i at gøre dine tagrende rene

Har du kigget i dine tagrender her på det seneste? Har du nogensinde kigget i dine tagrender? Hvis svaret er nej, vil du måske lægge mærke til, at der er samlet en del snavs der. Våde blade og hvad andet du har ude i din have. Og tagrender er vigtige for dit tag. Så det går ikke at ignorere dem. De skal gøres rene. Men før du begynder at finde stigen frem og en masse papir, så skal du huske på at tagrenderensere findes og de er nyttige. De er nemlig udstyret med et langt stik, så du ikke behøver at finde stigen frem. Alt du skal bruge, er din tagrenderenser!

Så hvorfor er en tagrenderenser smart i forhold til andet udstyr? Hvad gør dem til et bedre værktøj til at fjerne blade end andet? Hvorfor kan du ikke bare tage handskerne på og spanden frem og så bare gå i gang med at samle alle bladene op? Hvis du har set en tagrenderenser, så vil du forstå. De er designet smart ved hovedet, så det er nemt at samle blade op. Og som nævnt tidligere, så er de også lange, så du kan stå nede fra jorden af og nå op til dine tagrender. Så står du blot stærkt placeret på dine fødder og kører din tagrenderenser rundt med dine tagrender og så klarer den alt arbejdet med at samle alle blade op og ud. De er nemlig runde i en af siderne, så den nemt kan samle bladene med sig. Så er de også lavet i et stof og materiale som kan tåle vand, så du skal ikke være bange for, at de går i stykker.

Hvor kan man finde et tagrenderenser tilbud?

Hvis du ikke føler, at din lokale værktøjsforhandler har, hvad du har brug for, så er det perfekte sted at lede efter noget som helst internettet. Der kan du bogstaveligt talt finde hvad som helst. Så selvfølgelig kan du også finde et godt tilbud på en tagrenderenser. Det tager ikke mere end blot at søge tagrenderenser i dit søgefelt og så observer hvordan internettet levere side efter side med tagrenderenser tilbud. Sværere er det ikke. Og alle kan bruge internettet. Når det er sagt, så er det klart anbefalet at man bruger sin tid på at finde det bedste tilbud for dig. Man skal jo også holde øje leveringen. Bringer de den ud til dig eller skal du et sted hen og hente den?

Læs videre...

byggeplaner

Få fat i en byggesagkyndig

Et boligkøb- eller salg kan være ret så svært. Det er de færreste af os, som går derhjemme, der reelt ved særligt meget om boliger udover den, som vi bor i.

Og det kan faktisk blive en problematik, når man skal til at i gang med at købe eller sælge hus. For her kræves der tit en ret indgående viden i, hvordan det hele hænger sammen i en bolig. En byggesagkyndig kan være med til at give jer netop den viden, så salget eller købet bliver så let som muligt!

Slip for ubehagelige overraskelser

Vi har med garanti alle hørt skrækhistorierne. Hvad end det er familie eller venner, som fortæller dem, så handler de ofte om alle de ting, som var galt med boligen, men som man ikke så, før man købte den.

Netop her havde det været en rigtigt god idé at have en byggesagkyndig med. En byggesagkyndig kan nemlig med ekspertise sige, hvad der skulle være af eventuelle fejl og mangler med det hus, som man nu er i gang med at sælge eller købe.

Men dette er ikke bare til skræk og advarsel – det er for at give jer den vigtigste information. For dette betyder noget, hvis man vil købe og undgå ubehagelige overraskelser senere. Samtidig betyder det også noget for dig, som sælger, for det rart fra starten at vide, hvad man skal udbedre for at stimulere salget.

Derfor skal du have den byggesagkyndige med fra starten af byggeriet

Hvis du er en af de danskere, som gerne selv vil bygge hus fra bunden, så er det en helt fantastisk idé at få en byggesagkyndig med. For selvom der er professionelle inde over byggeriet, som sammensætter huset, så betyder det ikke, at alting er ligetil.

For det kan stadig ske, at der kommer til at være fejl og mangler. Og desværre, så er det ikke mange byggesagkyndige, som kan se inde i indmaden på huset og se, om problemerne er her. Derfor bliver det også, til en vis grænse, en visuel inspektion.

Ved at have den byggesagkyndige med fra start, så sikrer du dig, at der altid er et neutralt blik på selve bygningen. Og det er en rar følelse!

Den byggesagkyndige står for tilstandsrapporten

Tilstandsrapporter bliver udarbejdet af det, som man kalder en ”beskikket byggesagkyndig”. Det er en fagmand, som laver tilstandsrapporter, og som er underlagt ekstra strenge krav.

Og tilstandsrapporterne er, som du sikkert ved, enormt vigtige. De er simpelthen med til at sikre, at man som sælger eksempelvis, ikke skal hæfte for fejl og mangler, som den eventuelle køber skulle finde efter overdragelsen af huset.

Men samtidig er det også rigtigt godt for køber at have en tilstandsrapport. Det giver et systematisk overblik over, hvordan bygningen ser ud i forhold til andre lignende modeller. Det giver altså en vis sammenligningskraft, så man faktisk kan tage det mest informerede valg, når det kommer til købet.

Læs videre...

flytter

Alt hvad du skal have styr på, inden du flytter

Det siges at flytningen er en af de mest stressende ting et menneske kan udsættes for, i den moderne vestlige verden. Alle dine trygge rammer bliver revet op med rode, og du skal nu til at finde et nyt sted og vænne dig til nye omgivelser.

Inden selve flytningen er der også massere at have styr på. Så meget at det ofte bliver mere end en smule overvældende. Du er helt sikkert ikke den første der har villet ønske du kunne få lidt hjælp.

Du er til gengæld så heldig, at være faldet over denne artikel. For i nedenstående afsnit vil der blive gennemgået nogle af de ting det er vigtigst du har styr på inden du flytter ud til dit nye hjem.

Find dit flyttefirma

Trækker du hele hjemmet op med rode, er det mange ting du skal have flyttet fra det ene sted til det andet. Ofte overvældende mange ting. Og højst sandsynligt så mange ting at du ikke har plads til dem i din private bil, eller i en lejet trailer.

I sådan et tilfælde skal du have fat i et flyttefirma. Men hvordan finder man det der er bedst? Mange har været ude for ubehagelige oplevelser med dårlige flytte firmaer, der ikke har passet nok på de ting de transporterer. Møblerne har stået i vand, tallerkener er blevet smadrede og legetøj er blevet mast.

Det er hele indholdet af dit hjem der skal transporteres, så selvfølgelig skal der tages godt hånd om det. Det skal pakkes ordentligt ind, der skal køres ordentligt med det og det skal transporteres forsigtigt fra lastvognen ind i dit nye hjem. Det sidste kan du dog heldigvis også selv hjælpe lidt til med, så du kan være sikker på det kommer til at foregå ordentligt.

Find dit flyttefirma på flyttetilbud.dk

Gør flytningen så nem for dig selv som muligt

Som sagt er flytning meget stressende, og du spare derfor en masse stress på at bruge lidt ekstra kræfter, på at gøre det så nemt for dig selv som muligt i fremtiden. Det har aldrig skadet nogen at tænke fremad.

En nem måde du kan hjælpe dig selv på, er ved at tydeligt markere alle kasserne, så du er sikker på hvad der er i dem. Du behøves ikke skrive en hel liste. Det er ofte nok blot at markere med ”køkken”, ”soveværelse” eller ”udendørs ting” på siden af papkassen.

Når du så skal til at pakke ud, spare du en masse ting på at rode kasser igennem, da du allerede ved hvad der befinder sig hvor, og du kan skære en del ned på tiden det normalt tager at pakke ud og flytte ind.

Under selve flytningen kan du spare en del besvær ved at tage det stille og roligt. Lad være med at planlægge det så både nedpakning, flytning og indflytning skal tage en weekend. Så bliver du stresset og vil fuldstændig miste overblikket. Sæt i stedet god tid af til at pakke ned, så du er sikker på at få det hele med.

Læs videre...

Gode gaver til faren

Fars dag: Gode gaver til faren

Først kom mors dag, og senere kom fars dag. Efterhånden er der mærkedage, som fejrer hver en lille ting. Men vi beklager os ikke: det er nemlig rart at få den anerkendelse, man fortjener. Man vil selvfølgelig gerne støtte op om sine kære familiemedlemmer, og derfor er man med til fejringen af fars dag.

Der er forskellige traditioner fra familie til familie for hvad man laver på fars dag, men i mange tilfælde involverer det at forære farmand en gave eller to. Det kan dog sagtens være svært at finde frem til den bedste gave at give. Læs derfor med, og få serveret noget inspiration til gaver til fars dags.

Gave til far – giv en opleveren

Tiden hvor man kun fik bløde pakker er for længst ovre. Ja, der er så mange muligheder for at give en fed gave nu til dags, og det gør både det perfekte gavevalg nemmere og sværere. En god gave som de fleste fædre vil elske, er dog en oplevelsesgave. Oplevelsesgaver er geniale, fordi de forærer modtageren en oplevelse, som de måske ikke ville have prøvet, hvis ikke det var for at de fik den forærende i gave.

Læg derfor hjernen i blød og hit på den fedeste oplevelsesgave, som man kan give i gave til far. Måske har han drømt om at komme ud og flyve med helikopter, køre i racerbil, komme til ølsmagning – eller måske drømmer han simpelthen om en stor burgermenu med alt inkluderet. Lige meget hvad er du garanteret en glad far når du forærer ham en oplevelse, som han ikke kan modstå.

Giv ham det, som han netop står og mangler

Et andet godt bud på noget man kan købe i gaven til far, er noget som han netop står og mangler. Rigtig mange mangler nemlig et eller andet, som de alligevel ikke får taget sig sammen til at købe. Måske synes de det er en for stor luksus, eller at det er for dyrt.

Her er der en chance for en oplagt gaveidé. Kom derfor farmand i forkøbet og køb ham det, som han faktisk står og har brug for. Lige meget om det er et nyt fitness armbåndsur eller en skruemaskine, bliver han sikkert begejstret for at få sådan en fin og tiltrængt gave.

Hvis alt andet svigter, så byd ham på selvforkælelse

Er man løbet for bud på hvad man kan give far, er der heldigvis en klassiker som ikke svigter. Der er nemlig ikke nogen der kan stå for at blive budt på en omgang seriøs selvforkælelse. Hvad enten det er at invitere ham ud på hans yndlingsrestaurant eller en tur i spa, vil han sikkert elske dig for det. Det handler jo netop om at gøre noget med ham, som han er helt vild ved.

Måske er det et nyt og forkælende smykke så som et ur, der gør den store forskel, eller måske er det et nyt stykke værktøj, en flot skjorte eller noget fjerde, der får ham til at føle sig forkælet.

Læs videre...

emhætte

Sådan monterer du selv din emhætte

Emhætten er efterhånden blevet fast inventar i de fleste køkkener. Hvis du står og overvejer at få dig en ny emhætte, men er i tvivl, om du selv må udskifte den, kommer her en guide, der forklarer, hvordan du undersøger, om du selv må udskifte din emhætte, og hvordan du efterfølgende monterer den.

Må jeg selv gøre det?

Om du selv må montere din emhætte, afhænger af, hvordan din emhætte er tilsluttet strøm. Hvis din emhætte er tilsluttet direkte i en dåse eller et fast tilslutningssted, må du ikke selv rode med den. Her skal du have fat i en autoriseret elinstallatør. Hvis din emhætte derimod er tilsluttet i en normal stikkontakt, og du kan skifte den nye ud med den gamle uden brug af værktøj, må du gerne gøre det selv. Du undersøger det nemt ved at undersøge, hvordan din gamle emhætte er tilsluttet.

Afmontering af den gamle

Hvis din emhætte er tilsluttet via normal stikkontakt, og du beslutter dig for selv at gå i gang, er der nogle ting, som du skal vide, før du starter selve arbejdet. Først og fremmest skal du undersøge, hvilken type emhætte du har. Har din emhætte udsugning til det fri eller recirkulation.

Herefter skal du i første omgang have afmonteret den gamle emhætte. Her er det vigtigt, at du gør tingene i den rigtige rækkefølge.

  1. Sluk for strømmen.
  2. Beskyt dine kogeplader med et tæppe eller håndklæde for at undgå evt. skader af dem.
  3. Tag strømstik ud og afmonter udluftningsrør
  4. Pil selve emhætten forsigtigt ned. Få evt. hjælp til at holde den mens du skruer.

Monteringen af din nye emhætte

Når du har den gamle emhætte nede, skal du være opmærksom på et par ting, før montering af den nye.

  1. Tjek om udluftningsrørene på din gamle og nye emhætte sidder ens. Hvis de ikke gør, skal du tilpasse emhættens placering for at undgå unødvendig støj, der kommer, hvis rørene ikke sidder optimalt.
  2. Tjek at den nye emhætte kan tilgå din stikkontakt.
  3. Forbered pladsen til den nye emhætte. Det er vigtigt, at du måler præcist op, og laver den helt rigtige plads til emhætten. Hvad enten den skal monteres indeni et skab eller mellem 2 skabe er det vigtigt, at opgivelserne er tilpasset den nye emhætte.

Du er nu klar til at sætte den nye op. Sørg for, at du stadig har dine kogeplader beskyttet, og at du har en hjælpende hånd til at holde emhætten. Før du endeligt skruer den fast, skal du tilslutte udluftning og strøm. Din nye emhætte vil nu være klar til brug.

Undgå støj

Der kan være flere grunde til, at din emhætte larmer. Måske kommer der luft ind i udluftningskanalen. Dette kan undgås ved at sætte et spjæld på, som kan åbnes og lukkes indefra. Derved undgår du også gennemtræk, når emhætten ikke er i brug. Derudover kan du tjekke, om du har udvendig eller indvendig motor. Hvis motoren er udvendig, kan du have den inde i væggen eller udvendigt, og derved undgå meget støj.

Læs videre...

vedligeholdelsesplan

Vedligeholdelsesplaner er vejen frem

Hvis man ejer en ejendom, er der mange ting, man skal forholde sig til. En af dem er vedligeholdelsen af denne. Man skal passe på sine ting, og hvis man eksempelvis har købt et hus, er det vigtigt at investere både tid og penge i at sørge for at huset holdes ved lige, således at det ikke forfalder.

Derfor er det vigtigt med en vedligeholdelsesplan

Med en vedligeholdelsesplan over din ejendom kan du nemt og sikkert skabe dig et godt overblik over de ting, man skal være opmærksom på ved lige præcis din ejendom. Med professionel hjælp sikrer du dig, at ingen aspekter af din ejendom bliver overset, når vedligeholdelsesplanen skal udformes. Igennem dette sikrer du dig altså, at alt det i din ejendom, der har brug for at blive vedligeholdt, får den rette opmærksomhed, som det fortjener og har brug for.

Når man laver en vedligeholdelsesplan, er den langsigtet. Man kigger altså frem i tiden og prøver at forudse, hvordan og hvornår de forskellige dele af huset vil være så slidte, at en udskiftning eller renovation er på sin plads. Med en vedligeholdelsesplan kommer man altså alle mulige problemer i forkøbet.

Hvad indeholder en vedligeholdelsesplan?

En vedligeholdelsesplan er en lang og grundig gennemgang af en ejendom med henblik på både fortid, nutid og fremtid. Man forholder sig til hvornår huset er bygget og hvordan processen var. Grunden til, at man kigger på ejendommens historie, er, at den med tiden kan have meget stor betydning for hvordan ejendommen holder sig igennem årene. Man kigger også på, hvordan og til hvad huset bliver brugt på nuværende tidspunkt. Dette har nemlig også betydning for hvor hurtigt eller langsomt ejendommen og alt det, den indebærer, bliver nedslidt. Til sidst kigger man fremad og laver forskellige prognoser for fremtidige reparationer, renovationer og udskiftninger.

Punkter i vedligeholdelsesplanen

Fordi denne plan er så grundig som den er, går så meget i dybden, som den gør, er der mange punkter i den. Den skal nemlig komme med information om alle tænkelige aspekter af ejendommen. For at nævne nogle få punkter er der ejendommens stamdata, facader mod både gaden og gården eller haven, sokler, kælder, etageadskillelser, tagrender, taget, døre, vinduer, elinstallationer, ventilation, tilstandsoversigt og forslag til byggebudget. Der er altså enormt mange ting, planen skal dække over.

Som husejer eller lejlighedsejer kan det være en enormt stor hjælp at have alt data og information om sin ejendom samlet ét enkelt sted. Fordi der er så mange ting at holde styr på, kan man nemt ende med at have en følelse af, at man har mistet overblikket fuldstændigt. Det er vigtigt at holde sig ajourført omkring alt ved sin ejendom, og det kan virkelig betale sig at få noget hjælp til dette. Der er mange dygtige professionelle, der har styr på de forskellige typer af ejendomme og bygninger, og som med deres mange års erfaring i branchen vil kunne give et fagligt kvalificeret bud på, hvad lige præcis din ejendom har brug for med henblik på vedligeholdelse.

Læs videre...

vandvarmepumpe

Guide: Sådan vælger du den rette varmepumpe

Der er efterhånden mange måder at opvarme sit hus på. En af disse måder er via en varmepumpe. Varmepumper oplever stor popularitet over de seneste år, og det er der god grund til. Det er nemlig en rigtig god måde at opvarme sit hus på, fordi det er en af de mest bæredygtige måder at sørge for varme på. Netop derfor er varmepumpen så populær.

Er du fristet af at anskaffe dig en varmepumpe? Læs med her, og bliv guidet til hvordan du vælger den rette til dig og dine behov.

Hvad er en varmepumpe, og hvordan virker den?

En varmepumpe er et varmeanlæg, som udnytter energien i luften eller jorden til at opvarme boligen. Varmepumper er eldrevne, men bruger i snit fire gange så lidt elektricitet som en radiator bruger på at opvarme en bolig på samme størrelse.

Fysisk består varmepumpen af en indendørs og en udendørs del. Den indendørs del minder meget om et køleskab i størrelse, og det er derfor muligt at kunne placere den i en baggang, et bryggers eller i køkkenet uden den er i vejen for det daglige liv i huset. Den udendørs del vil alt efter hvilken type varmepumpe man vælger enten skulle graves ned i jorden (jordvarme) eller trække varmen ud af luften (luftvarme).

Hvad skal jeg vælge? Jord- eller luftvarme?

En varmepumpe kan overordnet deles op i to kategorier: Jordvarme og luftvarme. Hver af disse to typer af varmepumper trækker varmeenergien ud af henholdsvis jord og luft. Hvilken af de to typer varmepumper man skal vælge, afhænger af ens behov og hvor meget plads man har.

Luftvarme kræver mindre plads, da udedelen ved luftvarme består af en pumpe, som trækker varmeenergien ind, hvor den bliver omdannet til varme, som bliver ledt rundt i huset af den del af varmepumpen som er placeret indendørs.

Jordvarmepumpen fylder mere udendørs, da den består af en slange som skal graves ned i et areal i jorden. Da der ikke kan plantes, bygges eller laves noget permanent oven på der hvor jordvarmen bliver gravet ned, kan det være sværere at få plads til jordvarme hvis man har en mindre grund.

Om man skal vælge jord- eller luftvarme, afhænger altså af ens behov og hvor meget plads man har. Både jord- og luftvarme er investeringer i fremtiden, da de benytter en mere vedvarende energiform og sørger for at man sparer penge på elregningen på den lange bane.

De store fordele ved varmepumper

Den helt store fordel ved varmepumper er, at den giver en meget mindre varme- og elregning sammenlignet med de mange andre former for energikilder der findes. Varmepumpen er derudover også mere miljøvenlig, hvilket virkelig er noget som er vigtigt at have med i sine overvejelser, nu hvor vi står over store klimaforandringer.

Anlægget kræver heller ikke meget vedligehold og derved ekstra tid, da det passer sig selv det meste af tiden. Det skal ikke fodres og passes, og er derfor både praktisk og tidsbesparende.

Læs videre...

Kapok – dyner og puder er miljørigtige

Kapok – dyner og puder er miljørigtige

Det er et materiale som har fået en del opmærksomhed, men hvad er det egentlig det der kapok? Det er et materiale som har haft mange forskellige anvendelser igennem tiden. Der er store fordele ved dette materiale. Ikke mindst når det kommer til miljø er der noget at hente ved anvendelse af kapokken. Både indenfor allergier og økologi har disse fibre nogle gode egenskaber.

Hvilke miljømæssige fordele er der ved kapok?

Det er et materiale som kan anbefalet i forbindelse med allergier. I fibrene er der nogle bitterstoffer som gør materialet antibakterielt og antimikrobielt. Det er en fordel når du vil have bugt med støvmider. Miderne kan nemlig hverken formere sig eller leve i dyner og puder med kapok. Det gør at det er et yderst godt produkt til personer som har problemer med støvmideallergi.

Præcis som bomuld er kapok et naturmateriale. Det er et fuldstændig biologisk nedbrydeligt materiale. Da kapok ikke vokser i monokulturer, men vokser vildt, er det godt for miljøet. For at bruge kapok er det altså ikke nødvendigt at anvende kunstgødning eller kemikalier, fordi træerne lever efter de naturlige forhold. På denne måde sørges der altså for at bibeholde den naturlige balance igennem hele processen fra dyrkningen af træerne til bortskaffelsen af materialet i dynerne og puderne.

Når kapok anvendes, undgår man belastning på miljøet. Forarbejdningen og produktionen af kapok fibrene sker ved manuel kraft. Det gør at der ikke er nogen spildprodukter i forarbejdningen. Det er derfor også kun under transporten der er et CO2 udslip når det kommer til brugen af kapok i dyner og puder. Det er en bæredygtig og økologisk måde at lave godt fyld til dyner og puder. Fibre indeholder helt op til 80 procent luft, det gør det til et naturligt valg når det gælder fyldmateriale til puder og dyner. Alt dette gør at dyner og puder med kapok er miljørigtige.

Hvad er kapok?

Kapslerne vokser på kapoktræet, som er et meget stort træ der kan bære 3000 kapsler. Træet vokser i Østafrika, Asien og Sydamerika. Frøkapslerne indeholder naturfibre af små frøhår. Disse fibre er ca. 1-3 cm lange. Det er de letteste fibre af naturmateriale som findes i verden. I forhold til bomuld er de f.eks. 6 gange lettere. Det gør at kapokken får en silkeagtig fornemmelse. Det er nok også derfor at træet kaldes for Silkebomuldstræet.

Tidligere har kapok være blevet brugt til fyldmateriale i bamser, redningsveste og madrasser. Det kan anvendes i redningsveste fordi det ikke så lette opfugtes og kan bære mere end 30 gange sin egen vægt.

Dyner i kapok kan være et godt produkt til børn. Især for børn kan det blive meget varmt i løbet af natten med en stor tung dyne. De kan derfor godt finde på at sparke dynen af mens de sover, men det er ikke alle børn der kan tage den over sig igen. Børn som sover med en dyne med kapok materiale beholder oftere dynen over sig hele natten. Fordi kapokken også regulerer temperaturen, undgås det at barnet koger over. Kapokken regulerer temperaturen med de hule voksagtige fibre.

Læs videre...

energioptimering

Hvorfor du altid skal vælge en godkendt elektriker

Det kan være fristende lige at trække en ledning selv eller lade din nabo i Allerød eller et andet sted, der har gjort det ’rigtig mange gange’ gøre det. Især, hvis det bare drejer sig om en lampe eller en ovn, der skal sættes til – men, hvornår er det en god ide og hvornår er det ikke?

Er der visse ting du kan gøre selv? Eller kræver det en godkendt elektriker hver gang du skal trække et stik eller hænge en ny lampe op? Læs med her og find ud af, hvornår og hvorfor det er en god ide at bruge en autoriseret elektriker – hver gang!

Hvad er en godkendt elektriker?

Når en virksomhed eller selvstændig elektriker er godkendt betyder det ikke bare, at han er uddannet indenfor faget, men også, at de installationer han laver lever op til de krav sikkerhedsstyrelsen stiller indenfor området.

Det betyder blandt andet, at din forsikring dækker, hvis der opstår problemer som følge af installationerne og, at du er fuldt dækket, hvis der udbryder brand.

Skal du have udført arbejde, der kræver autorisation, så vælg en elektriker, der er godkendt og sørg altid for at tjekke op på, at autorisationen er gyldig.

Hvad må du selv lave?

Der er en række forskellige ting, du gerne må udføre selv uden at skulle have en autorisation. Du behøver altså ikke at bestille hjælp, når du skal have trukket et stik, skiftet køleskabet ud eller installere en ny vandhane. Ønsker du at lægge gulvvarme ind i dit nye hus i Allerød kan du faktisk udføre arbejdet uden elektriker, hvis det er vandvarme. Til gengæld har du frit valg blandt alle godkendte elektriker Allerød og resten af DK, hvis du skal have lavet andet.

For at være helt sikker kan du altid tjekke på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside, hvis du kommer i tvivl, men som udgangspunkt må du gerne udskifte de synlige dele på allerede eksisterende installationer eller udskifte hvidevarer. Det betyder, at du kan stå for de mindre opgaver og udskiftninger på egen hånd og kun tilkalde autoriseret forstærkning, hvis der skal gang i de tungere opgaver.

Hvornår skal du bruge en godkendt elektriker?

Fordi det er dit eget ansvar at sørge for, at de installationer, der kræver en godkendt elektriker bliver udført af en sådan, er det vigtigt, at du ved, hvad de opgaver er.

Ud over det kan det være livsfarligt at få stød, og risikoen for at få stød er langt større for dig, der ikke har den rette erfaring og det rette udstyr.

Det er vigtigt, at du får en der kender regler, love og fremgangsmåder til punkt og prikke, så du kan være helt sikker på, at det bliver udført korrekt og uden fare for dig selv eller dine børn, når du skal bruge det efterfølgende.
Når du ikke kan se installationerne er det endnu mere vigtigt, at de er helt sikre, så der ikke opstår langsomme fejl, der ender i store skader og farlige situationer.

Helt kort kan det sige, at du skal bruge en godkendt elektriker, fordi det er for farligt at lade være – tør du det?

Læs videre...

Have

Haven er en stor del af hjemmets look

Har man hus og have, så bruges der ofte mange timer i haven. Der tænkes mange tanker, så haven afspejler den stil man ønsker, hvad enten det er enkelt eller mangfoldigt. Man ønsker, at der er en rød tråd igennem boligen og alt til haven.

Minimalistiske former og linjer

Den minimalistiske stil er rene linjer og enkelt design for eksempel i en blanding af materialerne træ, cement, stål, jern, glas og læder. Formerne er fortløbende, så udformningerne ikke modarbejder hinanden i helhed. Farverne er som regel i hvide toner med grå og sorte nuancer, hvor der så er brugt prikfarver, som er livlige kontrastfarver. Materialernes egne farver spiller en stor rolle såsom råt træ og cement.

For at videreføre stilen i alt til haven, så er linjerne derude også lineære uden de vilde rundinger og en million forskellige typer havekrukker. Her er terrassen bygget op i en enkel facon i gode materialer. Krukkerne er i samme nuancer og der er tænkt over planternes farvesammensætning. Der er gode gedigne havemøbler i naturfarver eller sort og hvid. Der kan være hegn eller gelænder i stål med wire som afskærmning. Man kan sætte spotlamper med soloplader strategisk langs husets kant, så det giver et flot lys. Eller måske langt gangstier.

Haven er også udtænkt i simple linjer med blomsterbede i samme farveskalaer. Der er heller ikke rod eller noget der bare vokser som det har lyst til.

Legeartikler i haven er ikke i farverige plastik- eller jern materialer. Der er dømt træ, jern og beton i neutrale holdninger.

Flower power i flere former er rykket ud i haven

Man elsker den naturlige stil i alt til haven og i selve haven, hvor det er okay at tingene vokser lidt tilfældigt og ikke lige hvor det skulle. Der bruges genbrugsmaterialer til at bygge legestativer med. Det gør heller ikke noget, at havemøblerne har noget historie og patina. Malingen skaller lidt af. Det er netop charmen. Denne charme bruges i flere stilarter.

Den ene stilart er den romantiske franske landstil, hvor jern og krummelurer i hvide, lyse og beige toner gør sig gældende. Der er mangeartet krukker med urter, krydderier og lækre blomster. Der bliver flittigt brugt finesser med træskilte, fuglebuer og andet brugskunst, der er egnet til udendørs.

Der kan være opsat buer henover stier, hvor der vokser roser og andre flotte blomster.

En anden stilart heraf er den hippe byboerstil. Der sagtens kan være gang i farverne både i møbler, krukker og valg af blomster.  Plastikmøbler og service er også et naturligt indlæg. Alverdens tilbehør er en del af haven og retro fund er et hit i denne stil. Der er tænkt over placeringen af ting, planter og linjer, selvom det umiddelbart virker lidt rodet. Men det er et bevidst rod med flere hyggelige arrangementer rundt om i haven, som kan have forskellige funktioner. Hængekøjen i Hawaii farver er den ideelle afslapning eller hule for ungerne. Ved det afskallede røde cafebord bliver der omplanter og udplantet eller snittet grøntsager og tilberedt mad til grillen.

Læs videre...