Eleftersyn

Har du styr på dit elforbrug i hjemmet? Få foretaget et eleftersyn

Det er en ganske god idé, at man i forbindelse med både udlejning og salg af sin bolig får foretaget et eleftersyn. Men hvad er det egentlig helt konkret? Ved et eleftersyn bliver hele ejendommens elinstallationer gennemgået, og der bliver foretaget forskellige stikprøver af elinstallationerne i hjemmet for at se, hvad der egentlig foregår bagved. Formålet er ganske enkelt at finde ud af og vurdere, om der eventuelt skulle være nogle funktionsfejl eller andet ved dem. Viser det sig, at der rent faktisk er nogle fejl, kan det på sigt indebære en stor risiko, så det er bare med at få styr på dette hurtigst muligt.

I forbindelse med salg af bolig, er det dig som sælger, der står til ansvar for alle de mangler og fejl, der skulle være, i helt op til ti år efter, at salget er blevet gennemført – dette er for rigtig mange sælgere et meget angstprovokerende faktum. Dog kan du slippe for dette ansvar, såfremt du får foretaget et eleftersyn, og herudover også får lavet en elinstallations- og en tilstandsrapport samt et tilbud på en ejerskifteforsikring. Gør du alle disse ting, er du ikke længere ansvarlig, hvilket kan være med til at give rigtig mange sælgere en vis ro i maven.

Find en rigtig god pris på eleftersyn hos Botjek, da man her får tilbudt mange forskellige betalingsmuligheder. Du kan eksempelvis vente med at betale for eleftersynet, indtil ejendommen er solgt.

Hvordan foretages et eleftersyn?

Et eleftersyn kan udføres på bl.a. sommerhuse, ejerlejligheder, enfamiliehuse, bygninger på lejet grund, nedlagte landbrugsarealer og endelig ved køb af landbrugsejendomme. Et eleftersyn omfatter ganske enkelt, at ejendommen besigtiges, og ved en gennemgang bliver bl.a. eltavler kontrolleret, samt der bliver foretaget en kontrolmåling af fejlstrømsafbrydere osv. Såfremt der skulle være nogle funktionsfejl, uddeles der en karakter, der svarer til, hvor alvorlig fejlen er – disse karakterer omfatter alt lige fra karakteren IB, som står for ingen bemærkninger og helt op til K3, som betyder, at der er tale om ulovlige forhold, som på sigt vil kunne indebære en risiko for personskade eller brand.

Det er dog vigtigt at slå fast, at bare fordi en elinstallation får en høj karakter – som eksempelvis K3-karakteren – er det ikke sikkert, at eleftersynet kommer til at koste dig mere. Det kan sagtens være, at der er nogle fejl, som nemt og billigt kan forbedres, og man bør derfor ikke tænke, at der som sådan er en direkte sammenhæng mellem en høj karakter og en høj udgift.

Få tjekket din bolig hurtigst muligt

Det er altid ganske hensigtsmæssigt at få foretaget et eleftersyn, og hos Botjek har du mulighed for at finde en god pris på eleftersyn, i og med at du først betaler, når huset eller lejligheden er solgt. Få en professionel elektriker på besøg og få ham til at gennemgå alle elinstallationer, så du slipper for nogle ubehagelige – og ikke mindst dyre – overraskelser. Hos Botjek kan du ligeledes få hjælp ift. energimærkning, tilstandsrapport og boligsælger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *