byggeplaner

Sikkert køb og salg af bolig

Når du står overfor at skulle sælge din bolig, er der utroligt mange ting at tage højde for. Hvordan er markedet, hvad siger lovgivningen, og hvilke tiltag er det smart at gøre, så din bolig bliver solgt bedst muligt.

Som køber af bolig er der ligeledes en jungle af regler at tage stilling til, og du kan føle dig lidt alene med det. Hvordan sikrer du dig ikke at blive snydt, hvis du fx er helt ny på boligmarkedet?

Hvad er en boligadvokat?

En boligadvokat giver dig sikkerhed hele vejen gennem processen. Vel at mærke uvildigt, fordi advokaten er hyret af dig og dermed varetager DINE interesser. Boligadvokaten kan rådgive dig omkring forskellige typer for salg, og hvilke fordele og ulemper der er for dig ved de forskellige processer. Ligeledes kan du få bistand til at forhandle fx ejendomsmæglerens honorar.

Udgiften til en boligadvokat er således penge givet godt ud, fordi det er rådgivning omkring elementer, du måske ikke engang vidste fandtes.

Valg af den bedste boligadvokat

Overvej hvilken form for rådgivning, der er den rette for dig. Der findes online boligadvokater, ligesom mange firmaer har en fast pakke de tilbyder ved både køb og salg. I langt de fleste tilfælde vil denne pakke være fuldt ud tilstrækkelig, men start processen med i samarbejde med din boligadvokat at overveje hvor meget og hvilken bistand, du regner med at få brug for.

Markedet kan være uigennemskueligt, da der findes mange firmaer, men du kan her se en oversigt over, hvor og hvordan du finder den bedste boligadvokat.

Hvor meget kan du selv gøre?

Du er måske gør-det-selv typen og overvejer, om du ikke selv kan tage dig af det og spare en masse på salærer og så videre. Oplysninger, dokumenter, tilbud – hvor svært kan det være? Husk at der er en masse andre tidskrævende og nødvendige funktioner som klargøring og fremvisning af bolig, åbent hus, flytning mv.

Selvom det kan virke fristende selv at varetage diverse, skal man ikke undervurdere, hvor kompliceret en salgsproces er. Energien har du mere lyst til at bruge på indretning af det nye sted, du flytter hen.

Kom godt videre

Selvom det måske ved første øjekast virker som en ekstra udgift, vil en boligadvokat i sidste ende sikre dig et optimalt køb eller salg og ikke mindst til en rigtig god pris. Du undgår ubehagelige overraskelser. Så med den bedste boligadvokat er du på rette vej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *