elevationsseng

Elevationsseng – det ultimative valg af seng

Søger du viden om, hvilken seng du skal vælge for at få den bedste søvn, så er du kommet til den rette side. Her får du en lille guide til, hvordan du vælger den rigtige seng. Inden du læser videre, kan vi lige så godt fortælle dig, at en elevationsseng ofte er det ideelle valg for de fleste mennesker. En elevationsseng er Cadillac’en inden for senge, så vil du sove godt, bør du bestemt overveje denne type seng – især hvis I er to, der skal sove i den.

En elevationsseng er et glimrende valg, da den støtter din krop bedst muligt. Det gør den ved, at du kan indstille sengen individuelt i både hovedende og fodende. Der er mange forskellige positioner, du kan indstille den i, så du ligger, som du vil. Den kan fx afhjælpe smerter i nakke, skuldre, ryg eller ben. Desuden er det en rigtig god seng, hvor du kan lave andet end at sove – eksempelvis se TV i den rette stilling eller lignende. Du får meget mere end en seng, når du vælger en elevationsseng.

Det er svært at sige, hvor meget en elevationsseng skal koste, før den er god nok. Men det unægteligt sandt, at pris og kvalitet hænger sammen, hvorfor du skal ofre lidt mere end ved en almindelig seng. Til gengæld får du en seng, der kan være din bedste ven i rigtig mange år frem. Typisk starter priserne fra omkring 4.500 kroner og op.

Sådan vælger du elevationsseng

Størrelsen af din seng er ret væsentlig. Sørg for at vælge en med så meget plads som muligt. Er det kun dig, der skal sove i den, så tag en madras, der minimum måler 90 cm i bredden. Gerne 120 eller 140, hvis du alligevel har pladsen til det.

Er I to, der skal sove i sengen, så vælg igen to madrasser, der er så store som muligt. Husk at vælge to, da I hver især ikke har ens anatomi. Tænk på jeres individuelle behov, og få en madras til jer hver, som imødekommer disse.

Dernæst skal du også tænke på, hvordan kvaliteten af madrassen skal være. En god springmadras er med multipocket fjedre og giver en mere fast madras, der giver bedre støtte. Derfor bør du gå efter denne type fjedre, da de ganske enkelt giver dig den bedste komfort.

Vejer du under 75 kg, skal du vælge en madras med medium fasthed i pocket fjedre. Vejer du i segmentet 75 kg til omkring de 100 kg, skal du gå efter en fast madras i pocket fjedre. Vejer du mere dette, er du klart bedste tjent med multipocket fjedre.

Sidst, men ikke mindst, er motoren uhyre vigtig. Okin og Linak er to af de mest velrenommerede mærker, som er kendt for at holde i årevis. Når du skal se efter en motor, så gør dig selv den tjeneste og kig efter en, der er lydløs. Der er ikke noget værre end at blive vækket af den anden kl. 3 om natten, fordi den knirker. Flere af de gode motorer er lavet trådløst, så du ikke skal bekymre dig om ledninger, der går i stykker.

Elevationssenge i alle prisklasser

Du kan få elevationssenge i alle prisklasser. Vi anbefaler dog klart, at du taler med en ekspert om, hvad dine behov er. At købe en elevationsseng er en investering i din livskvalitet, hvorfor du ikke bør gå på kompromis med kvaliteten. Vælg derfor en elevationsseng efter dine behov og ikke efter din pengepung. Et sted, hvor du tilbringer en tredjedel af dit liv, er et godt sted at foretage en solid investering. Biler koster fra 80.000 kroner og op – og dem bruger vi ikke engang halvt så meget tid på eller i. Køb en god elevationsseng, og invester i dig selv og dit helbred – det giver rigtig god mening.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *