energioptimering

Hvorfor du altid skal vælge en godkendt elektriker

Det kan være fristende lige at trække en ledning selv eller lade din nabo i Allerød eller et andet sted, der har gjort det ’rigtig mange gange’ gøre det. Især, hvis det bare drejer sig om en lampe eller en ovn, der skal sættes til – men, hvornår er det en god ide og hvornår er det ikke?

Er der visse ting du kan gøre selv? Eller kræver det en godkendt elektriker hver gang du skal trække et stik eller hænge en ny lampe op? Læs med her og find ud af, hvornår og hvorfor det er en god ide at bruge en autoriseret elektriker – hver gang!

Hvad er en godkendt elektriker?

Når en virksomhed eller selvstændig elektriker er godkendt betyder det ikke bare, at han er uddannet indenfor faget, men også, at de installationer han laver lever op til de krav sikkerhedsstyrelsen stiller indenfor området.

Det betyder blandt andet, at din forsikring dækker, hvis der opstår problemer som følge af installationerne og, at du er fuldt dækket, hvis der udbryder brand.

Skal du have udført arbejde, der kræver autorisation, så vælg en elektriker, der er godkendt og sørg altid for at tjekke op på, at autorisationen er gyldig.

Hvad må du selv lave?

Der er en række forskellige ting, du gerne må udføre selv uden at skulle have en autorisation. Du behøver altså ikke at bestille hjælp, når du skal have trukket et stik, skiftet køleskabet ud eller installere en ny vandhane. Ønsker du at lægge gulvvarme ind i dit nye hus i Allerød kan du faktisk udføre arbejdet uden elektriker, hvis det er vandvarme. Til gengæld har du frit valg blandt alle godkendte elektriker Allerød og resten af DK, hvis du skal have lavet andet.

For at være helt sikker kan du altid tjekke på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside, hvis du kommer i tvivl, men som udgangspunkt må du gerne udskifte de synlige dele på allerede eksisterende installationer eller udskifte hvidevarer. Det betyder, at du kan stå for de mindre opgaver og udskiftninger på egen hånd og kun tilkalde autoriseret forstærkning, hvis der skal gang i de tungere opgaver.

Hvornår skal du bruge en godkendt elektriker?

Fordi det er dit eget ansvar at sørge for, at de installationer, der kræver en godkendt elektriker bliver udført af en sådan, er det vigtigt, at du ved, hvad de opgaver er.

Ud over det kan det være livsfarligt at få stød, og risikoen for at få stød er langt større for dig, der ikke har den rette erfaring og det rette udstyr.

Det er vigtigt, at du får en der kender regler, love og fremgangsmåder til punkt og prikke, så du kan være helt sikker på, at det bliver udført korrekt og uden fare for dig selv eller dine børn, når du skal bruge det efterfølgende.
Når du ikke kan se installationerne er det endnu mere vigtigt, at de er helt sikre, så der ikke opstår langsomme fejl, der ender i store skader og farlige situationer.

Helt kort kan det sige, at du skal bruge en godkendt elektriker, fordi det er for farligt at lade være – tør du det?

One thought on “Hvorfor du altid skal vælge en godkendt elektriker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *