energioptimering

Energioptimering der hjælper på miljøet og din økonomi

Når du skal renovere din bolig, så er det en god idé at tænke på energioptimering. Det er nemlig den form for renovering, som bedst betaler sig rent økonomisk.

Kan du få din bolig en klasse eller to op i energimærke, så er det virkelig noget, der vil forbedre din boligs værdi markant.

Samtidig sparer du løbende penge på dine energiudgifter, når du har lavet en god energioptimering af din bolig. På flere fronter hjælper det derfor din boligøkonomi, og samtidig får du er bedre indeklima og gør det mindre fodkoldt i boligen.

Det er altså ren win-win, når du prioriterer denne form for forbedring af din bolig. Og med den lave rente, så bliver det endnu hurtigere en god forretning.

Overvej en fuldentreprise

Når du skal have forbedret din boligs energiforbrug, så er det vigtigt at finde en håndværker eller en anden ekspert, som kan hjælpe dig til en plan for din bolig.

Der er nemlig meget som skal tænkes på, når man laver en energioptimering af boligen. Find derfor en ekspert, som har stor erfaring med lige netop dette.

Ofte kan du finde en fuldentreprise, hvor der bliver sørget for alt fra vejledning, til arbejdet og forsikringer mv. Her skal du ikke selv koordinere noget, hvilket er den store fordel ved en fuldentreprise.

Meget at spare på el

Hvis din bolig ikke trænger til at blive renoveret, men du stadig vil spare nogle penge på energioptimering, så kan du med fordel kigge på dit elforbrug. Her er der ofte meget at spare, og især hvis du har et stort forbrug til f.eks. virksomhed i hjemmet.

Tag gerne kontakt til en elinstallatør i dit lokalområde, så kan de komme og give et bud på smarte løsninger, som kan være med til at spare dig mange penge på dit elforbrug. Det kunne bl.a. være firmaet Filtenborg El.

Bor du omkring Møn eller Præstø, så kig i dette område først. De lokale håndværkere lever nemlig af de lokale kunder, hvorfor de ofte får en ekstra god service.

De ved nemlig godt, at du så vil anbefale dem til dine venner og bekendte i lokalområder. Det er altså win-win for alle parter, når du vælger den lokale håndværker.

Skattefradrag og flere tilbud

Energiforbedringer af boligen kan give et skattefradrag via håndværkerfradraget. På denne måde bliver et en endnu bedre forretning at få dette arbejde udført.

Du skal dog huske selv at angive dette på selvangivelsen og have en regning på arbejdet, hvis du vil gøre brug af dette fradrag.

Derudover er det altid en god idé at få flere tilbud på arbejdet, så er du mere sikker på at få den bedst mulige pris. Du kan jo stadig vælge de lokale håndværkere, og så bare indhente tilbud på måske 3 forskellige til arbejdet.

Ud fra disse tilbud kan du så forhandle yderligere, hvis du vil prøve at få prisen endnu længere ned. Der er potentielt mange penge sparet, når man indhenter tilbud og forhandler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *