Indbrudstyv

Er din bolig sikret mod ubudne gæster?

Mange går og tror, at deres bolig er godt sikret mod tyveri – og det samme gjorde jeg. Indtil jeg tilfældigvis faldt over en artikel på Facebook skrevet af en låsesmed fra København om tyverisikring af din bolig. Hvis dine låse skal yde dig den bedste sikkerhed, skal de faktisk skiftes hver 10. år. Det er måske en selvfølge for nogen, men sikkert ikke noget enhver går og tænker på.

Låsesmed: Tænk som en tyv

LåsesmedJeg må ærligt vedkende, at jeg blev lidt nervøs for, om min bolig er sikret godt nok – og derfor tog jeg kontakt til en låsesmed & låseservice i København for at lade mig vejlede. Han sagde: ”tænk som en tyv ville gøre” – for det handler jo netop om at finde det svageste led i ens bolig – om det er bagdøren eller et kældervindue. Alle døre og vinduer skal have en korrekt låsemontering. Men hvad er en korrekt låsemontering? Låsesmeden gav den forklaring, at en dør bør have to låse – en primær lås og en sekundær lås. Det vil gøre det dobbelt så svært for tyven at bryde ind og han vil formentlig finde et sted, hvor det er nemmere.

Har du sikret dine vinduer?

Tyven vælger ofte et vindue frem for en dør – da vi ofte er gode til at sikre vores døre, fx med en stålkarm. Ifølge låsesmeden er tyvens foretrukne redskab et koben, men med en stålkarm er det nærmest umuligt at brække døren op. Efter vi havde snakket om sikring af døre, spurgte den flinke låsesmed: ”Har du husket at sikre dine vinduer?”. Øhh nej, måtte jeg indrømme – og tænkte på, hvor dyrt og besværligt det ville blive at sikre alle vinduerne. Men der kom låsesmeden mig i forkøbet – for en vindueslås er et effektivt lille redskab til at sikre, at tyven ikke kan bryde vindueskarmen op og slå vinduet ud. Og den er hurtig og nem at montere.

Låseservice, når uheldet er ude

Jeg valgte at tage kontakt til en låsesmed i København og må sige, at jeg føler mig bedre klædt på i forhold til at sikre mit hjem bedst muligt. Og skulle uheldet være ude, ved jeg også, hvor jeg kan få hjælp – for mange låsesmede tilbyder låsesikring, som vil sige, at de kommer og gennemgår dit hus med dig i forhold til at sikre din bolig bedst mulig mod tyveri.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *