Stue

Få mere tid og overskud i hverdagen

Det kan være svært at få ugen til at hænge sammen, når man gerne vil have tid til både venner, familie, motion og afslapning ved siden af arbejdet. Som boligejer er der mange praktiske og huslige opgaver, som tager tid og overskud fra hverdagen. Tid og overskud som man hellere vil bruge på socialt samvær og personligt velvære. Mange danskere står i netop denne situation, hvor de ting, de ønsker at bruge tid på, er nedprioriteret og erstattet med praktiske gøremål. Derfor får du nogle råd til, hvordan man både kan skabe og investere i mere tid til sig selv og familien.

Overlad rengøringen til et rengøringsfirma

En af de mest tidsrøvende og trælse huslige pligter er rengøringen. Det er en uundgåelig del af at være boligejer. Og hvis husstanden også består af børn og kæledyr, gør det kun opgaven mere omstændelig og tidskrævende. Når man har fuldtidsjob og familie at tage sig af, er hverdagene allerede fyldt godt op. Så rengøringsdagen falder ofte på weekenden, som man i virkeligheden allerhelst vil bruge på at slappe af, være sammen med familien og lade op til en ny uge. Derfor kan det være en god idé at overveje, om man skal overlade rengøringen til professionelle rengøringsfolk. Med hjælp fra et rengøringsfirma får du lettet rengøringsbyrden fra dine skuldre og kan bruge tiden på det, du gerne vil. For nogle kan det være grænseoverskridende at overlade rengøringen af sit hjem til andre, men det kan være en værdifuld investering i mere tid og overskud.

Gør de huslige pligter til en familieaktivitet

Det tager tid og overskud at vaske tøj, lave aftensmad, smøre madpakker, og hvad man ellers har af daglige opgaver, som tager tid væk fra samvær med børnene. Derfor kan det være en god idé at få børnene med på nogle af disse pligter. Dette giver ikke kun mere tid sammen med børnene, men det kan også være sundt for dine børn at få nogle pligter, som kan lære dem lidt om ansvar og opgaver. F.eks. kan I alle lave jeres madpakker sammen, tilberede måltider i fællesskab og rydde af bordet efter aftensmad sammen. På den måde får du selv lettet lidt af presset fra de huslige opgaver, lærer dine børn om ansvar og får mere tid sammen med dem.

Få en hjælpende hånd til havearbejdet

Med bolig følger ofte en have. Og med haven følger græs, planter og blomster, som skal passes året rundt. At have en pæn og frodig have kan være en stor fornøjelse, men også en stor opgave.  Derfor kan det være fordelagtigt at ansætte en gartner eller havemand, som kan komme enten fast eller løst. Han/hun kan hjælpe med det større havearbejde, såsom græsslåning, beskæring, omplantning osv. Du kan både ansætte en professionel gartner, en pensionist eller studerende til at foretage havearbejdet.

Online indkøb af mad og dagligvarer

Det ugentlig indkøb af mad og dagligvarer er en rigtig tidsrøver. Men dette er der heldigvis en vej udenom. Med få klik på computeren kan du nemlig handle ind uden at skulle bevæge dig en meter. Du kan nemlig foretage dine indkøb hos online supermarkeder og dagligvarebutikker. På den måde slipper du både for transporttiden, indkøbstiden og kø-tiden. I stedet for at handle ind fysisk får du leveret varerne direkte til døren. Og en bonus er, at du ofte vil undgå de impulskøb, som man har tendens til at foretage, når man går igennem et supermarked.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *