Spartle

Husk at spartle for at få det bedste resultat

Hvis du har gang i et bygge- eller maleprojekt, så bør du overveje at spartle dine vægge med en god omgang spartelmasse, før du eks. maler eller sætter nyt tapet op. Især gamle huse har ofte meget ujævne vægge, og undlader du at spartle, er der en stor risiko for, at det endelige resultat kommer til at se knap så fantastisk ud. Dette skyldes, at hvad enten du maler eller sætter tapet op, så er glat- og jævnheden i stor grad påvirket af den overflade, som ligger under malingen eller tapetet. Arbejder du på en ujævn overflade, bliver malingen eller tapetet derfor også ujævnt, men formår du derimod at spartle din væg korrekt, så er der en god chance for, at udfaldet af dit arbejde kommer til at se pænt og flot ud.

Uanset om du har fået ny lejlighed i Svendborg, og har din daglige gang på Sydfyn, eller skal male vægge i resten af landet, er det således en god idé at spartle dine vægge, da ujævne vægge ikke er noget, man kan sige, er et lokalt problem.

Spartl selv dine vægge

Har du besluttet dig for selv at spartle dine vægge, så er det vigtigt, at du vælger de rigtige materialer og anvender den rigtige teknik. Kigger du rundt omkring på nettet, så vil du kunne finde adskillelige guides til, hvordan du får det bedste resultat, når du skal spartle. Det kan dog stadig være en jungle at finde ud, hvilken spartelmasse du eks. skal bruge, eller hvordan du sikrer dig det bedst udseende resultat. Derfor anbefales det, at du gør dit hjemmearbejde ordentligt, før du påbegynder dit nye projekt. Skal du spartle i din egen bolig, vil du komme til at kigge på frugten af dit arbejde hver eneste dag, og de fleste vi nok være enige i, at en glat og jævnt udseende væg er at foretrække fremfor en, som er ujævn og generelt utilfredsstillende at kigge på.

Så derfor: Gør dit forarbejde ordentligt, hvis du har besluttet dig for selv at spartle. Det betaler sig i længden og det er noget, som du vil blive glad for i mange år.

Få hjælp af en professionel

Synes du at det virker overvældende selv at skulle spartle dine vægge, kan du med fordel få hjælp af eks. et professionelt malerfirma. Maleren kan hjælpe dig med både rådgivning og udførelse af arbejdet, og vælger du denne løsning, så er du sikret, at der bliver spartlet flot og korrekt, således at dine vægge kommer til at se pæne ud. Nogle mener måske, at de sagtens selv kan klare at spartle, men har man ikke den nødvendige erfaring og know-how, så kommer man let til at stå med nogle vægge, som ikke just ser optimale ud. Overvej derfor at kontakte en maler, før du selv begynder at spartle, da dette i sidste ende kan være med til at spare dig den tid og de frustrationer, som er forbundet med denne type arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *