Have

Haven er en stor del af hjemmets look

Har man hus og have, så bruges der ofte mange timer i haven. Der tænkes mange tanker, så haven afspejler den stil man ønsker, hvad enten det er enkelt eller mangfoldigt. Man ønsker, at der er en rød tråd igennem boligen og alt til haven.

Minimalistiske former og linjer

Den minimalistiske stil er rene linjer og enkelt design for eksempel i en blanding af materialerne træ, cement, stål, jern, glas og læder. Formerne er fortløbende, så udformningerne ikke modarbejder hinanden i helhed. Farverne er som regel i hvide toner med grå og sorte nuancer, hvor der så er brugt prikfarver, som er livlige kontrastfarver. Materialernes egne farver spiller en stor rolle såsom råt træ og cement.

For at videreføre stilen i alt til haven, så er linjerne derude også lineære uden de vilde rundinger og en million forskellige typer havekrukker. Her er terrassen bygget op i en enkel facon i gode materialer. Krukkerne er i samme nuancer og der er tænkt over planternes farvesammensætning. Der er gode gedigne havemøbler i naturfarver eller sort og hvid. Der kan være hegn eller gelænder i stål med wire som afskærmning. Man kan sætte spotlamper med soloplader strategisk langs husets kant, så det giver et flot lys. Eller måske langt gangstier.

Haven er også udtænkt i simple linjer med blomsterbede i samme farveskalaer. Der er heller ikke rod eller noget der bare vokser som det har lyst til.

Legeartikler i haven er ikke i farverige plastik- eller jern materialer. Der er dømt træ, jern og beton i neutrale holdninger.

Flower power i flere former er rykket ud i haven

Man elsker den naturlige stil i alt til haven og i selve haven, hvor det er okay at tingene vokser lidt tilfældigt og ikke lige hvor det skulle. Der bruges genbrugsmaterialer til at bygge legestativer med. Det gør heller ikke noget, at havemøblerne har noget historie og patina. Malingen skaller lidt af. Det er netop charmen. Denne charme bruges i flere stilarter.

Den ene stilart er den romantiske franske landstil, hvor jern og krummelurer i hvide, lyse og beige toner gør sig gældende. Der er mangeartet krukker med urter, krydderier og lækre blomster. Der bliver flittigt brugt finesser med træskilte, fuglebuer og andet brugskunst, der er egnet til udendørs.

Der kan være opsat buer henover stier, hvor der vokser roser og andre flotte blomster.

En anden stilart heraf er den hippe byboerstil. Der sagtens kan være gang i farverne både i møbler, krukker og valg af blomster.  Plastikmøbler og service er også et naturligt indlæg. Alverdens tilbehør er en del af haven og retro fund er et hit i denne stil. Der er tænkt over placeringen af ting, planter og linjer, selvom det umiddelbart virker lidt rodet. Men det er et bevidst rod med flere hyggelige arrangementer rundt om i haven, som kan have forskellige funktioner. Hængekøjen i Hawaii farver er den ideelle afslapning eller hule for ungerne. Ved det afskallede røde cafebord bliver der omplanter og udplantet eller snittet grøntsager og tilberedt mad til grillen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *