spejl

Derfor skal du bruge spejle som en del af din indretning

Mange af os bruger spejle til de helt basale ritualer som at klæde sig på om morgenen, og til at tjekke om ens makeup sidder som den skal. Men brugen af spejle har ændret sig over de senere år, hvor de er blevet mere specielle og dekorative, og bliver brugt i indretningen på en helt anden måde end tidligere. Spejle bruges ikke længere kun praktisk for at se sit eget spejlbillede, men er nu noget der også kan være pænt og dekorativt. Spejle er til for at kigge i, men også for at kigge på.

Dekorative spejle er en del af indretningen

Spejle med guldkanter, spejle med indbygget lys, spejle formet som skyer, stjerner eller måner til børneværelset. Der findes mange typer spejle, men det står klart at spejle efterhånden er blevet en vigtig del af danskernes indretning. De fleste har ikke længere kun det obligatoriske spejl på badeværelset, men bruger derimod flotte spejle rundt omkring i rummene, som en dekorativ og vigtig del af indretningen.

Spejle reflekterer lys og får rummet til at se større ud

Brugen af spejle i indretningen har længe været af praktiske årsager, og har derfor været placeret på badeværelset eller soveværelset. Men da et udvalg af spejle har den særlige egenskab at de reflekterer lys, kan de derfor få et rum til at virke større og lysere end det egentlig er. Har man et mørkt eller småt rum, der virker kedeligt eller måske ligefrem klaustrofobisk, kan et spejl muligvis være løsningen. Placér spejlet så det reflekterer det naturlige lys ud i rummet og bemærk om det gør en forskel for rummets lys og generelle energi.

Spejle ifølge Feng Shui

Ifølge Feng Shui kan spejle reflektere dårlig energi ud af et rum, hvis de placeres rigtigt og samtidig forstærke den gode energi, der allerede findes i rummet. Derfor bruges spejle meget i Feng Shui’ens verden, da spejle har mange positive egenskaber. Feng Shui har mange regler vedrørende spejle, og de kan virke svære og unødvendige at følge. En af reglerne er for eksempel at man ikke skal placere spejle foran hoveddøren, da energien så bliver reflekteret ud af hjemmet. Tror man ikke på Feng Shui, kan man tage grundessensen med sig i sin indretning: brug spejle, krystaller og blanke overflader i indretningen for at skabe mere lys og dybde i et rum.

Spejle er et indretningselement

I stedet for plakater og billeder kan et dekorativt spejl være en anderledes idé til væggen. Har man en billedvæg i stuen, kan et af billederne skiftes ud med et spejl for at bryde ensformigheden en smule. Mange spejle kan fås med guldoverflader eller måske messingindfatninger, og det kan give meget smukke spejle. En anden idé er at hænge spejle i rum, der normalt ikke har et spejl som fx køkkenet. Et lille spejl på væggen eller på hylden kan bryde looket, og skabe spil og lysreflektering i et så vigtigt rum som køkkenet. Mange bruger også små spejle i vindueskarme eller på bogreoler. Kun fantasien sætter grænser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *