Boligadvokat

Få mest muligt ud af en boligadvokat

Den gamle bolig er blevet for lille, passer ikke til dine behov, eller alle børnene er flyttet ud, og nu er det kun dig og din partner, der står tilbage med en stor ejendom. Uanset hvilken grund du har til, at du føler, at din bolig ikke passer til dig længere, er det ved at være på tide, at du finder dig et nyt hjem. Hjemmet skal føles trygt, og det skal passe til de behov, du har. Hvis der lige er sket en familieforøgelse, skal huset være stort nok til, at der også er plads til denne lille ekstra person. Er alle børnene lige flyttet hjemmefra, vil et mindre hus være mere praktisk. Har du lige fået nyt arbejde, men det ligger 2 timers kørsel fra din nuværende bopæl, bør du finde et hjem tættere på. Uanset årsagen til at du ønsker at finde et nyt hjem, er det er den samme rutine, når det gælder boligkøb – og du får mest ud af denne proces med en boligadvokat ved hånden.

Hvorfor en boligadvokat?

Rigtig mange boligsøgere mener, at der ikke er nogen grund til at blande en boligadvokat ind i ens køb af bolig – nogle mener tilmed, at det ikke gør gavn, eller er en dårlig ide. Det er dog ikke tilfældet, eftersom der er rigtig mange fordele ved at ansætte en boligadvokat. For det første er ejendomsmægleren som regel altid på købers side, og du kan som køber derfor hurtigt blive snydt af denne, fordi du ikke er opmærksom på, at han eller hun ikke står på din side. En boligadvokat står til gengæld fuldt ud på din side, og han eller hun står klar til at rådgive og vejlede dig bedst muligt, så købet ender ud, som du havde håbet. Denne er nemlig udelukkende til for at varetage dine interesser.

Betragt boligadvokaten som en støttepæl, som vil være lige ved siden af dig fra start til slut i dit boligkøb, og der er derfor ingen grund til at føle sig usikker på noget tidspunkt. Der er ingen tvivl om, at de har styr på, hvad de laver, og du kan derfor trygt overlade det hele til dem.

Hjælp til at læse det med småt

Du føler måske, at du har fundet drømmeboligen, men det er lidt svært for dig at tyde det, der står med småt, og du føler dig derfor ikke helt tryg i den aftale, du er ved at indgå. Det er på dette tidspunkt, at du skal tilkalde en boligadvokat.

Hvis du vælger at benytte dig af en boligadvokat, når du køber hus, sørger denne for, at alle relevante dokumenter i forbindelse med boligkøbet bliver gået grundigt igennem, og stemmer overens med de aftaler, der er blevet lavet imellem køber og sælger. Med en boligadvokat får du professionel hjælp, og du kan derfor være sikker på, at alting er i skønneste orden, når handlen bliver afsluttet.

Når du efter lang tids søgen endelig har fundet drømmeboligen, og du nu står klar til at underskrive købsaftalen, er det en rigtig god ide at tilføje et advokatforbehold, hvilket betyder, at købet ikke går igennem, før din boligadvokat har læst aftalen igennem og accepteret den. På den måder undgår du fusk og bedrag fra sælgers side.

En boligadvokat sørger for at finde de fejl, som man selv kan komme til at overse i de dokumenter, der florerer mellem køber og sælger i forbindelse med boligkøbet. Selvom det er småfejl, kan disse hurtigt udvikle sig til store problemer. Derfor er det anbefalelsesværdigt, at du anskaffer dig en boligadvokat, når du står og skal på boligjagt eller allerede har fundet dig en potentiel bolig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *