new-yorker

Få stemningen af New York med en new yorker lejlighed

Har du også fået smag for de fede og eksklusive new yorker lejligheder? Med god grund er disse lejlighedstyper steget i popularitet gennem årene. Man behøver ikke flytte til New York for at finde dem, da der findes mange af den slags i vores kære København. Og så koster de brøkdelen af hvad de koster i New York.

Hvad kendetegner en new yorker lejlighed?

En lejlighed i new yorkerstil har store rum med højt til loftet. Ofte er det et meget råt look, med enten murstensvægge eller blottede bjælker. Farvetonerne er hvid, grå og sort. Disse lejligheder lægger op til en minimalistisk stil, men det er selvfølgelig dit eget valg. Nogen tror at lejligheden skal være en penthouse lejlighed, for at være i new yorkerstil. Det er ikke helt rigtigt, da det mere handler om masser af lys, luft og store vinduespartier. Og det kan man også få i stueetage. New yorkerstilen kommer fra lejligheder i gamle, nedlagte fabrikker så elementer som beton, rå mursten, træ, glødelamper og grålige toner er i hovedfokus.

Find en new yorker lejlighed uden at forlade landet

Du kan sagtens finde en fed new yorker lejlighed København. Mange boligsider er kender til den karakteristiske stil og derfor kan du let søge efter lejligheder, som er karakteriseret efter denne stil. Så er udvalget hurtigt sorteret. Selvom stilen stammer fra 1960’erne, så behøver du heller ikke kun kigge efter gamle lejligheder. Nye lejligheder bliver også opført med tanke på new yorkerstilen, da boligsælgere og udlejere netop godt kender til den populære stil. Disse boliger ligger dog ofte i den dyrere ende.

Skab selv en new yorker lejlighed

Hvis du ikke umiddelbart kan finde en lejlighed, som er ren new yorkerstil, så kan du også selv prøve at skabe det. Mange lejligheder har potentiale til at kunne blive en new yorker lejlighed, men mangler bare lidt hjælp. Har du mod på det, kan du tilføje de detaljer, som karakteriserer en new yorker lejlighed. Har du ikke mursten, kan du få murstenslignende tapet eller male derefter. Vægge kan erstattes af store vinduespartier, og så er der skabt mere lys i lejligheden. Til sidst kan du også gøre meget med indretningen alene. Hvis du indretter med møbler i en industriel stil, vil det gøre meget for indtrykket. Lidt glødelamper og flere træmøbler, og så er du pludselig kommet lang vej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *