leg i haven

Børnenes sommerfavorit

Hver sommer, når sommerferien endelig kommer efter et langt skoleår, kommer der en ny problematik for hvert barn. Hvad skal man dog lave? Når skolen ikke længere tager det meste af ens dag, har man lige pludselig så meget fritid, at man ikke aner, hvad man skal gøre af sig selv.

Og siden det er sommer, så skal det udnyttes. Mange køber små badebassiner til haven, andre lader vandsprederne til drivhuset stå tændt udenfor, og nogen inviterer deres legetøj med udenfor. Men en sikker favorit til sommerens udvalg af underholdning er en trampolin.

Hvorfor vælge en trampolin?

En trampolin er for mange børn et af de helt store ønsker. Og som forældre kan man have god samvittighed med at købe en, da det både sikrer motion i ens barns hverdag, men det forbedrer også motorik. Desuden lægger det op til timevis af sjov. Og alle haver kan have plads til en trampolin, da de findes i alle mulige forskellige størrelser. For inspiration kan man kigge på bomagasinets artikel om valg af trampolin til haven.

Hvad tager det for at være bedst-i-test?

Trampoliner kan også vinde den eftersøgte titel bedst-i-test. Og for en trampolin handler det om funktionalitet og sikkerhed. Sikkerhed er en af de store bekymringer, man kan have, når man skal investere i en trampolin til sine børn, da ulykker i forbindelse med trampoliner kan forekomme.

En måde hvorpå, nogle modeller er mere sikre end andre, er ved at sikre, at opspringet er i orden. Opspringet giver enten mulighed for små, sjove hop, eller tillader brugeren at komme op i farlige højder. En anden mulighed er tilbehøret, der følger med, så som kantbelægning over fjedrene eller et net rundt om, der mindsker risikoen for at hoppe eller falde ud over kanten.

Desuden skal man også overveje, om ens børn er store nok til at kunne administrere en trampolin, da en trampolin er bedst egnet til større børn. Det kræver også en vis vægt på trampolinen, for overhovedet at kunne få nogen hop i gang.

Overvejelser omkring kvaliteten

Når man køber en trampolin for første gang, ved man ikke, om det er et af de legetøj, ens børn hurtigt mister interessen for. Derfor kan det være en fordel at starte ud i de mindre og billigere modeller, og eventuelt finde noget større og bedre næste sommersæson. Trampoliner i bedre kvalitet holder også længere, og man kan endda selv købe nogen, der også er egnet til industriel brug.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *