Seng

Sådan opnår du en bedre søvnkvalitet

Har du problemer med at få det fulde udbytte af din søvn? Mange oplever, at selvom de får den nødvendige mængde søvn, er de ikke udhvilede når de står op om morgenen. At opnå den rette søvnkvalitet er nødvendig for vores velvære og trivsel i hverdagen. Her får du et par gode råd til, hvordan du kan opnå en bedre søvnkvalitet.

Invester i en seng af god kvalitet

En af de vigtigste faktorer der har stor betydning for vores søvn, er kvaliteten af den seng vi sover i. En ordentlig seng lader os sove tungt, og giver en velfortjent pause til kroppen efter en lang dag. Der kan være stor forskel fra seng til seng, selvom de hver især er af god kvalitet. Eksempelvis kan du overveje, om du sover bedst i en hårdere eller blødere seng. Her er det også oplagt at vælge en madras til sengen, der passer dit specifikke behov. Du kan med fordel kigge efter sengetilbud, og spare nogle penge på den kvalitetsseng du ønsker dig.

Forbered din hjerne på søvn

En anden måde at forbedre din søvnkvalitet på, er ved at få din hjerne til at slappe af, i tiden inden du skal sove. Det kan eksempelvis gøres ved at droppe at lave ting der stresser eller på andre måder producerer tankemylder. Læg telefonen fra dig og sluk for fjernsynet, og sid i stedet med en bog eller noget andet analog underholdning. Læg et puslespil med din partner eller bofælle, og brug muligheden til at snakke sammen om dagen der gik. Du kan også sidde for dig selv og bare være. Mærk efter i din krop og følg dit åndedræt. Meditation er både sundt for kroppen og sindet, og så kan det være et redskab der kan mindske tankemylder, inden du skal sove.

Tag et varmt bad om aftenen

En måde at gøre din krop klar på søvn er ved, at tage et varmt bad om aftenen. Det varme vand hjælper dine muskler til at slappe af, og så kan du bruge tiden til at reflektere over dagen, så du også slapper af mentalt. Tager du bade om aftenen behøver du sandsynligvis ikke at gøre det om morgenen, inden du skal i skole eller på arbejde. At tage et bad om aftenen kan blive en ting du ser frem til, og som bliver et tidspunkt hvor du giver dig selv lidt kærlighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *