Kapok – dyner og puder er miljørigtige

Kapok – dyner og puder er miljørigtige

Det er et materiale som har fået en del opmærksomhed, men hvad er det egentlig det der kapok? Det er et materiale som har haft mange forskellige anvendelser igennem tiden. Der er store fordele ved dette materiale. Ikke mindst når det kommer til miljø er der noget at hente ved anvendelse af kapokken. Både indenfor allergier og økologi har disse fibre nogle gode egenskaber.

Hvilke miljømæssige fordele er der ved kapok?

Det er et materiale som kan anbefalet i forbindelse med allergier. I fibrene er der nogle bitterstoffer som gør materialet antibakterielt og antimikrobielt. Det er en fordel når du vil have bugt med støvmider. Miderne kan nemlig hverken formere sig eller leve i dyner og puder med kapok. Det gør at det er et yderst godt produkt til personer som har problemer med støvmideallergi.

Præcis som bomuld er kapok et naturmateriale. Det er et fuldstændig biologisk nedbrydeligt materiale. Da kapok ikke vokser i monokulturer, men vokser vildt, er det godt for miljøet. For at bruge kapok er det altså ikke nødvendigt at anvende kunstgødning eller kemikalier, fordi træerne lever efter de naturlige forhold. På denne måde sørges der altså for at bibeholde den naturlige balance igennem hele processen fra dyrkningen af træerne til bortskaffelsen af materialet i dynerne og puderne.

Når kapok anvendes, undgår man belastning på miljøet. Forarbejdningen og produktionen af kapok fibrene sker ved manuel kraft. Det gør at der ikke er nogen spildprodukter i forarbejdningen. Det er derfor også kun under transporten der er et CO2 udslip når det kommer til brugen af kapok i dyner og puder. Det er en bæredygtig og økologisk måde at lave godt fyld til dyner og puder. Fibre indeholder helt op til 80 procent luft, det gør det til et naturligt valg når det gælder fyldmateriale til puder og dyner. Alt dette gør at dyner og puder med kapok er miljørigtige.

Hvad er kapok?

Kapslerne vokser på kapoktræet, som er et meget stort træ der kan bære 3000 kapsler. Træet vokser i Østafrika, Asien og Sydamerika. Frøkapslerne indeholder naturfibre af små frøhår. Disse fibre er ca. 1-3 cm lange. Det er de letteste fibre af naturmateriale som findes i verden. I forhold til bomuld er de f.eks. 6 gange lettere. Det gør at kapokken får en silkeagtig fornemmelse. Det er nok også derfor at træet kaldes for Silkebomuldstræet.

Tidligere har kapok være blevet brugt til fyldmateriale i bamser, redningsveste og madrasser. Det kan anvendes i redningsveste fordi det ikke så lette opfugtes og kan bære mere end 30 gange sin egen vægt.

Dyner i kapok kan være et godt produkt til børn. Især for børn kan det blive meget varmt i løbet af natten med en stor tung dyne. De kan derfor godt finde på at sparke dynen af mens de sover, men det er ikke alle børn der kan tage den over sig igen. Børn som sover med en dyne med kapok materiale beholder oftere dynen over sig hele natten. Fordi kapokken også regulerer temperaturen, undgås det at barnet koger over. Kapokken regulerer temperaturen med de hule voksagtige fibre.

Læs videre...

energioptimering

Hvorfor du altid skal vælge en godkendt elektriker

Det kan være fristende lige at trække en ledning selv eller lade din nabo i Allerød eller et andet sted, der har gjort det ’rigtig mange gange’ gøre det. Især, hvis det bare drejer sig om en lampe eller en ovn, der skal sættes til – men, hvornår er det en god ide og hvornår er det ikke?

Er der visse ting du kan gøre selv? Eller kræver det en godkendt elektriker hver gang du skal trække et stik eller hænge en ny lampe op? Læs med her og find ud af, hvornår og hvorfor det er en god ide at bruge en autoriseret elektriker – hver gang!

Hvad er en godkendt elektriker?

Når en virksomhed eller selvstændig elektriker er godkendt betyder det ikke bare, at han er uddannet indenfor faget, men også, at de installationer han laver lever op til de krav sikkerhedsstyrelsen stiller indenfor området.

Det betyder blandt andet, at din forsikring dækker, hvis der opstår problemer som følge af installationerne og, at du er fuldt dækket, hvis der udbryder brand.

Skal du have udført arbejde, der kræver autorisation, så vælg en elektriker, der er godkendt og sørg altid for at tjekke op på, at autorisationen er gyldig.

Hvad må du selv lave?

Der er en række forskellige ting, du gerne må udføre selv uden at skulle have en autorisation. Du behøver altså ikke at bestille hjælp, når du skal have trukket et stik, skiftet køleskabet ud eller installere en ny vandhane. Ønsker du at lægge gulvvarme ind i dit nye hus i Allerød kan du faktisk udføre arbejdet uden elektriker, hvis det er vandvarme. Til gengæld har du frit valg blandt alle godkendte elektriker Allerød og resten af DK, hvis du skal have lavet andet.

For at være helt sikker kan du altid tjekke på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside, hvis du kommer i tvivl, men som udgangspunkt må du gerne udskifte de synlige dele på allerede eksisterende installationer eller udskifte hvidevarer. Det betyder, at du kan stå for de mindre opgaver og udskiftninger på egen hånd og kun tilkalde autoriseret forstærkning, hvis der skal gang i de tungere opgaver.

Hvornår skal du bruge en godkendt elektriker?

Fordi det er dit eget ansvar at sørge for, at de installationer, der kræver en godkendt elektriker bliver udført af en sådan, er det vigtigt, at du ved, hvad de opgaver er.

Ud over det kan det være livsfarligt at få stød, og risikoen for at få stød er langt større for dig, der ikke har den rette erfaring og det rette udstyr.

Det er vigtigt, at du får en der kender regler, love og fremgangsmåder til punkt og prikke, så du kan være helt sikker på, at det bliver udført korrekt og uden fare for dig selv eller dine børn, når du skal bruge det efterfølgende.
Når du ikke kan se installationerne er det endnu mere vigtigt, at de er helt sikre, så der ikke opstår langsomme fejl, der ender i store skader og farlige situationer.

Helt kort kan det sige, at du skal bruge en godkendt elektriker, fordi det er for farligt at lade være – tør du det?

Læs videre...

Have

Haven er en stor del af hjemmets look

Har man hus og have, så bruges der ofte mange timer i haven. Der tænkes mange tanker, så haven afspejler den stil man ønsker, hvad enten det er enkelt eller mangfoldigt. Man ønsker, at der er en rød tråd igennem boligen og alt til haven.

Minimalistiske former og linjer

Den minimalistiske stil er rene linjer og enkelt design for eksempel i en blanding af materialerne træ, cement, stål, jern, glas og læder. Formerne er fortløbende, så udformningerne ikke modarbejder hinanden i helhed. Farverne er som regel i hvide toner med grå og sorte nuancer, hvor der så er brugt prikfarver, som er livlige kontrastfarver. Materialernes egne farver spiller en stor rolle såsom råt træ og cement.

For at videreføre stilen i alt til haven, så er linjerne derude også lineære uden de vilde rundinger og en million forskellige typer havekrukker. Her er terrassen bygget op i en enkel facon i gode materialer. Krukkerne er i samme nuancer og der er tænkt over planternes farvesammensætning. Der er gode gedigne havemøbler i naturfarver eller sort og hvid. Der kan være hegn eller gelænder i stål med wire som afskærmning. Man kan sætte spotlamper med soloplader strategisk langs husets kant, så det giver et flot lys. Eller måske langt gangstier.

Haven er også udtænkt i simple linjer med blomsterbede i samme farveskalaer. Der er heller ikke rod eller noget der bare vokser som det har lyst til.

Legeartikler i haven er ikke i farverige plastik- eller jern materialer. Der er dømt træ, jern og beton i neutrale holdninger.

Flower power i flere former er rykket ud i haven

Man elsker den naturlige stil i alt til haven og i selve haven, hvor det er okay at tingene vokser lidt tilfældigt og ikke lige hvor det skulle. Der bruges genbrugsmaterialer til at bygge legestativer med. Det gør heller ikke noget, at havemøblerne har noget historie og patina. Malingen skaller lidt af. Det er netop charmen. Denne charme bruges i flere stilarter.

Den ene stilart er den romantiske franske landstil, hvor jern og krummelurer i hvide, lyse og beige toner gør sig gældende. Der er mangeartet krukker med urter, krydderier og lækre blomster. Der bliver flittigt brugt finesser med træskilte, fuglebuer og andet brugskunst, der er egnet til udendørs.

Der kan være opsat buer henover stier, hvor der vokser roser og andre flotte blomster.

En anden stilart heraf er den hippe byboerstil. Der sagtens kan være gang i farverne både i møbler, krukker og valg af blomster.  Plastikmøbler og service er også et naturligt indlæg. Alverdens tilbehør er en del af haven og retro fund er et hit i denne stil. Der er tænkt over placeringen af ting, planter og linjer, selvom det umiddelbart virker lidt rodet. Men det er et bevidst rod med flere hyggelige arrangementer rundt om i haven, som kan have forskellige funktioner. Hængekøjen i Hawaii farver er den ideelle afslapning eller hule for ungerne. Ved det afskallede røde cafebord bliver der omplanter og udplantet eller snittet grøntsager og tilberedt mad til grillen.

Læs videre...

Moderne træhus

Drømmer du om et moderne træhus? Sådan kommer du i gang

Når man snakker om træhuse, så er der nok mange, der forbinder denne type af bygninger med noget lidt forældet og gammeldags. De ser et Emil fra Lønneberg-lignende scenarie for sig, hvor svenske ødegårde i muntre farver befolkes af glade bønder.
Eller måske forestiller man sig nogle af de vindbidte og kedelige sommerhuse, som man kan se stå rigtig mange steder rundt omkring ved de danske kyster. Disse huse er hverken særlig inspirerende at se på eller særlig moderne i deres udtryk. Men det er faktisk muligt at skabe et både smukt og moderne træhus.

Appellen ved et træhus

Og når man tænker over det, så er der faktisk rigtig mange fede ting ved at vælge et hus, der er bygget af træ fremfor sten. Først og fremmest er der, hvis det bliver gjort rigtigt, en virkelig stor æstetisk gevinst.

Træ er nemlig et meget mere elegant og varieret materiale end de sten, som mange andre moderne huse er baseret på. Desuden er der de rent praktiske ting; for eksempel bidrager et skelet af træ ofte til et bedre og sundere indeklima. Ofte er det også nemmere at opvarme denne type af huse.

Få hjælp til at kreere det perfekte træhus

Går du og drømmer om, at dit næste hjem skal være et træhus? Så er der altså masser af gode grunde til at komme i gang med at realisere denne drøm. Men det er også en god idé at lægge en plan.
Med en ordentlig plan er chancen for, at det bliver lige det træhus, som du går og drømmer om, nemlig langt større. Og her er det bedst, hvis du allierer dig med forskellige professionelle, som har styr på både design, teknik og praktik.

Søg inspiration online

Et godt sted at starte er internettet. Her kan du til en start kigge efter inspiration. På den måde kan du danne dig en idé om, hvilken type af træhus, som du godt kunne tænke dig at bo i.

Men du kan også bruge internettet til at få konkret kontakt til nogle eksperter, som kan hjælpe dig i gang med din proces. For eksempel findes der hjemmesider, hvor du kan læse alt om moderne træhuse, se modeller af færdige huse og kontakte bygherrer og bygfirmaer. Her kan du også få et overblik over den endelige pris.

Få et godt håndværkertilbud

Når du har bedre styr på potentielle priser, design og praktisk information om træhuse, så kan du gå i gang med at indhente et håndværkertilbud. Her er det en rigtig god idé at kontakte flere håndværkere på én gang. På den måde er du sikker på, at du kan få den bedste service til den bedste pris.

Og det er faktisk utrolig nemt at få flere tilbud på samme ydelse. Igen er internettet din bedste ven, for her finder du flere hjemmesider, hvor en udbyder specialiserer sig i at give dig 3 eller flere håndværkertilbud i en samlet pakke.

Læs videre...

Moderne plakater

Dekorér din væg med forskellige typer af moderne plakater

Moderne plakater er en af de absolut bedste løsninger for dig, som skal pynte væggene i dit hjem. I modsætning til malerier er plakater nemlig både billige, nemme at skifte ud – og så er der ikke mindst et kæmpestort udvalg af plakater i butikkerne.

Men hvilken plakat skal du dog vælge? Det kan være rigtig svært at finde ud af, hvilken plakat der bør ende på væggen i netop dit hjem. Men en god idé er at tænke i det enkelte, stilfulde og moderne. Bevæger du dig inden for denne genre, er der nemlig størst chance for, at du ikke bliver træt af dit valg.

Hvad er en moderne plakat?

En moderne plakat er noget, som både rummer den moderne kultur og den moderne æstetik. Disse to ting kan være svære at forene, og det er langt fra alle kunstnere, som det lykkes for. Men nogle får skabt nogle rigtig sjove, smukke, spændende og provokerende værker.

Og det er disse, du bør gå efter. Der behøver hverken være et ikonisk motiv på plakaten eller et væld af farver. Men plakaten skal tale til dig, og så skal den passe godt in i dit hjem.

Forskellige typer af moderne plakater

En plakat kan selvfølgelig være moderne på en lang række af forskellige områder. Nogle moderne plakater er kendetegnet ved et meget enkelt design, bestående af geometriske mønstre, enkle farver og kubistiske former. Andre er i højere grad moderne, fordi de bruger ikoner fra moderne popkultur.

Andre igen er moderne, fordi de tør at provokere på en måde, som hører det enogtyvende århundrede til. Plakater som gør op med politik eller kendte personligheder kunne tælle ind under denne kategori, og kan være både sjove og opsigtsvækkende at hænge på din væg.

Find et stort udvalg af moderne plakater online

Når du skal finde lige præcis den moderne plakat, der tiltaler dig, så kan du med fordel bruge internettet som din søgemaskine. Selvom der findes plakatbutikker i de fleste byer, så er det nemlig på de online webshops, at du virkelig kan finde det store udvalg.

Fordelen ved at benytte internettet til at købe din plakat er også, at du her kan sammenligne priser. Ofte koster den samme plakat ikke nødvendigvis det samme hos de samme forhandlere, og du kan spare penge ved at lede efter den i lidt tid.

Find andre lækre ting til hjemmet online

Og mulighederne på internettet stopper bestemt ikke her. Der er nemlig mulighed for at finde en lang række fede ting online, som kan supplere din plakat i at dekorere dit hjem på en moderne, farverig og flot måde. Mulighederne er mange, og det er stort set kun din fantasi, som sætter grænser.

Hvad med en flot vase, som kan stå på bordet under plakaten? Eller et lækkert tæppe, som både kan varme dine fødder, men som også kan skabe en kontrast til motivet på væggen? Du kan finde inspiration på en række online boligsider.

Læs videre...

spejl

Derfor skal du bruge spejle som en del af din indretning

Mange af os bruger spejle til de helt basale ritualer som at klæde sig på om morgenen, og til at tjekke om ens makeup sidder som den skal. Men brugen af spejle har ændret sig over de senere år, hvor de er blevet mere specielle og dekorative, og bliver brugt i indretningen på en helt anden måde end tidligere. Spejle bruges ikke længere kun praktisk for at se sit eget spejlbillede, men er nu noget der også kan være pænt og dekorativt. Spejle er til for at kigge i, men også for at kigge på.

Dekorative spejle er en del af indretningen

Spejle med guldkanter, spejle med indbygget lys, spejle formet som skyer, stjerner eller måner til børneværelset. Der findes mange typer spejle, men det står klart at spejle efterhånden er blevet en vigtig del af danskernes indretning. De fleste har ikke længere kun det obligatoriske spejl på badeværelset, men bruger derimod flotte spejle rundt omkring i rummene, som en dekorativ og vigtig del af indretningen.

Spejle reflekterer lys og får rummet til at se større ud

Brugen af spejle i indretningen har længe været af praktiske årsager, og har derfor været placeret på badeværelset eller soveværelset. Men da et udvalg af spejle har den særlige egenskab at de reflekterer lys, kan de derfor få et rum til at virke større og lysere end det egentlig er. Har man et mørkt eller småt rum, der virker kedeligt eller måske ligefrem klaustrofobisk, kan et spejl muligvis være løsningen. Placér spejlet så det reflekterer det naturlige lys ud i rummet og bemærk om det gør en forskel for rummets lys og generelle energi.

Spejle ifølge Feng Shui

Ifølge Feng Shui kan spejle reflektere dårlig energi ud af et rum, hvis de placeres rigtigt og samtidig forstærke den gode energi, der allerede findes i rummet. Derfor bruges spejle meget i Feng Shui’ens verden, da spejle har mange positive egenskaber. Feng Shui har mange regler vedrørende spejle, og de kan virke svære og unødvendige at følge. En af reglerne er for eksempel at man ikke skal placere spejle foran hoveddøren, da energien så bliver reflekteret ud af hjemmet. Tror man ikke på Feng Shui, kan man tage grundessensen med sig i sin indretning: brug spejle, krystaller og blanke overflader i indretningen for at skabe mere lys og dybde i et rum.

Spejle er et indretningselement

I stedet for plakater og billeder kan et dekorativt spejl være en anderledes idé til væggen. Har man en billedvæg i stuen, kan et af billederne skiftes ud med et spejl for at bryde ensformigheden en smule. Mange spejle kan fås med guldoverflader eller måske messingindfatninger, og det kan give meget smukke spejle. En anden idé er at hænge spejle i rum, der normalt ikke har et spejl som fx køkkenet. Et lille spejl på væggen eller på hylden kan bryde looket, og skabe spil og lysreflektering i et så vigtigt rum som køkkenet. Mange bruger også små spejle i vindueskarme eller på bogreoler. Kun fantasien sætter grænser.

Læs videre...

Peberkværne

Skandinavisk boligindretning hylder naturlige materialer som træ

Skandinavisk boligindretning er en udbredt og anderkendt tendens i Danmark. Tendensen bringer natur ind i hjemmet i et samspil mellem lyse og mørke nuancer. Materialet træ er en vigtig del af boligindretningen. Træ ældes med ynde og spreder sjæl og varme til boligen. Læs her om tre populære valg af skandinavisk boligtilbehør i træ.

Skærebrætter af træ pryder køkkener

Skærebræt af træ har fundet vej til mange danske køkkener. Her står de ofte fremme på køkkenbordet eller hænger på væggen som en integreret del af indretningen.

De populære skærebræt af træ har flere funktioner. Ud over at blive brugt på traditionel vis under madlavning, bliver de også anvendt som serveringsfad. Her har de en praktisk og dekorativ funktion. Danskerne serverer blandt andet brød, tapas og osteanretninger på skærebrætterne.

Skærebrætter af træ fås i mange forskellige udgaver på det danske marked. De findes blandt andet i runde, rektangulære og ottekantede former. Skærebrætterne laves af én træsort eller af et miks af forskellige. Solide og anerkendte træsorter er blandt andet amerikansk valnød, eg og wengé. Amerikansk valnød kan kendes på den mørkebrune glød. Eg er kendt for en lys brun farve med tydelige og livlige årer. Wengé har en meget mørk og dyb brun farve.

Træure giver liv til vægge

Ure af træ bliver produceret i stort omfang i Danmark. De er blandt andet en del af indretninger af danske stuer, køkkener, soveværelser og entreer. Her bidrager de med varme og liv til rummene. Det gælder blandt andet egetræ, bøgetræ og amerikansk valnød. Ure i materialet træ er unikke i den forstand, at ingen ure er helt ens. Viserne til ure af træ findes i et utal af materialer såsom træ, guldbelagt metal og glas.

Et ur er noget, som de fleste kigger på mange gange i løbet af en dag. Derfor har det betydning for mange at vælge et stemningsfuldt og specielt ur af træ. For nogle har det også betydning, at et træur er et mere miljørigtigt valg end et ur af for eksempel metal eller plastik.

Salt- og peberkværn af træ får æstetisk funktion

Salt- og peberkværn af træ er ofte også noget, der bliver vist frem i danske boliger. De har en æstetisk og praktisk funktion, når de står fremme på spiseborde eller i nærheden af komfurer. Salt- og peberkværn af træ har typisk et minimalistisk udtryk. De bliver ofte, men ikke altid, mikset med andre materialer såsom metal eller marmor. På kværnens top er som regel udskåret et S for salt eller et P for peber. Med nogle kværn er det muligt at justere, hvor groft der skal kværnes.

Trækværne fremstillet i bastant træ har længst holdbarhed. Det kan for eksempel være massiv egetræ. Salt- og peberkværne findes i vidt forskellige størrelser.

Det ovenstående boligtilbehør af træ er ikke til at komme uden om i skandinavisk boligindretning.

Læs videre...

Tilstandsrapport

Få en tilstandsrapport til den rette pris

Er det blevet tid til at sælge sommerhuset, lejligheden eller huset? I dette tilfælde, skal du have udarbejdet en tilstandsrapport, og dette kan godt blive en dyr sag. Derfor er det vigtigt at finde den rette pris, så du ikke kommer til at betale mere end nødvendigt for din tilstandsrapport. Med de rette forbehold, kan du få lavet en tilstandsrapport nemt og smertefrit.

Hvad er en tilstandsrapport?

Hvis det er første gang, at du er involveret i salg af bolig, kan det være, at du er i tvivl om hvad en tilstandsrapport er. Helt formelt er en tilstandsrapport en byggeteknisk gennemgang af boligen og denne gennemgang skal foretages af en bygningssagkyndig. Helt konkret betyder dette, at tilstandsrapporten beskriver en bolig eller bygnings tilstand inklusiv eventuelle skader og andet. Denne rapport er vigtig at have med i handlen med boligen, så man ikke ender med at hæfte for fremtidige skader.

Formålet med en tilstandsrapport

Det er med god grund, at man skal overveje at lave en tilstandsrapport ved salg af bolig. Du er nemlig ansvarlig for eventuelle fejl og mangler i boligen i 10 år efter salget, medmindre du tager de rette forbehold. Du kan slippe for dette ansvar i boligen, hvis du får lavet en tilstandsrapport, en elinstallationsrapport samt får et tilbud på en ejerskifteforsikring.  Disse skal beskikkes af en bygningssagkyndig for at være gældende. Alt dette skal være ordnet, inden køberen kommer med et købstilbud eller skriver under på købsaftalen

Prisen på en tilstandsrapport

Prisen på en tilstandsrapport plejer at ligge mellem 3.000 og 10.000 kr. alt efter boligens størrelse og alder. Derfor er det en god ide at tjekke forskellige tilbud på tilstandsrapporter ud, inden man binder sig til noget. Priserne kan nemlig variere en hel del, og man skal nødigt ende med at betale for meget. De fleste boliger mellem 0 – 250 kvadratmater kan få udarbejdet en tilstandsrapport til 3.000 – 4.000 kr. Hvis man gerne vil undersøge de forskellige priser nærmere, findes der diverse hjemmesider, hvor prisen på tilstandsrapporter, alt efter boligens størrelse og alder, kan undersøges nærmere. Visse steder kan man også få gratis tilbud på tilstandsrapporter uden at skulle binde sig. Hermed kan man få sig en ide om den mulige pris på rapporten.

Kan det betale sig at få lavet en tilstandsrapport?

Det er ikke lovpligtigt at få udarbejdet en tilstandsrapport, men det kan i de fleste tilfælde betale sig. Stort set alle boligsælgere vælger at få lavet en tilstandsrapport, da de ikke ønsker at have ansvaret for fejl og mangler i boligen hængende over sig i 10 år. Det er rimelig sandsynligt, at der vil opstå skader i boligen i løbet af de næste 10 år. Disse skader kan nemt ende med at koste ligeså meget som tilstandsrapporten. Uden en tilstandsrapport, er der ikke noget at gøre, hvis der kommer skader i boligen. Du kan derfor dække dig godt ind med en tilstandsrapport og slippe for at skulle bekymre dig om pludselige udgifter fra din tidligere bolig.

Læs videre...

fliserens

Forny dine fliser med professionel fliserens

Vind og vejr kan være hårdt mod dine fliser, og med tiden mister de deres originale udseende. Dette kan være frustrerende, da det er dyrt at få lagt nye fliser. Hvis du gerne vil bevare dine flisers tilstand, så kan du prøve en professionel fliserens. Fliserensen bekæmper grågrønne alger, som mange fliser bliver ramt af.

Det er en hel del mere miljørigtigt, at bruge fliserens, frem for at lægge nye fliser. Det er desuden en mulighed for at spare penge. Læs videre, og få mere af vide om professionel fliserens.

Bekæmp alger med fliserens

Med en fliserens bekæmper du et kæmpe problem inden for fliser: Nemlig grågrønne alger. Disse alger er meget almindelige, og bliver for det meste til gennem vind og vejr. Det kan være frustrerende at der kommer en masse alger på dine fliser.

I Danmark forekommer pest i fliserne ofte. Dette er grundet af, at vi har en del fugt samtidig med at der er skiftevis sol. De grågrønne alger er altså et meget almindeligt problem, som mange mennesker vælger at finde sig i. Er du træt af alger på dine fliser, så kan du vælge en professionel fliserens.

Sådan fungerer det i praksis

Med professionel fliserens, kommer der nogle professionelle ud, og renser dine fliser. Denne rens fjerner det øverste lag af sten, så alt alge kommer væk. På den måde kommer fliserne til at se ud som helt nye. Fliserne kommer dog til at være meget følsomme efter det øverste lag er blevet fjernet. Derfor bliver der lagt en fliseimprægnering oven på den nye flise. Dette er et beskyttende, vandbaseret lag. Dette gør, at flisen ikke bliver inficeret med alger igen.

Billigere end at lægge nye fliser

Det er bestemt billigere at bruge en professionel fliserens, frem for at lægge nye fliser. I mange tilfælde er fliserne i grunden i ganske fin stand, det er blot det øverste lag, som har brug for at blive skiftet ud.

Det er også en del mere miljøvenligt, at bruge professionel fliserens, frem for at lægge nye fliser. På den måde sparer du en masse nye materialer og store mængder af vand. Fliserens er bionedbrydeligt, så det skåner miljøet for unødvendige kemikalier.

Giv din have nyt liv

Efter en fliserens ser dine fliser ud som nye. Så hvorfor ikke også pifte resten af udendørsarealet op? Du kan fx vælge at klippe hækken, at plante nye blomster, eller at sætte flotte krukker rundt omkring på de nye fliser. Du kan også vælge at investere i et ny borde bænke sæt, familien eller vennerne kan spise udendørs, eller side med et glas vin på de lange lyse sommeraftener. Der er mange ting man kan gøre, for at haven kommer til at se pænere ud.

Oplever du at din fliser er angrebet af alger, eller trænger dine fliser blot til et nyt liv? Så kan du altså ordne dine fliser med en professionel fliserens. Du kan ringe og få et tilbud i dag.

Læs videre...

facade

Fokus på din bolig

Mange bruge rigtig meget tid på deres bolig. Der bliver renoveret, forbedret og repareret i mindre eller større grad. Rum bliver shinet op. Eksisterende møbler og interiør får nyt liv. Boligens layout bliver ændret, så der er plads til nye drømme. Der bliver revet ned og bygget op. Der spartles, slibes, males, lakeres og tapetseres.

Der er kort sagt fuld gang i den, både indendørs og udendørs. Der kan være nogle områder, som er større poster på budgettet. For eksempel nyt tag, udskiftning af badeværelse eller køkken, udskiftning er ledninger og elinstallationer, ny kloakering eller en anden mere effektiv, økonomisk og miljøvenlig varmekilde.

Dit hjems ydre

Man kan også gå amok i haven. Anlægge bede, fælde træer, så græs, planter nye træer, buske og blomster med videre, så der opnås en dejlig have med hyggekroge, køkkenhave, steder til at slikke sol, legeområder med gyngestativ, sandkasse samt fodboldmål og selvfølgelig den perfekte terrasse i træ eller fliser med overdækning og plads til den uundværlige grill. Det hele bliver omkranset af et flot hegn eller herlig grøn hæk. Indkørslen kan være belagt med stabil grus eller brosten. Hvis der er plads til en carport, så kan man glædes mange gange i løbet af det ustabile danske vejr.

Så er rammerne i orden, når man ankommer til boligen.

Når nu haven og indkørsel med videre er i orden, så er det oplagt at selve den udvendige del af boligen selvfølgelig også fremstår bedst mulig. En ting er, at husets ydre af praktiske årsager bør vedligeholdes, så der ikke opstår skader for eksempel i form af revner og andre muligheder for forringelse og fugtindtrængning.

Men en bolig med en flot facade er prikken over i’et, og er samtidig en god langtidsinvestering både økonomisk og vedligeholdelsesmæssigt. Det giver stor tilfredsstillelse og et super godt førstehånds indtryk af dit hjem.

Facaderens kan gøre en stor forskel

Man kan rense facaden på sit hus på en effektiv måde med god hjælp fra fagfolk, som er eksperter i det. Før den endelige afrensning, så rengøre de det, således at snavs, alger og meget andet bliver grundigt fjernet. Det skaber et ordentligt og vedholdende grundlag for næste skridt i den videre proces. Nu bliver facaden så renset med specialiseret materialer og udstyr. Slutteligt får facaden en overfladebehandling, som beskytter og forlænger virkningen af afrensningen.

Man kan også få malet facaden op i samme omgang.

Samlet set bliver det rigtig flot og er en fornøjelse at opleve bagefter. Det gør virkelig underværker.

Man kan gå på internettet og finde flere firmaer, som tilbyder facaderens. Skriv og indhent tilbud fra 3 eller flere firmaer, så der er noget at sammenligne med. Sørg for at forklar og uddyb hvad der er brug for, for eksempel hvad facaden består af, omfanget og om der er ønske om farveskift.

Gennemgå tilbuddene og vælg det som føles bedst i forhold til opgavens omfang, pris og dygtighed. Dernæst er det bare at kaste sig ud i det og se facaden få nyt liv.

Læs videre...