Peberkværne

Skandinavisk boligindretning hylder naturlige materialer som træ

Skandinavisk boligindretning er en udbredt og anderkendt tendens i Danmark. Tendensen bringer natur ind i hjemmet i et samspil mellem lyse og mørke nuancer. Materialet træ er en vigtig del af boligindretningen. Træ ældes med ynde og spreder sjæl og varme til boligen. Læs her om tre populære valg af skandinavisk boligtilbehør i træ.

Skærebrætter af træ pryder køkkener

Skærebræt af træ har fundet vej til mange danske køkkener. Her står de ofte fremme på køkkenbordet eller hænger på væggen som en integreret del af indretningen.

De populære skærebræt af træ har flere funktioner. Ud over at blive brugt på traditionel vis under madlavning, bliver de også anvendt som serveringsfad. Her har de en praktisk og dekorativ funktion. Danskerne serverer blandt andet brød, tapas og osteanretninger på skærebrætterne.

Skærebrætter af træ fås i mange forskellige udgaver på det danske marked. De findes blandt andet i runde, rektangulære og ottekantede former. Skærebrætterne laves af én træsort eller af et miks af forskellige. Solide og anerkendte træsorter er blandt andet amerikansk valnød, eg og wengé. Amerikansk valnød kan kendes på den mørkebrune glød. Eg er kendt for en lys brun farve med tydelige og livlige årer. Wengé har en meget mørk og dyb brun farve.

Træure giver liv til vægge

Ure af træ bliver produceret i stort omfang i Danmark. De er blandt andet en del af indretninger af danske stuer, køkkener, soveværelser og entreer. Her bidrager de med varme og liv til rummene. Det gælder blandt andet egetræ, bøgetræ og amerikansk valnød. Ure i materialet træ er unikke i den forstand, at ingen ure er helt ens. Viserne til ure af træ findes i et utal af materialer såsom træ, guldbelagt metal og glas.

Et ur er noget, som de fleste kigger på mange gange i løbet af en dag. Derfor har det betydning for mange at vælge et stemningsfuldt og specielt ur af træ. For nogle har det også betydning, at et træur er et mere miljørigtigt valg end et ur af for eksempel metal eller plastik.

Salt- og peberkværn af træ får æstetisk funktion

Salt- og peberkværn af træ er ofte også noget, der bliver vist frem i danske boliger. De har en æstetisk og praktisk funktion, når de står fremme på spiseborde eller i nærheden af komfurer. Salt- og peberkværn af træ har typisk et minimalistisk udtryk. De bliver ofte, men ikke altid, mikset med andre materialer såsom metal eller marmor. På kværnens top er som regel udskåret et S for salt eller et P for peber. Med nogle kværn er det muligt at justere, hvor groft der skal kværnes.

Trækværne fremstillet i bastant træ har længst holdbarhed. Det kan for eksempel være massiv egetræ. Salt- og peberkværne findes i vidt forskellige størrelser.

Det ovenstående boligtilbehør af træ er ikke til at komme uden om i skandinavisk boligindretning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *