Seng

Hvilken seng skal du have?

At vælge en ny seng og vel og mærke den rigtige seng er vigtig for dit velvære. Alt for mange vågner op med ondt i ryggen, fordi deres seng ikke passer til deres kropstype. Herunder kommer der nogle af de ting du bør overveje, når du skal til at købe en ny seng. Husk vi tilbringer omkring en tredjedel af vores liv i sengen og en ordentlig søvn er vigtig i forhold til, hvordan vi har det resten af dagen. Hvad enten det er på vores arbejde eller i vores fritid

Størrelsen på sengen

Når der skal vælges en ny seng, er det vigtigt at kigge på dine behov. Sover du primært alene er en trekvartseng på 140×200 cm nok. Er i 2 bør i overveje en seng på 160 x 200 cm. eller 180 x200 cm. gerne delt op i 2 så jeres individuelle behov bliver tilgodeset. Ved at vælge 2 mindre senge sikre i at jeres forskellige størrelser, kropstyper og vægt.

En seng på 140×200 cm giver plads til at du kan brede dig og vil give dig som sover alene en harmonisk søvn.

Hvilken type seng skal jeg vælge?

Ordsproget ”one fits them all” passer ikke når det drejer sig om senge. Hvad der passer dig, passer nødvendigvis ikke din partner. Det kommer nemlig an på, hvilken kropstype du har og hvilke andre krav du ellers har til din seng

Er din kropstype at du er lille og rund, vil du som regel have behov for en hårdere madras end, hvis du er høj og slank, hvor du med fordel kan vælge en blødere madras.

Zoneinddelt madras er vigtig

En zoneinddelt madras er vigtig alt afhængig af, hvilken kropsform man har. Har du former. F.eks. en fyldig bagdel eller brede hofter kan du med fordel købe en madras, der tager højde for det. Årsagen til dette er at dine hofter, så vil kunne synke ned i madrassen, samtidig med at din rygsøjle, kan ligge vandret hvilke anbefales.

Valg af den rigtige topmadras

Det er mindst lige så vigtigt at fokusere på den rigtige topmadras, som det er at finde den rigtige madras. Det er topmadrassen der ligger øverst og dermed den madras, der har den direkte kontakt med din krop. Derfor er det vigtigt, at du vælger den topmadras, der passer til din kropstype.

Der findes 2 slags materialer inden for topmadrasser.

  • Latex

Latex er udviklet af gummitræer og giver en topmadras med en god fasthed. En latex madras er trykaflastende. En latex topmadras er allergivenlig og åndbar. En åndbar madras betyder, at den ikke bliver påvirket af din kropsvarme. Det betyder, at det er en god madras i sommervarmen eller hvis du sveder meget.

  • Memory Skum

Memory skum former sig efter kroppens former og vægt ved hjælp af kroppens varme. Memory skum bliver blødere ved hjælp af kroppens varme og tillader at din krop synker ned i de områder, hvor der er ekstra belastning. F.eks. ved skuldre og hofter. Især mennesker med rygproblemer, kan ved fordel benytte sig af Memory Skum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *