Badeværelse

Få liv i dit badeværelse igen

Går du rundt og tænker, at dit badeværelse ser slidt og gammeldags ud? Ligesom vi mennesker ældes, så ældes vores hjem med os. Men i modsætning til os, så kan vores hjem faktisk blive ungt på ny. Ved at renovere dit badeværelse, kan du selv vælge hvordan dit nye moderniserede badeværelse skal se ud.

Selvom badeværelset ofte er det mindste rum i huset, så er renovering af rummet et omfattende projekt, som ikke er helt billigt – selvom du bor i Kalundborg. Derfor er der nogle faktorer du bør overveje, før du træffer en beslutning om, hvorvidt dit badeværelse skal genfødes.

Hvis du overvejer en renovering af dit badeværelse, så får du her nogle tips til hvad du skal overveje og gøre, før du starter på et renoveringsprojekt. Bagefter vil du forhåbentlig kunne tage en kvalificeret beslutning om dit badeværelse skal renoveres eller ej.

Lav et budget

Det allerførste du skal kigge på, er et realistisk budget. Find ud af hvor mange penge du har at bruge på projektet. Et budget vil guide dig når du træffer beslutninger om hvad skal inkluderes i renoveringen. Derudover vil du også nemmere kunne se, hvilke fliser and andre diverse ting skal koste.

For at finde tallene til budgettet, så kan du måle badeværelset op, for at finde ud af hvor meget materiale du skal bruge. Derefter bruger du priser – som du i øvrigt kan finde på nettet – til materialet, til at lave budgettet.

Snak med en professionel

Når du har fastlagt et budget, og ved nogenlunde hvilket materiale du vil bruge, bør du snakke med en professionel. En dygtig håndværker kender hele arbejdsprocessen, og vil kunne planlægge en arbejdsplan, og udføre den inden en given deadline. Med stor erfaring i branchen ved en professionel også alt om design og funktionalitet.

En professionel vil altså gøre arbejdsprocessen hurtigere og mere effektiv. Samtidig vil vedkommende vejlede dig til de rigtige valg, med hensyn til design og funktionalitet af blandt andet vask, bruser, toilet osv.

Design

Hvis du selv vil vælge design af dit nye badeværelse, er der nogle ting du skal tænke over, for at finde din egen stil. De vigtigste ting at tænke over, er farver, valg af fliser, form af bruser og toilet. Sammensætningen af disse ting skal gøre, at rummet får en vis stemning, mens det samtidig er en æstetisk fryd for øjet.

Prøv at læg mærke til hvordan andre har indrettet deres badeværelse. Kig også i boligmagasiner og på hjemmesider for at finde inspiration.

Lys og ventilation

Hvis du laver en total renovering af badeværelset, så skal du måske også have nyt lys og ventilation installeret. Her bør du igen snakke med en professionel, for at få vejledningen indenfor design, funktionalitet og pris.

Grøn energi

Hvis du går op i at beskytte miljøet, så kan du få lidt grøn energi ind på badeværelset. Der er mange produkter, der kan gøre dit badeværelse lidt mere grønt, blandt andet et toilet, der bruger mindre vand end andre toiletter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *