Pillefyr

Derfor skal du anskaffe dig et pillefyr

Overvejer du nye muligheder for at varme dit hjem op? Er du træt af at benytte dig af dit oliefyr og har lyst til et mere bæredygtigt alternativ? Har du lyst til at investere i noget nyt, som fungerer problemfrit og er billigere i længden? Så skal du anskaffe dig et pillefyr, som har en masse fantastiske fordele frem for andre former for fyr. Et pillefyr er nemlig både billigt, bæredygtigt, let at holde og enormt effektivt. Læs mere om pillefyr her og lad dig overbevise om de mange gode tilbud, som du helt sikkert ikke vil gå glip af.

Billigt og praktisk

Først og fremmest er der mulighed for at få et tilskud, hvis man udskifter sit gamle oliefyr med et pillefyr. Denne tilskudsordning er en del af statens energispareordning, og der kan være tale om en stor portion penge. Man skal blot søge om tilskuddet, før man anskaffer sig pillefyret. Det skal dog lige nævnes, at man ikke får tilskud, hvis man i forvejen har elvarme. Derudover er pillefyr generelt en billige opvarmingsform end andre fyr, og udskiftningen til pillefyr har oftest indtjent sig indenfor 2-4 år. Det fede ved pillefyr er derudover, at mange pillefyr kan rengøre sig selv. Det gør det meget let af eje et pillefyr, og desuden findes der forskellige tilkøbsmuligheder, som kan gøre det endnu mere komfortabelt at eje et pillefyr.

Godt for miljøet

Sidst men ikke mindst er det værd at nævne, at et pillefyr er meget bedre for miljøet end blandt andet oliefyr og gasfyr. Pillefyr fyres med træpiller, som består af tæt sammenpresset savsmuld og træspåner. Netop disse træpiller sikrer, at et pillefyr er mere bæredygtigt. Pillerne afgiver nemlig lige så meget CO2 under afbrændingen, som det tidligere har optaget under væksten, hvilket sikrer en CO2-neutralitet. Det skaber altså en form for balance, og man behøver således ikke at have dårlig samvittighed, hvis man ejer et træpillefyr. Det er dog værd at nævne, at man skal være opmærksom på, hvilke slags træpiller man køber. For at gøre noget godt for miljøet, skal man helst beslutte sig for de mest miljøvenlige træpiller, der oftest er lavet af affaldstræ. At skifte fyr kan være en stor beslutning, om man skal helt sikkert ikke træffe den fra den ene dag til den anden, da det kan være en dyr omgang. Men hvis man har lyst til at gøre noget godt for miljøet og spare penge i længden, kan et træpillefyr være den helt rigtige løsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *