varmepumpe

Grønne energikilder i hjemmet – så meget kan du spare

Grøn energi. Vedvarende energikilder. Bæredygtige energiformer. Kært barn har mange navne, og de grønne energiløsninger tager mange forskellige former, men fælles for dem alle er deres positive indvirkning på miljø, klimaforhold – og pengepungen.

Det skyldes bl.a. at de grønne energiformer trækker på jorden og luftens alternative og vedvarende ressourcer gennem f.eks. solenergi. Det gør dem effektive i omsætning og drift, og er samtidig med til at nedsætte det stadig stigende CO2-udslip.

Ved at trække på den oplagrede solenergi i jorden og luften omkring hjemmet, omsætter varmepumpen energien fra omgivelserne til regulering af temperaturen i hjemmets opvarmningssystem til brugsvand, radiatorer og rumvarme.

Gør op med hverdagens CO2-syndere

Det viser sig, at det danske husholdningsforbrug står for over 30% at Danmarks samlede energiforbrug. Og det er ikke så lidt endda. Bæredygtige initiativer som energimærkningen af husholdningsprodukter og hvidevarer er blot én af de mange veje til at nedsætte det daglige energiforbrug, der tilgodeser både pengepung og miljø.

Når det så er sagt, findes der flere fordelagtige løsninger til mere markante energibesparelser i hjemmet og her kan udskiftning af det traditionelle oliefyr til f.eks. en luft til vand varmepumpe gøre store underværker. Som boligejer er der altså langt mere end blot et par håndører at spare, hvis du omlægger den eksisterende varmekilde i hjemmet.

Faktum er, at varmepumpen som energiform kan spare dig for op imod 3,7 ton CO2 – og mere end 18.000 kroner om året. Et beløb der umiddelbart kan være svært at forholde sig til.

I grafikken nedenfor er der foretaget en sammenligning af varmepumpens årlige besparelse med forskellige genstande, som flere danskere bruger i hverdagen. På den måde kan du blive lidt klogere på, hvor store fordele der egentlig er ved at investere i en varmepumpe.

Så meget kan du spare ved at udskifte dit gamle oliefyr med en varmepumpe

Læs mere på varmepumpetilbud.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *