leg i haven

Sådan indretter du en indbydende have

Haven er for mange en vigtig del af hjemmet, og derfor er det vigtigt, at den bliver indrettet, så der er rart at være. Det skal være et sted, hvor hele familien har lyst til at opholde sig, om det så er forår, sommer, efterår eller vinter. For at indrette en indbydende have er det en god idé både at invitere til hygge og nærvær samt byde på aktiviteter, hvilket kunne gøres med en firkantet trampolin.

Find hyggen frem

For at indrette en indbydende have kan det være en god idé at tænke hyggekroge ind i indretningen. En hyggekrog kan laves i form af en pavillon eller et orangeri, hvor der kan pyntes med puder, tæpper og bøger. Med en hyggekrog i læ for regn og blæst indbydes der til hygge i haven året rundt. Hvis I har mange store blomsterbede, kunne det være en idé at sætte en bænk mellem blomsterne som en slags udendørs hyggekrog. Her er der god mulighed for at slappe af og læse en bog i stilhed.

Hvis ikke du allerede har blomsterbede i haven, kan det være værd at overveje, om det skal være næste projekt i haven. Blomsterbedene pynter fint i haven, og så er de også med til at sprede hygge. Desuden kan det vække nogle af sanserne, når blomsterne springer ud i foråret, og duften breder sig i haven. Hvis du også vil have lidt aktivitet ind i haven, kunne du overveje at købe en firkantet trampolin.   

Inviter til aktiviteter

Det er ikke kun børn, der har godt af at lege udenfor, også voksne kunne have både glæde og gavn af at komme ud og lege. Med en firkantet trampolin i haven er der budt op til flere timers leg. Hvis du som voksen ofte ikke når at dyrke de anbefalede 30 minutters motion om dagen, kan havetrampolinen hjælpe. Med havetrampolinen kan du slå to fluer med ét smæk, fordi du både får kvalitetstid sammen med børnene, og så får du motion af at hoppe rundt på trampolinen.

Der findes forskellige former på havetrampolinerne, og her er det en smagssag, hvad du er mest til. Hvis du vil have en trampolin, der har en større hoppeflade end den runde model, kan du købe en firkantet model. Det kan også være, at du har et bestemt hjørne i haven, der lige præcis passer til en firkantet trampolin, hvorimod den runde trampolin kan være svær at placere i et hjørne.

En spiselig have

Hvis du af gode grunde enten har en firkantet trampolin i forvejen eller ikke har plads i haven, kan du overveje at lave en urtehave. Hele familien kan være med til at holde urtehaven sammen. Det giver både motion og kvalitetstid at være i haven for at plante urter. Hvis der ikke er plads til en stor urtehave, kan du nøjes med at anskaffe dig en plantekasse. Det er muligt at have en plantekasse stående på meget små områder, og her kan du plante, lige hvad du har lyst til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *