Wegner stole

Manden som skabte de 500 stole

Ud fra titlen kender du formentlig ikke personen, men der er tale om en meget berømt møbelarkitekt – som igennem sin levetid nåede at designe over 500 stole.

Manden er Hans J. Wegner, 1914 til 2007, som stod bagved de mange stole. Du kan nævne navnet i Danmark såvel som udlandet, og folk med interesse for bolig/arkitektur, vil formentlig kende til navnet.

4 stole fra Hans J. Wegner du skal kende til

Hvis du ønsker at gå op i indretning, og måske endda blive taget seriøs i den ”dedikeret” kræs, så er der en række stole du skal kende til. Der er simpelthen så mange berømte og ikoniske Wegner stole, at du må kunne fremstamme et par stykker, når emnet faldet på ikonet Hans J. Wegner.

#1: Den Runde stol (Spisebordsstol fra 1949/50)

Den Runde Stol er af mange anderkendt som den vigtigste stol for Hans J. Wegners karriere. Stolen går under det mindre famøse navn PP501 samt PP503. Grunden til at stolen var så vigtig for Wegners karriere var, at den skabte hans gennembrud på international plan, da den var med i den første tv-udsendte valgkamps debat i USA.

#2: Bull Chair (Spisebordsstol fra 1961)

Endnu en berømt stol fra Wegner, som blev kendt både for sit design men ligeså sine praktiske egenskaber. Stolen er en spisebordsstol, men blev af mange brugt som arbejdsstol på kontoret, da den har et meget ”hårdt” udtryk. Stolen går under navnet PP519.

#3: Ox Chair (Lænestol fra 1960)

Både en berømt lænestol fra Wegner, men ligeså mandens egen favorit. Den er har igennem tiden været benyttet i mange danske hjem, da tilbyder en komfort som meget få andre lænestole kan tilbyde. Stolen går under navnet EJ100.

#4: Cirkelstolen (Lænestol fra 1986)

Den sidste lænestol fra Wegner blev berømt grundet to ting – nemlig at den var ”anderkendt” af Dronning Ingrid samt havde et helt unik design. Stolens ryglæn, bestående af pinde, som tillod at folk kunne se hele stuens indretning, uden at være forstyrret af en stor lænestol.

Mere inspiration? vi anbefaler WegnerStol.dk

Hvis vi har fanget din interesse for designerstole og især designerstole fra Hans J. Wegner, så skal du kigge forbi hjemmesiden WegnerStol.dk. Denne hjemmeside er nemlig – ligesom Boligtek.dk– propfyldt med en masse lækkert indhold til boliginteresseret.

 

På WegnerStol.dk kan du nemt og hurtigt få et overblik over en række Hans J. Wegner stol – nye såvel som gamle. Du får nemt et overblik over hvilke spisebordsstole såvel som lænestole fra Wegner, som du stadig kan købe den dag i dag.

 

Man skulle tro, at man skulle på auktion for at købe stole af mærket Wegner, men faktisk bliver en række af hans bedste stole stadig produceret den dag i dag. Dette sker f.eks. på fabrikken Carl Hansen & Søn.

Afsluttende bemærkninger…

Vil du have mere information omkring Hans J. Wegner, så kan du læse bogen ”Hans J. Wegner’s 100 Chairs” samt mange andre, som er at finde i din lokale boghandel eller på dit lokale bibliotek.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *